تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی
بررسی رابطه بین سازوکارهای راهبری شرکتی و ریسک سیستماتیک

 سیاست اقتصاد آزاد و افزایش ارتباطات در میان شرکت ها، منجر به تأثیر متقابل آن ها بر یکدیگر شده است، از این رو مدیران در عملیات اصلی خود با عدم اطمینا ن های زیادی مواجه میشوند. برای مقابله با این عدم اطمینان ها مدیران باید از مناسب ترین سیاست های مدیریتی استفاده کنند که این امر از طریق اجرای سازوکارهای راهبری شرکتی میسر می شود. به طور نظری، سازوکارهای راهبری شرکتی، می تواند همچون وسیله ای برای تغییر در ریسک سیستماتیک به کار رود. این نوشتار به بررسی رابطه بین سازوکارهای راهبری شرکتی و ریسک سیستماتیک در میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد . برای تحقق این هدف، از اطلاعات 154 شرکت در بازة زمانی 1383 تا 1390 استفاده شده است . روش آماری به کار رفته برای آزمون فرضیه ها، رگرسیون حداقل مربعات معمولی است . مدل پژوهش ابتدا در سطح کل داد هها و سپس به منظور بررسی دقیق تر هر یک از فرضیه ها، بر

اساس تقسیم بندی مدل پراستیو ( 2011 ) در سطح سه طبقة مختلف از شرکتها (شرکتهای دارای بتای کوچکتر از نیم به منزلة شرکت هایی با ریسک پایین، شرکتهای دارای بتای بزرگتر از نیم و کوچکتر از یک، نشان دهندة شرکت هایی با ریسک متوسط و شرک ته ای دارای بتای بزرگتر از یک، نمایندة شرکت هایی با ریسک بالا) اجرا شده است . یافته های پژوهش نشانمی دهد که بین درصد سهامداران نهادی که یکی از عناصر و سازوکارهای راهبری شرکتی شمرده می شود و ریسک سیستماتیک، ارتباط معناداری وجود دارد . بین درصد اعضای غیر موظف هیئت مدیره و ریسک سیستماتیک، در سطح کلی و نیز در سایر طبقات شرکت ها معنادار نیست.

واژه های کلیدی: اعضای غیرموظف هیئت مدیره، ریسک سیستماتیک، سازوکارهای راهبری شرکتی، سهامداران نهادی.

تاریخ ثبت: 1395/02/05
تعداد مطالعه: 494
تعداد دریافت: 0
حجم فایل : 291.09 KB
گروه: حاکمیت شرکتی
دریافت فایل:

 

 

 

 

 

 

 
 

 

رضایی |   1395/11/26 01:02:44   |
0     0
حاکمیت شرکتی مجموعه‌ای از مکانیزم‌های کنترلی درون شرکتی و برون شرکتی است که تعادل مناسب بین حقوق صاحبان سهام از یکسو و نیازها و اختیارات هیات مدیره را از سوی دیگر برقرار می‌کند. حاکمیت شرکتی ضعیف می‌تواند منجر به افزایش احتمال درماندگی مالی یا ورشکستگی در شرکت‌ها شود. هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین برخی ساز­و­­کارهای حاکمیت شرکتی با احتمال وقوع ورشکستگی در شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می‌باشد. نمونه آماری پژوهش متشکل از 115 شرکت شامل 40 شرکت درمانده مالی و 75 شرکت سالم می‌باشد که در طی دوره زمانی 1387 لغایت 1392 از بین شرکت‌های پذیرفته شده در بورس انتخاب شده و آزمون فرضیه‌ها نیز با استفاده از روش رگرسیون لجستیک، انجام شده است. به منظور بررسی اثرات همزمان کلیه متغیرهای مستقل پژوهش بر متغیر وابسته، علاوه بر رگرسیون جداگانه هر یک از متغیرهای مستقل، اقدام به انجام رگرسیون کلی متغیرها نیز گردید. نتایج پژوهش نشان می­دهد که از پنج مکانیزم حاکمیت شرکتی مورد بررسی در این پژوهش، مکانیزم‌های نوع گزارش حسابرس، میزان پاداش هیات مدیره، نسبت مالکیت نهادی و استقلال هیات مدیره با احتمال وقوع ورشکستگی دارای رابطه معنادار و منفی می‌باشد؛ با این وجود هیچگونه رابطه معنی داری بین متغیر اندازه هیأت مدیره با احتمال وقوع ورشکستگی مشاهده نشد.
کلیدواژه ها
حاکمیت شرکتی؛ ریسک ورشکستگی؛ رگرسیون لجستیک
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

 

 

 
هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics