تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

درصورتی که پول خود را مدیریت نکنیم، عملا بدهی های غیر ضروری را وارد زندگی خود کرده و پس انداز کردن را غیر ممکن می سازیم. در ادامه به مراحل مدیریت پول، که برای کنترل هزینه ها لازم است انجام گیرد به طور مختصر تشریح می گردد.

 


درآمد و مخارج خود را کنترل کنیم.
برای این مهم، لازم است تا مخارج کلی خود را مشخص کنیم. دانستن میزان حقوق دریافتی، کلید اصلی در انجام یک مدیریت پول موفق می باشد.


نحوه هزینه کردن مان را مشخص کنیم.
اینکه به عنوان مثال چه قبوضی را باید هر ماه پرداخت کنیم؟ اینکه هزینه اجاره هرماه چه مبلغی است و ... . وقتی بدانیم که چگونه هزینه می کنیم، راحت تر می توانید امور را کنترل کنیم. مقدار مخارج مشخص خود را محاسبه و آن را از مقدار حقوق دریافتی خود کم کنیم. در صورتی که مقداری منفی به دست آوردیم بیش از میزان درآمد مان خرج کرده ایم.

 

اگر مقدار باقی مانده را به قسمت های کوچکتر تقسیم کردیم:
–  مقداری کنار بگذاریم.
این مقدار باید حدود 10 تا 20 درصد از میزان حقوق دریافتی یا مخارج مشخص باشد. این امر به این دلیل است که گاهی مخارجی غیر منتظره مثلا تاسیسات برایمان پیش می آید.


– پس انداز کنیم.
بطور کلی این مقدار باید حدود 30 درصد از میزان حقوق دریافتی ما باشد؛ در حالی که 10 درصد نیز مقدار خوبی می تواند باشد.


-   درست  خرج کنبم.
در مواردی چون خرید پوشاک و غذا خوردن بیرون و یا سایر فعالیت های سرگرم کننده خرج کنیم. اگر زمان خرج کردن متوجه شدیم که میزان پولمان کم است باید بیاموزیم که چگونه مخارجمان را کاهش دهید.

 

 اهداف مالی خود را انتخاب کنید.
این اهداف شامل اهداف کوتاه مدت و بلند مدت می باشد. اهداف کوتاه مدت یعنی بیش از مقدار مشخص هر ماه و یا پس انداز برای سرمایه گذاری روی خانه یا ملک خرج نکنیم. اهداف بلند مدت یعنی سرمایه گذاری و پس انداز مبلغی برای خانه یا ملک.

 

فهرستی از آنچه باید پرداخت کنیم را تهیه کنیم.
 این موارد شامل ضروریاتی چون اجاره خانه، پرداخت قبوض و اقساط می باشد. این موارد را در فهرست بودجه خود بگنجانیم.

 

از بودجه خود تجاوز نکنیم.
به نظر کاملا ساده می باشد ولی تجاوز کردن از بودجه بسیار راحت است؛ حتی وقتی که بودجه بسیار کم باشد. در مورد عادت های خرج کردن مان و اینکه پول خود را کجا صرف می کنیم آگاه باشیم.


دفترچه ای تهیه کنیم.
در مراحل اولیه ایجاد بودجه، داشتن یک دفتر روزانه از عادات خرج کردن مان می تواند مفید و موثر باشد. هر آنچه را که خرج می کنیم بطور روزانه یادداشت کنیم.


بر ثروت های باد آورده حساب باز نکنیم.
منابعی همچون پاداش های پایان سال یا بازپرداخت های مالیاتی را به شمار نیاوریم. بهتر است فقط خواهان پول تضمین شده برای بودجه مان باشیم.

 

کارت اعتبار ی مان را در خانه بگذاریم.
وقتی که برای شب بیرون از منزل هستید بسیار راحت است که کارت اعتباری تان را همراه ببرید و بی حساب خرج کنید؛ بنابراین به راحتی خرج خود را بالا می برید.


هفته ای یک بار فقط پول همراهمان ببریم.
اگر تنها می خواهیم که 250 هزار تومان در هر هفته خرج کنیم، روزی مشخص (شنبه ها) به خود پرداز بروریم و فقط همان مبلغ را برداشت کنید.


منبع

کتاب هوش مالی- رابرت کیوساکی

 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics