تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

گلایه از بودجه کم تحقیقات/باید تیم‌های تحقیقاتی بررسی وضعیت آلودگی هوا تشکیل شود

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با بیان اینکه باید از نیروهای انسانی دانشمند و محقق کشور حمایت کرد، توسعه و پیشرفت کشور را در گروی سرمایه‌گذاری و حمایت از حوزه پژوهش و تحقیقات قلمداد کرد.

 

دکتر رضا ملک‌زاده در همایش بررسی راهکارهای دستیابی به مرجعیت علمی و پژوهشی گفت: برنامه اصلی ما در حوزه پژوهش این بوده که زیرساخت‌های آن را تقویت کنیم که راه‌اندازی مرکز ملی توسعه تحقیقات، برنامه ثبت بیماری‌ها، نظام ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت، کوهورت بزرگسالان، نوجوانان و نوزادان، پروژه ایرانوم، پزشکی بازساختی و توسعه واحدهای تحقیقاتی در مقیاس‌های مختلف از جمله این زیرساخت‌ها است.

 

وی ادامه داد: تعداد مراکز تحقیقاتی با ردیف بودجه مستقل از ٣٤ مرکز به ٥٣ مرکز افزایش پیدا کرده و همچنین ١٠ آزمایشگاه جامع تحقیقاتی احداث و ١٠ اتاق تمیز راه‌اندازی کرده و ١٠ اتاق تمیز دیگر در دست اقدام داریم.

 

دکتر ملک‌زاده درخصوص فراخوان موسسه "نیماد" گفت: در موسسه "نیماد" ٤ فراخوان به پایان رسیده و پنجمین فراخوان درحال اجرا است و از ٢٣٣ طرح تحقیقاتی حمایت شده و بودجه تعلق گرفته است.

 

وی درخصوص اهمیت نیروی انسانی در حوزه پژوهش و فناوری گفت: نیروی انسانی به ویژه محققان و دانشمندان، ثروت اصلی کشور محسوب می‌شوند و دولتی که نتواند دانش و مهارت مردم را توسعه دهد و به بهره‌برداری برساند، پیشرفت نخواهد کرد و متاسفانه در این زمینه در کشور ما سرمایه‌گذاری اندک است که منجر به مهاجرت محققان و دانشمندان می‌شود.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ١٠ سال زودتر از افق چشم انداز به رتبه اول تولید علم در منطقه دست یافته‌ایم، خاطرنشان کرد: روند رشد تولیدات علمی منجر به حرکت پویا در مرزهای دانش توسط دانشمندان ایرانی شده است و ایران در سال ٢٠١٤ توانسته است ١٠ سال زودتر به هدف چشم انداز رسیده و کشور ترکیه را پشت سر بگذارد.

 

وی گفت: ایران در سال ٢٠١٦ با انتشار ٥٢١٦ مقاله در بانک اطلاعاتی اسکوپوس رتبه اول منطقه را کسب کرده و در بانک اطلاعاتی ISI نیز رتبه ١٧ جهانی را به خود اختصاص داده است.

 

دکتر ملک‌زاده با بیان اینکه رشد کیفی تولید علم در ایران مطلوب است و در شاخص‌های فناوری وضعیت خوبی داریم، از بودجه اندکی که به حوزه تحقیقات تخصیص داده می‌شود، گلایه کرد و گفت: متاسفانه برای تحقیقات و توسعه پژوهش بودجه کمی اختصاص می‌دهند که نیاز است در این راستا با مسئولین صحبت کنیم و چاره‌ای بیندیشیم، چراکه اکثر مشکلات کشور از مسیر پژوهش حل می‌شود و به هیچ وجه کالای لوکسی محسوب نمی‌شود.

 

وی گفت: با وجود اقدامات صورت گرفته در این حوزه، هنوز جا برای پیشرفت وجود دارد، زیرا ایران با وقایعی همچون جنگ، تحریم و حوادث و سوانح روبرو بوده است، اما بازهم شاخص‌های توسعه ما رشد خوبی داشته است.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، آلودگی هوا را معضل سلامتی مردم قلمداد کرد و گفت: سالانه ٢٩ هزار و ٥٠٠ نفر به علت عوامل مختلفی که آلودگی هوا آنها را تشدید کرده فوت می‌کنند، لذا باید تیم‌های تحقیقاتی را برای بررسی وضعیت آلودگی هوا تشکیل دهیم و با مسئولین مذاکره کنیم.

منبع خبر: ایسنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics