تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

اصلاح نظام بانکی اولین قدم برای تحقق رونق تولید است

کارشناس اقتصاد گفت: یکی از اصلی‌ترین موانع تولید، نظام بانکداری است چنانکه اگر فردی بخواهد سرمایه‌اش را در تولید هزینه کند نرخ بازدهی آن بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است اما همین فرد وقتی پولش را در بانک می‌گذارد، سود بیش‌تری می‌برد.

امرالله امینی با اشاره به الزامات رونق تولید که مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال 98 انتخاب کرده اند گفت: تولید می تواند با درایت و برنامه ریزی دولت رونق پیدا کند و باید از تولیدو تولید کننده توسط دولت حمایت شود.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

وی با اشاره به اینکه اصلی ترین الزام در راه تحقق این هدف رسیدگی به سیستم بانکی است، تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین موانع تولید نظام بانکداری است به طوری‌که اگر فردی بخواهد سرمایه اش را در تولید هزینه کند نرخ بازدهی آن بین 10 تا 15 درصد است اما همین فرد وقتی پولش را در بانک می گذارد سود بیشتری می‌برد.

 

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: بنابراین باید نرخ بهره بانکی کاهش یابد تا تولید رونق گیرد.

امینی ادامه داد: دولت باید از تولید داخل حمایت کند و جلوی واردات کالاهای مشابه داخلی را بگیرد که اگر در این زمینه ضعف نشان دهد عملا تولیدکننده داخلی نمی‌تواند سرپا بایستد.

 

 ثبات نرخ ارز و کنترل تورم و نقدینگی راهکارهای رونق تولید

وی همچنین با اشاره به سیاست های کلان اقتصادی گفت: کنترل تورم و نقدینگی نیز از عوامل موثر بر رونق تولید هستند به طوریکه دولت باید شرایطی را فراهم کند که نقدینگی به سمت تولید حرکت کند.

 

این کارشناس اقتصادی با تاکید براینکه در ایران پول وسرمایه وجود دارد اما به جای تولید به سمت سفته بازی و یا خرید ارز و یا کارهای اقتصادی کاذب می رود گفت: دولت باید این موضوع را کنترل کند که از جمله آنها کنترل نرخ ارز است.

 

 هدف دولت از بالا نگه داشتن نرخ ارز مشخص نیست

وی گفت: در سال 98 نرخ ارز باید ثبات داشته باشد و نرخ بالای ارز زیبنده اقتصاد ایران نیست و اصلا مشخص نیست که دولت با چه هدفی نرخ ارز را بالا نگه داشته است.

 

امینی تصریح کرد: نوسانات نرخ ارز فقط چند بانک ورشکسته را نجات داد و احتمالا منافع عده ای را تامین کرد که دولت باید در این زمینه شفاف باشد که متاسفانه نیست.

 

 

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: شعار رونق تولید شعار هوشمندانه ای است که مقام معظم رهبری انتخاب کرده اند زیرا عملا دولت در پیشبرد این شعار هدف قرار گرفته شده است و باید دید آیا دولت و نظام دولتی می تواند این شعار را تا پایان سال 98 محقق کند یا خیر.

 

منبع خبر: فارس
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

سعیده دهقان |   1398/05/08 19:17:10   |
0     0
رونق تولید مساله‌ای است که هم نیاز به سیاست‌های بلندمدت و هم میان مدت و هم کوتاه مدت دارد و الزاما نمی‌تواند در یک سال به همه اهداف رسید. همانطوری که عرض شد وضعیت اقتصادی کشور نیاز به اصلاحات جدی و ساختاری دارد و هرچه زمان می‌گذرد بر پیچیدگی موضوع افزوده می‌شود. اصلاح وضعیت بانک‌ها و نظام تامین مالی درکشور همراه با تعمیق بازار سرمایه، نظام توزیع، شبکه گمرکی و قاچاق کالا، نظام مالیاتی، خصوصی سازی اقتصاد و کاهش نقش دولت و نیز بهبود فضای کسب و کار همگی از این دست مسائل هستند که باید همگام با هم پیش روند. در کنار همه این مسائل چند مساله اساسی است که نیاز به توجه بیشتری دارد.

اولین مساله اصلاح نظام ارزی کشور است. نظام ارزی کشور در وضعیتی قرار دارد که جدای از رانت‌های فروانی که از تفاوت قیمت ارز ایجاد کرده است، به مثابه فنری است که در حال فشرده شدن است و اگر مورد توجه قرار نگیرد دیری نخواهد پایید که مجددا اقتصاد را دچار شک ارزی خواهد کرد. از طرفی امکان افزایش یک‌باره نرخ ارز وجود ندارد. لذا در وهله اول پیشنهاد می‌شود که ضمن کاهش آثار روانی تصمیم‌گیری طرف‌های خارجی در بازار، از یک نظام ارزی خزنده که در آن نرخ ارز با یک افزایش تدریجی همراه است، استفاده شود تا حداقل بعد از یک دوره 10 ساله نرخ ارز دولتی به نرخ ارز بازاری نزدیک شود. در این میان مدیریت تقاضای ارز دولتی و مبارزه جدی با رانتخواری نیز یک اولویت اساسی است.

مساله دوم که خطر جدی برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است، نظام یارانه‌های کشور است. کم‌توجهی به قانون هدفمندی یارانه‌ها همزمان با افزایش هزینه تولید حامل‌های انرژی و کاهش ارزش پول داخلی اقتصاد را به وضعیتی شبیه به قبل هدفمندی یارانه‌ها نزدیک کرده است. افزایش قاچاق، مصرف بی‌رویه سوخت و حامل‌های انرژی در کنار یارانه زیادی که دولت پرداخت می‌کند؛ بازگشت به قبل از هدفمندی یارانه‌ها و حتی شرایطی بدتر از آن است. اینکه در سال 1398 هیچ برنامه‌ای برای سهمیه بندی بنزین مطرح نشد نیز از عجائب است. این موضع نیز چنانچه مورد توجه قرار نگیرد؛ منجر به آسیب‌های زیادی برای کشور و نیز منجر به ناکارایی در مصرف حامل های انرژی خواهد شد.

مساله سوم نیز موضوعات مربوط به تحریم‌هاست که احتمالا در سال جاری با شدت بیشتری مورد توجه آمریکا و به یقین همراهی طرف های اروپایی قرار خواهد گرفت. اتخاذ سیاست‌هایی که هزینه تحریم‌ها را حداقل نماید، نیز ضروری به نظر می‌رسد. گسترش پیمان های دوجانه پولی، ایجاد پول های رمزپایه و روش‌هایی برای دور زدن تحریم و ایجاد ممناع مشترک بیشتر با کشورهای منطقه همگی برخی از پیشنهادات در این زمینه است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics