تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

حبیب‌الله تیموری‌ماسوله پژوهشگر و مترجمی چیره‌دست و پرکار بود؛ آثار متعدد و ماندگاری فراهم آورده و سهم درخور توجهی در انتشار و ترویج دستاوردهای دانش حسابداری، اقتصاد و آمار داشته است. 

 

با این‌حال جدای شناختی که کارهای منتشر شده‌اش از وی به دست می‌دهد، ویژگی های فردی و شخصیتی‌اش کمتر یا اصلاً معرفی نشد. فروتن بود و بیشتر بر خواندن، نوشتن، تألیف، ترجمه و ویراستاری متمرکز بود. در هر زمان چند کار در حال انجام در دست داشت و هزار اندیشه در سر. شریف، مهربان و جدی بود؛ جستجوگر و سختکوش؛ ویژگی هایی که سبب می‌شد ترجمه آثار سخت‌تر را آسانتر بپذیرد و به انجام رساند. در حوزه‌های متنوع مانند:

 اقتصاد، نمونه: اقتصاد سیاسی و مالیات‌ستانی اثر دیوید ریکاردو

 آمار، نمونه: مقدمه‌ای بر آمار در علوم اجتماعی اثر نورمن کورتز

 و یا حسابداری، نمونه: ساختار تئوری حسابداری نوشته آ.سی.لیتلتون کتاب تألیف و ترجمه کرده است.

 

زندگی نامه مختصر استاد:

حبیب‌الله تیموری‌ماسوله در سال 1312 در ماسوله به دنیا آمد و یکی از پنج فرزند آقا‌صفر و طاووس‌خانم بود. از دوران کودکی او چیزی نمی‌دانیم. اما می‌دانیم هشت – نه ساله که بود کشور در اشغال نیروهای متفقین قرار‌گرفت و ماسوله شده‌بود محل استقرار واحدی از ارتش سرخ. تیموری به جای اینکه مدرسه برود، ناگزیر شد شروع کند به کار کردن؛ انبارداری کرد، میرزابنویس شد و دفتردار تجار ماسوله و رشت. با این حال نگذاشت از درس خواندن بازبماند. از هر فرصتی برای درس خواندن استفاده کرد تا آنکه در سن 20 سالگی دوره ابتدایی را به پایان برد. سال بعدش سه سال اول دوره دبیرستان را خواند و سال دیگر دبیرستان را، و در دانشسرای عالی در رشته زبان انگلیسی پذیرفته شد.

دانشسرای عالی را که تمام کرد مدتی در دبیرستان های آبادان زبان انگلیسی درس داد تا اینکه تصمیم گرفت برود امریکا اقتصاد بخواند، و رفت و فوق لیسانس اقتصاد با گرایش اقتصاد شناسی کلاسیک گرفت و برگشت. از این زمان به بعد در جاهای مختلف کار کرد؛ به عنوان پژوهشگر در مرکز پژوهش های اقتصادی دانشگاه تهران، به عنوان مترجم و مقاله‌نویس در روزنامه کیهان. مدتی در دانشکده ارتباطات اقتصاد درس داد و در مدرسه عالی ایران‌زمین زبان و ادبیات انگلیسی، تا اینکه آمد به سازمان حسابرسی(1361) و شد پژوهشگر مرکز آموزش و تحقیقات این سازمان و ماند تا سال 1387 که ناخواسته بازنشسته شد و از سازمان رفت. اما همچنان به تحقیق و تألیف و ترجمه و ویرایش در خانه ادامه داد تا اسفند 1388 که درگذشت. حبیب‌الله تیموری 26 کتاب در حوزه های مختلف و بیشتر در رشته حسابداری، اقتصاد و آمار پدید آورد یا در پدید آمدن آنها با دیگران مشارکت داشت.

منبع:

مجله حسابرس

 

 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

مهدیه آقاباقری |   1395/04/04 04:42:20   |
0     0
و ما را ایستاده آفرید، تا ایستادگی را از یاد نبریم ...
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics