تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

ظرفیت اشتغال ۲ میلیون نفری و ارزآوری ۱۰ میلیارد دلاری صنعت پوشاک

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه صنعت پوشاک در کشور ظرفیت اشتغال زایی دو میلیون نفری دارد، گفت: این صنعت می تواند سالانه برای کشور ۱۰ میلیارد دلار ارزآوری داشته باشد.

 به گزارش لحظه نگر حسمان به نقل از خبرگزاری مهر، به نقل از برنامه «پایش»، هادی سلیمی زاده دیشب در این برنامه که با موضوع «صنعت پوشاک، پیشران رونق تولید» روی آنتن رفت، با بیان اینکه صنعت پوشاک، حوزه‌ای اشتغالزا است، گفت: حجم بازار صادرات پوشاک در سال ۲۰۱۵ در حدود ۴۰۰ میلیارد دلار بوده است و تخمین زده می‌شود در سال‌های آتی به ۲ هزار میلیارد دلار برسد.

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید


وی صنعتی پوشاک را حوزه‌ای معرفی کرد که در رکودهای اقتصادی نیز رونق داشته است و افزود: چین و بنگلادش رتبه اول و دوم در تولید پوشاک را دارند. کشور ما سهم ناچیزی در صادرات پوشاک دارد. اگر ما بتوانیم ۵۰۰ میلیون دلار صادرات پوشاک داشته باشیم، بیش از ۱۵۰ هزار شغل مستقیم و ۲۲ هزار شغل غیر مستقیم در صنعت پوشاک ایجاد می‌شود.


سلیمی زاده گفت: ما در بین کشورها، ارزان‌ترین نیروی کار را در اختیار داریم و صنعت پوشاک نیز نیروی انسانی محور است. سود دهی همه زنجیره تولید پوشاک، بسیار خوب است. باید در حوزه طراحی پوشاک وارد شد، چرا که طراحی لباس، سود ده ترین حوزه تولید است.


این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه باید در حوزه پوشاک برند سازی کرد، افزود: ترکیه که در لباس معروف است، به دلیل خرید برندهای ایتالیایی بوده است. باید برای خرده فروشی نیز سیاست گذاری کرد تا پوشاک ارزان بدست مردم برسد.


وی ادامه داد: چالش حوزه صنعت پوشاک این است که خرده فروش، از تولید کننده بیشتر سود می‌برد. دلیل آن هزینه‌های سرباری است که فروشنده خرده فروش وارد می‌شود که بخش عمده این هزینه، مربوط به اجازه مغازه است.


سلیمی زاده بانک‌ها را عامل گرانی اجاره بهای مغازه‌های تجاری دانست و اظهار کرد: مکان‌های خوب تجاری شهرها در اختیار بانک‌ها است و آنها قیمت‌ها را تعیین می‌کنند.


کارشناس اقتصادی برنامه پایش گفت: تولیدی‌های پوشاک در کشور به طور نامتوازن پخش شده اند. به گونه‌ای که ۴۰ درصد تولیدی‌ها در تهران، ۲۰ درصد در مشهد و ۱۰ درصد در آذربایجان شرقی استقرار دارند. باید به سمتی برویم تا در مناطق محروم نیز تولیدی پوشاک تأسیس شود. زیرا به دلیل نیروی کار ارزان قیمتی که در این مناطق وجود دارد، هزینه تولید پوشاک کاهش می‌یابد و به فروش راحت تر آن کمک می‌کند.


سلیمی زاده ادامه داد: باید در زنجیره ارزش پوشاک سیاست گذاری‌های صحیحی داشت و از پایین به بالا سیاست گذاری انجام شود. پتانسیل اشتغال زایی صنعت پوشاک ۲ میلیون شغل است که در حال حاضر کمتر از ۶۰۰ هزار نفر در این حوزه مشغول به کار هستند.


کارشناس اقتصادی گفت: دستمزدهای صنعت پوشاک نیز مطلوب است. با توجه به اینکه در حال حاضر واردات پوشاک صرفه اقتصادی ندارد، باید به صنعت پوشاک توجه جدی کرد. به نحوی که بتوانیم در حوزه پوشاک ضمن تأمین نیازهای داخلی، به صادر کننده ای قوی تبدیل شویم.


وی در پایان افزود: صنعت پوشاک کشور، این ظرفیت را دارد که ۱۰ میلیارد دلار برای کشور ارز آوری داشته باشد. ورود فعالانه در صنعت پوشاک می‌تواند مشکلات اشتغال کشور را حل کند تا آنجا که واردات نیروی کار نیز لازم می‌شود.

منبع خبر: مهر
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

مریم بیکی |   1399/04/30 21:24:06   |
0     0
چالش حوزه صنعت پوشاک این است که خرده فروش، از تولید کننده بیشتر سود می‌برد. دلیل آن هزینه‌های سرباری است که فروشنده خرده فروش وارد می‌شود که بخش عمده این هزینه، مربوط به اجازه مغازه است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics