تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

تناقض در گزارش های حسابرسی

پس از سال‌ها و برای اولین بار بالاخره رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به اعتراضات حسابرسان بخش خصوصی توجه کردند و مشخص شد طی ۱۵ سال گذشته حسابرسان بخش خصوصی مظلوم واقع شده‌اند زیرا آنها اساسا در فرآیند استانداردگذاری نقشی ندارند، به دلیل اینکه استانداردهای حسابداری و حسابرسی را سازمان حسابرسی تدوین می‌کند و حسابرسان بخش خصوصی چاره‌ای جز اجرای آن – حتی اگر نادرست باشد- ندارند، به‌طور مثال در استاندارد شماره (۱۲) بخش افشای حقوق‌های نجومی به‌نظر می‌رسد عامدانه توسط سازمان ترجمه نشده بود که اگر این استاندارد از سال ۱۳۸۶ ترجمه و اجرا می‌شد موضوع افشای حقوق‌های نجومی به‌عنوان یک معضل در سال ۱۳۹۴ مطرح نمی‌شد.

متاسفانه در برخی اوقات شاهدیم که بعضی نهادها حسابرسان بخش خصوصی را مقصر قلمداد می‌کنند، در حالی که موضوع حقوق‌های نجومی در موسسات و شرکت‌های دولتی رخ داده که حسابرسان همه این موسسات و شرکت‌ها، سازمان حسابرسی بوده اما این سازمان به هیچ‌کس پاسخگو نبوده است. از دیگر نکاتی که در حال حاضر کاملا مشخص است، تفکیک وظایف استانداردگذاری از اجرای حسابرسی است که باعث شده استقلال سازمان حسابرسی از بین برود، زیرا اجرای همزمان استانداردگذاری و اجرای حسابرسی تضاد منافع و عدم استقلال را به‌همراه دارد. به‌طور مثال این سوال مطرح می‌شود که چگونه عملکرد سودآور بانک ملت منجر به زیان سنگین آن شده است و حسابرسان آن بانک پاسخگو هم نیستند. چرا سازمان حسابرسی دولتی در بانک‌های دولتی دو نوع گزارش داده یکی سود نشان داده، بعدا زیان شده ، اما احدی از مقامات ناظر بازار سرمایه و دولت اعتراض نکرده‌اند. در حالی که اگر حسابرسان بخش خصوصی چنین کاری می‌کردند آنها را لغو امتیاز و مجازات می‌کردند. بنابراین باید از پیشنهاد طرح جامع نظام حسابداری و حسابرسی که از سوی دکتر پورابراهیمی (رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس) مطرح شده به‌عنوان یک سند راهبردی که با مشارکت خبرگان حرفه و خود سازمان حسابرسی هم باشد، استقبال کرد.

منبع خبر: آخرین اخبار حسابداری و حسابرسی
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

پریناز پارسی مهر |   1397/03/08 11:13:37   |
0     0
انواع گزارش حسابرسی

در مرحله گزارشگری برای اظهارنظر حسابرسان دو حالت وجود دارد:

اظهارنظر درباره صورت های مالی امکان پذیر است. که در این صورت سه نوع گزارش ممکن است تهیه گردد.
گزارش مقبول (مطلوب، استاندارد، غیرمشروط)
گزارش استاندارد مقبول تنها زمانی می تواند که صورتهای مالی طبق اصول پذیرفته شده حسابداری شامل افشای کافی و با استفاده از مبنای یکنواختبا دوره قبل ارائه شده باشد. محدودیت با اهمیت و یا اساسی دردامنه رسیدگی وجود نداشته باشد. آثار هرگونه ابهام اساسی موجود که می تواند اثری با اهمیت بر صورت های مالی داشته باشد به گونه ای منطقی برآورد شود.

“حسابرسان در این گزارش بیان می کنند که رسیدگی های آنان بر اساس استاندادهای حسابرسی انجام شده است و صورتهای مالی مطابق با اصول حسابداری است.”

گزارش مشروط
چنانچه آثار ناشی از موارد انحراف از استانداردهای حسابداری و محدودیت در رسیدگی به تنهایی یا در مجموع بر صورت های مالی با اهمیت بوده اما اساسی نباشد، نوع اظهارنظر حسابرس مشروط خواهد بود.

“به استثناء موارد ناشی از عدم امکان دسترسی به شواهد و یا انحرافات با اهمیت از اصول حسابداری، صورتهای مالی مطابق با اصول حسابداری است.”

گزارش مردود
در شرایطی که یک یاز موارد انحراف از استانداردهای حسابداری به تنهایی یا تعدادی از آن ها در مجموع دارای اثرات اساسی بر صورت های مالی مورد رسیدگی باشد، نوع اظهارنظر حسابرس مردود خواهد بود.

“صورتهای مالی با اصول حسابداری مطابقت ندارد.”

اظهارنظر نسبت به صورتهای مالی امکان پذیر نباشد که یک نوع گزارش ممکن است تهیه شود.
عدم اظهارنظر
در شرایطی که حسابرس در رسیدگی های خود با محدودیت یا ابهام اساسی مواجه شود به نحوی که امکان اظهارنظر نسبت به صورت های مالی فراهم نگردد، حسابرس نسبت به صورت های مالی گزارش عدم اظهارنظر صادر خواهد کرد. ابهام مواردی می باشد که به دلیل مبهم بودن نتایج نهایی، حسابرس قادر به تعیین تاثیر آن مورد بر صورت های مالی نمی باشد.

“حسابرسان در مورد صورتهای مالی نظری ابراز نمی کنند.”

در برخی شرایط خاص، حسابرس با وجود صدور نظر مقبول، عباراتی توضیحی را به گزارش استاندارد می افزاید.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics