تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

تحول جدید در مدل های کسب و کار با بلاک چین

مدیر خدمات انفورماتیک بانک مرکزی با بیان اینکه تحول عظیمی در مدل های کسب و کار رخ داده و آن، به رسمیت شناخته شدن اشیاء بعنوان یک موجودیت مستقل در کسب و کارهاست اظهار کرد: اشیاء برای تعامل با یکدیگر، به یک بستر اعتماد نیاز دارند.

 

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از تسنیم، ابوطالب نجفی با تاکید بر اینکه هدف از بهره برداری از بلاک‌چین، کسب مزیت رقابتی جدید و خلق طرحی نو در مدل‌های کسب و کار موجود است، گفت: معتقدیم فناوری بلاک‌چین زمانی بر خلق بهینه ارزش می‌افزاید که بزرگترین اکوسیستم ممکن از ذی نفعان را در اختیار داشته باشد و در این صورت نویدبخش شفافیت، نظارت و پایداری بیشتر برای جامعه خواهد بود.

وی افزود: شرکت خدمات انفورماتیک برای پیشبرد فناوری بلاک چین با طراحی مدل جدیدی از کسب و کار در این حوزه ، گامهایی نو در این فناوری برداشته است.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک که در هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت سخن می گفت، با بیان اینکه بلاک‌چین فناوری است که با ظهور بیت کوین، معرفی شد اما بسیار فراتر از رمزارزها و انتقال پول است، افزود: این فناوری می‌تواند به کاهش هزینه‌ها، بهبود فرایندهای خاص، ردیابی اطلاعات مشتری، افزایش امنیت و کاهش تقلب و کلاه‌‌برداری و همچنین افزایش شفافیت کمک کند؛ اما فناوری بنیادی بلاک‌چین برای پیاده‌سازی در کاربردهای تجاری گسترده، هنوز آماده نیست. این فناوری دچار سردرگمی واژه‌ها و انتظارات غیرواقع بینانه شده است و شرکت‌ها هنوز با چالش‌هایی در زمینه مقیاس‌پذیری، انطباق با قوانین، مدل حاکمیت قوی، هویت‌سنجی و پیچیدگی فناوری مواجه هستند.

 

وی پیشنهاد کرد تا زمان به بلوغ رسیدن این فناوری، سازمان‌‌های پیشرو، افزایش دانش و انجام پروژه‌های آزمایشی که بتوانند به توسعه این مفهوم کمک کنند را در دستور کار قرار دهند.

نجفی افزود: ظهور بلاک چین با از میان برداشتن واسطه ها و همچنین ارائه خدمات جدید در حوزه رمز ارزها، چشم‌انداز جدید «بانک‌داری بدون بانک» را مطرح ساخته است.

 

وی با بیان اینکه بلاک چین از این حیث انقلاب بنیادی محسوب می شود که برای نخستین بار در تاریخ، با تکیه بر فناوری، می توان اعتماد ایجاد کرد، گفت: فن‌آوری بلاک‌چین این پتانسیل را دارد که مدل‌های کسب و کار را از مدل‌های اعتماد بر پایه عامل انسانی و سازمانهای واسطه به مدل‌های اعتماد بر پایه الگوریتم تبدیل کند؛ بنابراین در صنایعی نظیر صنعت مالی که اساس کسب درآمد، عملکرد در نقش نهاد اعتماد است، مدل کسب و کار موجود به شدت تهدید خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه فناوری بلاک چین یک تفاوت عمده با دیگر فناوری ها دارد و می تواند در ساختن جهانی بهتر ایفای نقش کند، اظهار کرد: به نظر می رسد این فناوری فرصتی برای حل برخی از مشکلات تاریخی جوامع انسانی باشد.

منبع خبر: تسنیم
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics