تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

طرح اتصال کارت‌های بانکی ایران به شبکه بانکی کشورهای همسایه

این بار ایران طرح اتصال کارت‌های بانکی را به ازبکستان پیشنهاد داد. در دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و ازبکستان، محمد شریعتمداری اعلام کرد: با کشور روسیه به جمع‌بندی رسیده‌ایم که کارت‌های بانکی ایرانیان در پوزهای مورد شناسایی بانک‌های آنها به‌راحتی کار کند. وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست با معاون اول نخست‌وزیر ازبکستان به گفت‌وگو با ترکیه در همین زمینه اشاره و تاکید کرد: فکر می‌کنیم که با اکثر کشورهای همسایه می‌توانیم این روابط بانکی را داشته باشیم.

 

رایزنی‌ برای استفاده از کارت‌های بانکی ایرانی در سه کشور در دستورکار قرار گرفت؛ بر این اساس پس از روسیه و ترکیه، ایران به ازبک‌ها طرح اتصال کارت بانکی را پیشنهاد داد تا شرایط برای اتصال کارت‌های بانکی به سایر کشورها فراهم شود. در برنامه متنوعی که متولیان و تصمیم‌سازان کشور برای برقراری روابط بانکی با سایر کشورها در نظر گرفته‌اند، قرار است دستگاه‌های کارتخوان (پوز) مورد شناسایی بانک‌های «روسیه»، «ترکیه» و «ازبکستان» برای کارت‌های بانکی ایرانی نیز قابل استفاده شوند.

 

در همین راستا متولیان کشور در فاز نخست رایزنی با روس‌ها به این جمع‌بندی رسیده‌اند که کارت‌های بانکی ایرانیان در کارتخوان بانک‌های روسیه و کارت‌های بانکی روس‌ها هم در کارتخوان‌های مورد شناسایی بانک‌های ایران به راحتی مورد استفاده قرار گیرند. از سوی دیگر با ترکیه نیز همین رویداد در حال اتفاق است و طرف‌های ایرانی با ترکیه‌ای‌ها به توافقاتی درمورد اتصال دوجانبه کارت‌های بانکی دست یافته‌اند؛ توافقاتی که به‌گفته متولی صنعت کشور در راستای توسعه صنعت گردشگری در دستورکار قرار گرفته و گردشگران می‌توانند با کارت‌های بانکی خود به راحتی مبادلات بانکی انجام دهند.

در کنار اخبار مذکور وزیر صنعت، معدن و تجارت در دوازدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی، بازرگانی، علمی و فنی ایران و ازبکستان تصویر تجارت ایران با سایر کشورهای دنیا را تشریح کرد. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد ایران در سال گذشته توانسته حدود ۵۲ میلیارد دلار درآمد نفتی کسب کند و در لیست یکی از کشورهای مهم صادرکننده نفت و گاز در دنیا قرار گیرد. به‌گفته محمد شریعتمداری ایران در سال ۹۶، موفق شده است ۴۷ میلیارد دلار صادرات کالاهای غیرنفتی به بازارهای جهانی داشته باشد و در آن سو هم بیش از ۵۰ میلیارد دلار کالا از کشورهای دیگر وارد کند. شریعتمداری معتقد است صدور و ورود خدمات مجموعه مبادلات ایران با سایر کشورها به سالانه ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده و طبیعتا کشوری با چنین خصوصیاتی می‌تواند شریک تجاری خوبی برای ازبکستانی‌ها باشد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به پتانسیل‌های اقتصادی کشور اشاره کرد و حوزه صنعتی ایران را دارای توانایی‌های بسیار خوبی دانست. به‌گفته متولی صنعت در سال‌های گذشته در حوزه صنایع پتروشیمی پیشرفت‌های چشمگیری به دست آمده که می‌تواند مورد بهره‌برداری تمام همسایگان قرار گیرد. حوزه تولید خودروهای سبک و سنگین و همچنین صنایع پایه‌ای مانند فولاد از دیگر بخش‌هایی بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت برای آشنایی بیشتر طرف‌های ازبک از صنعت کشور به آنها اشاره کرد. بررسی‌ها حاکی از آن است که در حوزه خودروهای سنگین و سبک حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه در سال گذشته تولید شده و در صنایع پایه‌ای مانند فولاد نیز ایران در جایگاه بسیار خوبی در جهان قرار گرفته است. از سوی دیگر طبق اعلام متولی صنعت ایران اولین تولیدکننده فولاد سنگین در دنیا است و در مجموع نزدیک به ۱۱۰ میلیون تن ظرفیت و پتانسیل تولید این فلز در کشور وجود دارد.

 

تولید مصالح ساختمانی یکی دیگر از مواردی بود که شریعتمداری برای شناسایی صنعت کشور به ازبک‌ها روی آن مانور داد. به‌گفته شریعتمداری در حال حاضر  در زمینه تولید مصالح ساختمانی حدود ۱۲۰ صنعت در کشور فعال است و در حوزه صنایع خانگی، برق و الکترونیک و همچنین صنایع دارویی هم پیشرفت‌های چشمگیری به دست آمده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد ۹۶ درصد مصرف داخلی داروی کشور در داخل تولید می‌شود و علاوه بر صادرات دارو در کشورهای همسایه نیز داروی ساخت ایران نیز تولید می‌شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت در حوزه تولید خودرو نیز گفت: خط تولید خودروهای ایرانی در بعضی کشورهای همسایه ایجاد شده و ایران در مجموع طی سال‌های اخیر موفق شده است رشد منفی صنعتی خود را به یک رشد مستمر تبدیل کند. اما وضعیت اقتصاد ایران در پیش‌بینی‌های جهانی چگونه بوده است؟ به‌گفته متولی صنعت پیش‌بینی رشد اقتصادی ایران براساس گزارش صندوق جهانی پول (IMF) بالای ۴ درصد اعلام شده است که این موضوع نه‌تنها افق مناسبی برای مراودات اقتصادی را نشان می‌دهد، بلکه گویای این موضوع است که همکاری‌های گسترده درمورد صدور و ورود کالا و صدور خدمات فنی و مهندسی در دستورکار قرار گیرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه صحبت‌های خود زمینه‌هایی مانند صادرات محصولات کشاورزی و شیلات، خدمات فنی- مهندسی، ایجاد نیروگاه‌های مختلف گازی، بادی و آبی، صادرات مصالح ساختمانی، تولید ماشین‌آلات کشاورزی، ایجاد شبکه‌های انتقال و توزیع برق و روشنایی و شناسایی معادن از طریق ژئوفیزیک را از دیگر پتانسیل‌های ایران دانست که می‌تواند در کنار موضوعات نفتی در دستور کار قرار گیرد.

 

 

منبع خبر: اقتصاد نیوز
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics