تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

۳ پیغام مهم سیف به بازار ارز

روز یکشنبه، رئیس کل بانک مرکزی ۳ پیغام مهم به بازار ارز داد.

 

در روزی که قیمت دلار پس از ۴ روز کاهش متوالی، افزایش قیمت را تجربه کرد، اولین پیغام رئیس کل اهمیت بیشتری داشت. روز گذشته، ولی‌الله سیف در حاشیه مراسم پنجاه‌سالگی بازار سرمایه ایران در جمع خبرنگاران وعده داد، کاهش نرخ ارز در بازار ادامه خواهد یافت.

 

 

3خبر ارزی سیف:

 البته کارشناسان نیز پیش‌بینی می‌کنند، به واسطه برگشت ارز پتروشیمی‌ها به بازار، افزایش وصول درآمدهای نفتی و تعدیل هیجانات، سطح نوسانات قیمت دلار کاهش خواهد یافت. کارشناسان تاکید می‌کنند، بازارساز در مقطع فعلی به جای کنترل قیمت، تمرکز خود را برمدیریت نوسانات بگذارد؛ از نظر آنها کاهش‌های شدید قیمت می‌تواند منجر به نوسان‌گیری دلالان شود.

 

به نظر می‌رسد سیف نیز به پشتوانه تقویت سمت عرضه در روزهای آتی وعده کاهش قیمت را مطرح کرده است. این خبر در روزی که دلار با ۳۲ تومان افزایش به قیمت ۴ هزار و ۵۴۷ تومان رسید، از اهمیت زیادی برخوردار بود. دو خبر مهم دیگر رئیس کل به بازار ادامه حذف دریافت‌کنندگان ارز مبادله‌ای و به تعویق افتادن یکسان‌سازی نرخ ارز بود.

 

 

تعدیل هیجان در بازار ارز

دلار که در انتهای آذرماه به قیمت ۴ هزار و ۱۸۷ تومان رسیده بود، در دی ماه در مسیر افزایشی قرار گرفت و در ابتدای بهمن ماه با اوج‌گیری هیجانات به بالای مرز ۴هزار و ۷۰۰ تومان سرک کشید.

 

با این حال، پس از رسیدن به این سقف قیمتی، دلار در جاده کاهشی قرار گرفت و تا اوایل کانال ۴ هزار و ۵۰۰ تومان پایین آمد. در این راستا روز گذشته، ولی‌الله سیف درباره روند نوسانات در ماه‌های اخیر توضیحاتی ارائه داد. به گزارش خبرگزاری مهر، ولی‌الله سیف در حاشیه مراسم ۵۰ سالگی بازار سرمایه ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان حباب نرخ ارز با توجه به روند کاهشی که در بازارآغاز شده است، گفت: بازار ارز در حال طی کردن شرایط خاص خود است و طبیعی است که بانک مرکزی طبیعتا بر این روند نظارت دارد؛ البته به نظر می‌رسد که یک التهاب در یک تا دو ماه گذشته در این بازار رخ داد که اکنون، در حال تعدیل شدن است.

 

رئیس کل بانک مرکزی افزود: تا حدود زیادی کاهش نرخ ارز در بازار ادامه خواهد یافت، البته این کاهش در حد رقم و اعدادی خواهد بود که بتواند آن را برساند که حبابی در آن وجود نداشته باشد. وی تصریح کرد: البته برای کاهش نرخ ارز در بازار نمی‌توان رقم خاصی را اعلام کرد.

 

رئیس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اعلام کرد که یکسان‌سازی نرخ ارز با ریسک‌هایی همراه است و عنوان کرد، در مورد ارز مبادله‌ای، قرار ما بر یکسان‌سازی نرخ ارز است و این کار حتما عملیاتی خواهد شد؛ اما با توجه به شرایط ما در رابطه با ارتباطات بانکی بین‌المللی که در وضعیت کامل نیست و هنوز کمبودهایی در رابطه با ارتباطات بانکی در برخی کشورها داریم، بنابراین احتمال می‌دهیم که اجرای یکسان‌سازی نرخ ارز با ریسک‌هایی همراه باشد.

 

سیف تاکید کرد: در شرایط کنونی، زمان مشخصی را برای یکسان‌سازی نمی‌توانم اعلام کنم. البته او عنوان کرده بود که منابع ارزی کشور به‌صورت کافی وجود دارد، ولی محدودیت‌های بین‌المللی در مقاطعی مشکلاتی ایجاد می‌کند که یکسان‌سازی را با وقفه مواجه خواهد کرد؛ سیف در مورد فهرست دریافت‌کنندگان ارز مبادله‌ای نیز خاطرنشان کرد که به تدریج کالاهای مشمول ارز مبادله‌ای کاهش می‌یابد. وی همچنین اظهار کرد: برای کاغذ، حذف ارز مبادلاتی شایعه بود و کاغذ یکی از کالاهای اساسی به شمار می‌آید که بانک مرکزی مراقبت لازم را در ارتباط با آن خواهد داشت.

 

 

اصلاح قیمت دلار

روز گذشته، دلار پس از ۴ کاهش متوالی سرانجام در مسیر افزایشی قرار گرفت. اولین افزایش قیمت دلار از دوشنبه گذشته در شرایطی تجربه شد که بازار ارز نیز اولین روز برفی خود را در سال ۹۶ تجربه می‌کرد. بارش برف در میدان رو به روی پاساژ افشار موجب شده بود که معامله‌گران ارزی نیز محل معاملات خود را تغییر دهند و به درون راهروهای پاساژ افشار بروند. البته معامله‌گران ارزهای متفرقه بیشتر در حاشیه پاساژ در معرض بارش برف قرار داشتند. در این شرایط، برخی معامله‌گران با سرخوشی اعلام می‌کردند«یورو برفی کی می‌خواد؟». اسکناس‌های ارزی نیز مانند خود معامله‌گران بعضا برفی شده بود.در چنین وضعیتی، دلار معاملات خود را در نقطه ۴ هزار و ۵۳۰ تومان آغاز کرد که افزایشی ۱۵ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز شنبه داشت. قیمت دلار در کمتر از نیم ساعت خود را به مرز ۴هزار و ۵۵۰ تومان رساند، ولی نتوانست خود را به سطوح بالاتر برساند. در واقع با رسیدن دلار به این سطح، فضای بازار آرام شد و احتیاط معامله‌گران بیشتر شد.

 

با افزایش احتیاط در خرید ارز، قیمت از سقف ۴ هزار و ۵۵۴ تومان پایین آمد و در نهایت با نرخ ۴ هزار و ۵۴۷ تومان به کار خود پایان داد. این قیمت که ۳۲ تومان بالاتر از روز شنبه بود، بر ۴ کاهش متوالی نقطه پایان گذاشت.عده زیادی از معامله‌گران اعتقاد داشتند، افزایش روز دوم هفته دلار طبیعی بوده است. از نظر آنها، پس از چند روز کاهش، برخی معامله‌گران که ارزهای خود را فروخته بودند، وارد بازار می‌شوند و یک بار دیگر در قیمت‌های پایین تر اقدام به خرید می‌کنند.

 

در کنار این، عده زیادی اعتقاد داشتند، هر چقدر به ابتدای کانال ۴ هزار و ۵۰۰ تومان نزدیک شویم، مقاومت بازار در برابر افت بیشتر قیمت افزایش خواهد یافت و خریدهای ارزی بالا خواهد رفت.

 

 

بازگشت سکه

سکه تمام بهار آزادی که در اولین روز هفته ۴۲ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود، روز یکشنبه در مسیر افزایش قرار گرفت. در دومین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی ۵هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به قیمت یک میلیون و ۴۸۰ هزار تومان رسید.

 

افزایش قیمت سکه بیشتر ناشی از رشد قیمت دلار بود.همچنین روز گذشته رئیس کل بانک مرکزی به‌طور تلویحی اعلام کرد که سیاست گذار اصراری بر کاهش قیمت سکه ندارد و تنها به دنبال تخلیه حباب این فلز گرانبهاست. این استنباطی بود که می‌شد از صحبت‌های سیف در مورد حراج سکه به دست آورد.

 

سیف در مورد حراج‌های سکه گفت: این کار(حراج سکه) بانک مرکزی برای تخلیه حباب سکه در بازار است، به این معنا که اگر نرخ طلا در نرخ ارز ضرب شود، آنگاه می‌توان نرخ بدون حباب سکه را به دست آورد، هر رقمی که مغایر با آن باشد، حتما حباب خواهد بود.

 

در این صحبت، رئیس کل بانک مرکزی، قیمت سکه‌ای که از فرمول حباب این فلز گرانبها به‌دست می‌آید را مورد قبول می‌داند. افزایش قیمت سکه در روز یکشنبه در شرایطی صورت گرفت که بازارهای جهانی تعطیل بودند و اونس طلا تغییر قیمت خاصی را تجربه نکرد.

 

 

منبع خبر: اقتصاد انلاین
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics