تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

سود سهام عدالت مشخص شد

معاون اول رئیس جمهور از محاسبه سود سهام عدالت به میزان ۱۵۰ هزار تومان خبر داد.

 

اسحاق جهانگیری در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی با بیان اینکه سهام عدالت برای 50 میلیون ایرانی در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: ما سه سال وقت گذاشتیم که راهکاری پیدا کنیم که 70 میلیون ایرانی در کارخانجات شریک باشند و هم اکنون به جمعیت زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی یک‌ میلیون تومان پرداخت کرده‌ و سهامشان 2 میلیون و 400 هزار تومان ارزش دارد و امسال نیز سود سهام آنها مانند همه افراد دیگر سهامدار در شرکت‌ها به مبلغ 150 هزار تومان پرداخت شده است.

 

پیشتر مسئولان سازمان خصوصی سازی رقم 150 هزار تومان را به صورت تقریبی برای سود سهام عدالت پرداختی به کسانی که مالک کامل سهام باشند، اعلام کرده بودند.

 

طبق اعلام مسئولان این سازمان، قرار بود اولین مرحله سود سهام عدالت در پاییز امسال و مراحل بعدی تا پایان سال جاری پرداخت شود، ولی فعلاً خبری از واریز اولین مرحله سود سهام عدالت نیست.

منبع خبر: اقتصاد آنلاین
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

|   1396/10/09 09:14:18   |
0     0
مطالبی قابل تامل درباره سهام عدالت:
افراد برای اطمینان از اینکه مشمول سهام عدالت هستند یا خیر می توانند در سامانه تایید عضویت و صدور صورت حساب مشمولین سهام عدالت در آدرس اینترنتی www.samanese.ir مراجعه کرده واز این طریق از عضویت خود مطلع شده و آخرین وضعیت سهامداریشان را پیگیری و صورت حساب خود را مشاهده کنند.
این در حالی است که فهرست اقشار جمعیتی که در ده سال گذشته واجد شرایط دریافت سهام عدالت شده اند به همراه تعداد ثبت نامه شدگان هر یک از اقشار در بخش سهام عدالت همین پایگاه اطلاع رسانی قابل مشاهده است.

با این وجود مردم در انتظار ثبت نام سری جدید برای سهام عدالت هستند که در این باره می توان گفت دوره مجاز ثبت نام بازه زمانی ده ساله ۱۳۸۵ الی ۱۳۹۴ بوده و پس از آن ثبت نام جدید صورت نمی گیرد و در صورت صدور مجوزهای جدید این موضوع اطلاع رسانی خواهد شد.

علاوه براین افراد جامانده و کسانی که قبلا ثبت نام نکرده اند نمی توانند ثبت نام جدید داشته باشند و دوره مجاز سهام عدالت به پایان رسیده و در حال حاضر به دلیل عدم وجود مجوز و ظرفیت قانون ثبت و توزیع سهام عدالت به افراد امکان پذیر نیست که در صورت صدور مجوز اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت.

همچنین نکته قابل توجه اینجاست که افرادی که با وجود ثبت نام اولیه در زمان مقرر در تعاونی سهام عدالت شهرستانها ثبت نام نهایی نداشته اند مشمول سهام عدالت محسوب نمی شوند و فقط کسانی که در شرکت های تعاونی شهرستانی ثبت نام نهایی داشته اند و نامشان از طریق آن شرکت تعاونی به سازمان خصوصی سازی ارسال و در بانک اطلاعاتی مشمولین درج شده مشمول سهام عدالت هستند و صرفا ثبت نامه اولیه دلیل عضویت مشمولین نخواهد بود.

در این میان ثبت نام شدگان فوت شده کماکان مشمول سهام عدالت هستند و وراث قانونی شان می توانند متعاقبا از طریق سامانه سهام عدالت اطلاعات لازم جهت اقدامات بعدی را کسب نمایند و در حال حاضر ضرورتی به هیچ گونه پیگیری و یا مراجعه حضوری نیست.
با این وجود هستند افرادی که برگه عضویت سهام عدالت آنها مفقود شده ودر این باره می توان گفت هیچ لزومی به در اختیار داشتن برگه عضویت سهام عدالت نیست و این برگه دارای کاربرد وارزش نیست با این وجود مشمولین سهام عدالت با مراجعه به سامانه سهام عدالت می توانند اطلاعات لازم را برای عضویت و سهامداری خود پیگیری کنند.
نکته قابل توجه اینجاست که هر گونه معامله برگه سهام عدالت ممنوع و فاقد اعتبار است و دربانک اطلاعاتی مشمولان سهام عدالت فقط ثبت نام شدگان قطعی مشمول سهام عدالت محسوب می شوند و هر گونه جا به جایی مالکیت وهرنوع معامله سهام و یا خرید و فروش برگه های در دست مشمولین غیر قانونی و بلااثر است.

گفتنی است زمان آزادسازی و معاملاتی شدن سهام عدالت نیاز به مجوز مراجع ذی صلاح قانونی دارد که زمان ونحوه معاملات سهام عدالت متعاقبا به صورت گسترده به مردم اطلاع رسانی خواهد شد اما در این میان لازم نیست در زمان آزادسازی سهام عدالت برگه های عضویت در اختیار مشمولین باشد زیرا برگه های در اختیار این افراد صرف تاییده ثبت نام و عضویت در طرح سهام عدالت است وارزش معاملاتی ندارد و در زمان آزاد سازی معامله و خرید و فروش نیازی به ارائه این برگها از سوی مشمولین نخواهد بود.
علاوه برا ین نکته قابل تو جه برای تمامی سهامداران عدالت ارزش سهام تخصیص یافته به هر در زمان ثبت نام یک میلیون تومان بوده ( درخانوارهای بالای ۵نفر مبلغ ۵میلیون تومان به تعداد اعضای خانوار تقسیم می شود) میزان سهام تسویه شده هر فرد در صورتحساب آن مشمول قید شده و فرد مجاز است الباقی سهام را با پرداخت نقدی خود تملک نماید که مبلغ آن نیز از طریق سامانه سهام عدالت اعلام می شود.
قابل توجه است که ارزش سهام عدالت تخصیص یافته به طور مثال برای یک خانوار مشمول بالاتر از ۵ نفر مثلا ۸ نفره به صورت زیر است:
۶۲۵۰۰۰ هزار تومان = جمع سهام تخصیصی به خانوار ( ۵ میلیون تومان) تقسیم بر تعداد عضو خانواردر زمان ثبت نام( ۸ نفر) مساوی است با ارزش سهام تخصیصی هر نفر
در این میان ارزش روز سهام متناسب با افزایش یا کاهش ارز ش سهام شرکت های سرمایه پذیر در نوسان است به همین دلیل در حال میزان می توان با تخمین مناسب اعلام کرد ارزش روز این سهام حدودا دو برابر ارزش زمان واگذاری است.
به علاوه برخی افرادی که تا قبل از سال ۱۳۸۷ مشمول سهام عدالت شده اند از محل سود عملکرد در سالهای ۸۵ و ۸۶ مبالغی به عنوان سود پرداخت شده و با این وجود پرداخت هر گونه سود سهام عدالت تا سقف اقساط سررسید در تبصره یک ماده ۱۰۰ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران ممنوع است و به همین دلیل از سال ۱۳۸۷ به هیچ یک از مشمولین سودی پرداخت نشده و مبالغ مذکور بابت مطالبات دولت ناشی از اقساط سهام واگذار شده به حساب خزانه واریز شده است.
اما دراین میان اگر اطلاعات هویتی و شناسنامه ای مشمولین سهام عدالت از تاریخ ثبت نام تغییری کرده باشد آخرین اطلاعات تا دی ماه سال جاری از سازمان ثبت احوال دریافت و به بانک اطلاعاتی سازمان اعمال شده این مشخصات نهایی مبنای عضویت و سهامداری مشمولان است به همین دلیل نیازی به اقدام خاصی از طرف افراد نیست اما در این میان افرادی که تعداد خانوار آنها نسبت به زمان ثبت نام تغییر کرده نیاز به اقدام خاصی از طرف افراد نیست چون تخصیص سهام عدالت بر مبنای بعد خانواد در زمان ثبت نام بوده و ازدواج، طلاق و فوت تاثیری در شرایط و مبلغ سهامداری ندارد.

همچنین متولدین بعد از تاریخ ثبت نام در خانوارها نیز از سهام عدالت برخوردار نیستند. این در حالی است که خانوارهایی در قالب یکی از اقشار نظیر روستائیان یا مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) ثبت نام نموده اند ولی اکنون جزو آن اقشار نیستند کماکان سهامدار محسوب می شوند زیرا ملاک سهامداری افراد و خانواده های قطعی شدن ثبت نام آ‌نها در سهام عدالت است و درج تغییرات وضعیت اقشارخانوار در بانک اطلاعاتی مشمولین سهام عدالت ضروری نیست.
ارزش پرتفوی سهام عدالت در ابتدا ۹۶ هزار میلیارد تومان بوده که برا ساس برآوردهای جدید ارزش سهام هم اکنون ۵۰ هزار میلیارد تومان شده وارزش آن کاهش یافته است.
گفتنی است ۷ شرکت پالایشگاهی نیز از سبد سهام عدالت خارج شده اند که این ۷ شرکت سودآورترین شرکت های بورسی بوده و به جای آن دو شرکت بورسی ارائه شده است.
براساس این گزارش تنها افرادی که ثبت نام آنها قطعی شده امکان دریافت صورت حساب و در زمان واریز سود ، دریافت آن را دارند و هیچ ثبت نام جدیدی تا سال آینده به هیچ عنوان صورت نخواهد گرفت وا ین سهام تحت هیچ شرایطی قابل خرید و فروش نیست.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
احمد حیدری |   1396/10/09 12:16:54   |
0     0
طبق اعلام مسئولان این سازمان، قرار بود اولین مرحله سود سهام عدالت در پاییز امسال و مراحل بعدی تا پایان سال جاری پرداخت شود، ولی فعلاً خبری از واریز اولین مرحله سود سهام عدالت نیست.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
zahra nematollahi |   1396/10/09 14:04:14   |
0     0
حسن روحانی به وزیر اقتصاد دستور داده تا موضوع پرداخت سود سهام عدالت را پیگیری کند، درست نقطه مقابل نظر دو رئیس کمیسیون مجلس که معتقدند سود نباید نقدی توزیع شود؛ در حالیکه این حق مردم است.
به گزارش خبرنگار مهر، ۴۵ روزی می‌شود که طبق آخرین وعده‌های دولتمردان، قرار بر این بود که سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز شود. هر چه باشد، هر سهامدار ده سال انتظار کشیده است تا بتواند از سود سهام خود استفاده کرده و آن را به صورت نقدی دریافت نماید؛ اما تا این لحظه، هنوز خبری از پرداخت سود سهام عدالت به مشمولان نیست.

حال هم خبرها از گوشه و کنار مجلس، به خصوص کمیسیون‌های تخصصی زمزمه هایی به گوش می رسد مبنی بر اینکه سودی به مشمولان پرداخت نشود و در عوض، دولت به جای پرداخت سودهای ناچیز نقدی به حساب ۴۹ میلیون نفر، آن را به بخش تولید اختصاص دهد؛ موضوعی که تا این لحظه، نه موافقت دولتمردان را در پی داشته و نه مشمولان رضایت دارند که سود متعلق به آنها، هر چند مبلغ ناچیز به جای اینکه به حسابشان واریز شود، به بهانه حمایت از تولید، دچار سرنوشت نامعلومی شود.

عدم واریز سود سهام عدالت تنها با نظر مثبت ۴۹ میلیون نفر

همین چند روز پیش بود که روسای کمیسیون برنامه و بودجه و اقتصادی مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهور درخواست کردند که سود نقدی به حساب مشمولان سهام عدالت واریز نشود و در مقابل، آن سود به بخش تولید کشور اختصاص یابد تا بتواند چرخ صنایع کشور را به حرکت درآورد؛ موضوعی که به گفته برخی مسئولان دولتی، تنها نظر شخصی نمایندگان مجلس است و حتی نظر کمیسیون‌های مربوطه هم نیست.

یک مقام مسئول در وزارت امور اقتصادی و دارایی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: هیچ کس حق ندارد به صورت قانونی، شرعی و عرفی، سود سهام عدالت یک مشمول را نپردازد و در مقابل بخواهد منابع آن را به حساب دیگری واریز کرده یا در جای دیگری هزینه کند، به این معنا که عدم پرداخت سود سهام عدالت به حساب مشمولان، به هیچ عنوان جایز نیست.

وی می افزاید: اگر قرار بر این باشد که مجلس دخالتی در حوزه نپرداختن سود سهام عدالت به صورت نقدی به حساب مشمولان داشته باشد، باید حتما مصوبه از نظر بگذراند؛ چراکه مالک این سهام مردم هستند و اجازه داده نمی‌شود که بدون نظر آنها، سود در جای دیگری هزینه شود. تمام این ها در شرایطی است که اگر قرار بر این باشد که سود سهام عدالت در جای دیگری هزینه شود، باید نظر مساعد ۴۹ میلیون نفر سهامدار اخذ شود. به خصوص اینکه به نظر نمی‌رسد مردم از این وضعیت راضی باشند.

این مقام مسئول در وزارت اقتصاد تاکید کرد: سود سهام عدالت مشمولان، به هیچ عنوان متعلق به دولت نیست که دولت یا مجلس بخواهند در مورد آن تصمیم بگیرند؛ بلکه این سود متعلق به مردم است و آنها خود باید در مورد آن تصمیم گیری نمایند.

تاکید رئیس جمهور بر پرداخت سود

در این میان، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت می‌گوید که رئیس هیات دولت مخالف با عدم پرداخت سود سهام عدالت و تخصیص منابع آن به هر مجموعه دیگری غیر از مشمولان و دارندگان سهام عدالت است؛ بنابراین دولت قصد ندارد که سود را در جای دیگری هزینه کند. در این میان البته خبرها حکایت از آن دارد که رئیس جمهور به وزیر اقتصاد نیز دستور داده تا مکانیزم های لازم برای پرداخت سود سهام عدالت را هر چه سریعتر فراهم کرده و سود را به حساب تک تک مشمولان که شماره شبای خود را به سامانه سهام عدالت اعلام کرده‌اند، واریز کند.

بر این اساس، با دستور صریح حسن روحانی، سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز خواهد شد و به طور قطع این نگرانی دیگر از سوی مردم محلی از اعراب ندارد که سود سهام عدالت به حساب آنها واریز نمی‌شود؛ اگرچه دولت پیش از این وعده داده بود که تا پایان نیمه اول سال جاری، سود را به حساب دارندگان سهام عدالت پرداخت کند؛ اما هنوز این اتفاق رخ نداده است.

این مقام مسئول در وزارت اقتصاد می‌گوید: با نظر دولت، سود مصوب شده، پرداخت می‌شود؛ ولی اینکه زمان آن کی باشد، هنوز مشخص نیست؛ چراکه باید هماهنگی‌های لازم در این رابطه انجام شود و متاسفانه این هماهنگی‌ها اندکی زمان‌بر شده، ولی به هرحال هر چه زودتر سود سهام عدالت به حساب مشمولان واریز خواهد شد.

۴۰ میلیون سهامدار صورت وضعیت دریافت کردند

جعفر سبحانی، مشاور سازمان خصوصی سازی به خبرنگار مهر می‌گوید: ورود شماره شبا از سوی کسانیکه مشمول دریافت سود سهام عدالت هستند، از مرز ۳۴.۵ میلیون نفر گذشته است و افرادی که بعد از نصب ورژن ۴ سامانه سهام عدالت که هفته گذشته به روزرسانی شد، صورت وضعیت دارایی‌های خود را مشاهده کرده‌اند، به ۴۰ میلیون نفر رسیده است.

وی می‌افزاید: از یکم آبان ماه جاری، به‌ مدت ۴ روز سامانه سهام عدالت به‌ منظور بروزرسانی سیستم و تغییرات لازم از دسترس عموم مشمولان سهام عدالت خارج شد که با پایان این زمان، چند روزی است دوباره امکان ثبت شماره شبای بانکی و مشاهده صورت وضعیت دارایی مشمولان سهام عدالت در نسخه جدید سامانه این سهام فراهم شده است.

سبحانی ادامه داد: بر این اساس تمامی مشمولان سهام عدالت و بازماندگان فوت‌شدگان این سهام می‌توانند با وارد کردن اطلاعات هویتی مشمولان در سامانه سهام عدالت، از صورت وضعیت مربوطه آگاه شوند و در صورتی که تا کنون شماره شبای حساب بانکی خود را به این سامانه اعلام ننموده اند، اقدام به ثبت شماره شبای بانکی خود کنند. در این راستا در خصوص ویژگی‌های نسخه جدید سامانه سهام عدالت باید گفت در سامانه سهام عدالت هر فرد می‌تواند از مشمول بودن یا عدم مشمولیت خود در طرح سهام عدالت اطلاع یابند.

بازماندگان متوفیان سهام عدالت چه کنند؟

وی افزود: بازماندگان متوفیان سهام عدالت نیز می‌توانند وضعیت مشمول بودن متوفی یا عدم عضویت وی را در بانک اطلاعاتی سهام عدالت بررسی و مشاهده کنند تا در زمان مقتضی از چگونگی بهره‌مند شدن از سهم‌الارث سهام عدالت متوفی اطلاع یابند. همچنین در این سامانه صورت وضعیت دارایی سهام عدالت هر یک از مشمولان سهام عدالت شامل میزان سهامداری مشمولان بر مبنای ارزش اولیه مقطع واگذاری دولت به آنان قابل مشاهده و چاپ (پرینت) است.

سبحانی گفت: نکته دیگر این که هر چند ارزش روز یا واقعی سهام عدالت مشمولان به مراتب از ارزش اسمی آن بالاتر است و حدودا بیش از دو برابر برآورد می‌شود، اما در حال حاضر سهام عدالت امکان خرید و فروش نداشته و معامله آن فاقد اعتبار، ممنوع و بلااثر است. از سوی دیگر قالب و ساختار جداول وضعیت تخصیص سود و وضعیت واریز سود در صورتحساب دارایی مشمولان در نسخه جدید سامانه این سهام تعبیه و طراحی شده است که پس از شروع مراحل واریز سود مشمولان، گزارش تخصیص و واریز سود به شماره شبا بانکی تایید شده هر مشمول قابل مشاهده و چاپ یا پرینت خواهد بود.

وی افزود: افزون بر این امکان ورود اطلاعات شماره شبا بانکی و ثبت آن در سامانه سهام عدالت به منظور دریافت تاییدیه توسط سازمان خصوصی‌سازی و اعلام مراتب تایید یا احیانا عدم تایید کماکان در سامانه فراهم است و مشمولانی که تا کنون ورود شبا بانکی به سامانه نداشته‌اند، می‌توانند از این خدمت استفاده کنند.

به گزارش مهر، حال باید منتظر ماند و دید که دولت چه تدبیری برای پرداخت سود سهام عدالت دارد؛ به خصوص اینکه اکنون بازار شایعات داغ است و بعد از ارسال نامه رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهور مبنی بر عدم پرداخت سود نقدی سهام عدالت، مردم در بلاتکلیفی به سر می‌برند که بالاخره سرنوشت سهام متعلقه‌شان چیست؛ آنها نگرانند که نظر رئیس جمهور برگردد و با فشار مجلس، پرداخت نرخ سود سهام منتفی شود.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
حسین روضه یزدی |   1396/10/09 22:58:08   |
0     0
سود سهام عدالت مشخص شد
معاون اول رئیس جمهور از محاسبه سود سهام عدالت به میزان ۱۵۰ هزار تومان خبر داد.


اسحاق جهانگیری در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی با بیان اینکه سهام عدالت برای 50 میلیون ایرانی در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: ما سه سال وقت گذاشتیم که راهکاری پیدا کنیم که 70 میلیون ایرانی در کارخانجات شریک باشند و هم اکنون به جمعیت زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی یک‌ میلیون تومان پرداخت کرده‌ و سهامشان 2 میلیون و 400 هزار تومان ارزش دارد و امسال نیز سود سهام آنها مانند همه افراد دیگر سهامدار در شرکت‌ها به مبلغ 150 هزار تومان پرداخت شده است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
sudabe bakhshi |   1396/10/09 23:16:05   |
0     0
رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: تعلق سود سهام عدالت به مشمولین قطعی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان خصوصی سازی؛ پوری حسینی در خصوص سهام عدالت و نیز چالش های پیش روی آن در مسیر واگذاری‌ها تصریح کرد: در حال حاضر 49 شرکت داریم که بخشی از سهام آنها به مشمولین سهام عدالت تعلق یافته است.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی اضافه کرد: در بین این 49 شرکت بعضا شرکتی وجود دارد که یک درصد از سهام آن متعلق به مشمولین و در برخی دیگر از شرکت ها نیز 80 درصد سهام متعلق به مردم تشخیص داده شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطر نشان کرد: در حال حاضر چالش اصلی ما در این راستا رسیدن به جواب این پرسش است که چطور می توان 70 درصد سهام یک شرکت را توسط 49 میلیون نفر مدیریت کرد؟ و اینکه آیا میتوان مجمع عمومی برای آن برپا نمود، بطوری که در آن اعمال رای شود؟
وی تصریح کرد: متاسفانه در کشور ما زیر ساخت های چنین عملیاتی وجود نداشته و طراحی نیز نشده است ضمن اینکه تعداد شرکتهایی که سهام غیر مدیریتی آنها(کمتر از 17 درصد) به مردم داده شده کم و در مقابل تعداد شرکت هایی که سهام عدالت به آنها بطور مدیریتی و کنترلی تعلق گرفته زیاد است.
پوری حسینی با تاکید بر اینکه ساز و کاری به منظور اعمال مدیریت مستقیم مردم طراحی نشده اذعان کرد: به لحاظ فیزیکی و الکترونیکی تحقق چنین امری برای ما مقدور نیست اما هدف بزرگی که تا به امروز پیگیر آن بوده ایم واریز سود سهام به حساب تک تک مشمولین بوده است.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی در ادامه اظهار داشت: در خصوص چگونگی واگذاری مدیریت سهام عدالت به اقشار مردم از ابتدا طرح وجود یک واسط در این میان مطرح بود و بعبارت دیگر خواهان آن بودیم که 49 شرکت فعلی را در شرکتی واسط قرار داده و سود سهام را بطور مساوی بین آنها تقسیم کنیم اما اینکه وجهه شرکت واسط چگونه باید باشد از دیرباز محل مناقشه بوده است.
وی تصریح کرد: تا به امروز راهکاری بدون نقص در خصوص شرکت واسط ارائه نشده البته 2 سال قبل گزارش پیش نویسی را خدمت هیئت دولت تقدیم کردیم که بعد از بررسی های مفصل در هیئت وزیران به تصویب رسید ولی کماکان به قانون تبدیل نشده است.
معاون وزیر اقتصاد در پایان سخنان خود اضافه کرد: تعلق سود سهام به مشمولین قطعی است ولی ما همچنان با مصوبه سال 1389 هیئت وزیران(مبنی بر اینکه دستگاه های اجرایی اعمال مدیریت کنند) پیش می رویم و اعتقاد داریم راه خوبی نیست ولی ناچار به ادامه آن هستیم.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics