تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

فصلنامة مدیریت نظامی دانشگاه افسری امام علی(ع) با هدف ارائه تازه‌ترین نظریه‌ها و یافته‌های علمی در حوزه‌های مدیریت و رهبری نظامی، امنیت نظامی، دانش نظامی، تهدیدات نرم و هویت نظامی،پرورش نظامی، منش و رفتار فرماندهی، روانشناسی نظامی،مدیریت امنیت اطلاعات، امنیت ملی، جنگ های نوین ( نرم- سخت- ناهمگون) جغرافیای سیاسی و نظامی، مدیریت دانش و مدیریت آموزش نظامی و همچنین برای داد و ستد و گسترش دیدگاه‌ها و اندیشه‌های نوین، از اندیشمندان، صاحب‌نظران، دانش‌پژوهان، کارشناسان و دانشجویان مقطع دکتری، فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد دعوت می‌کند تا با در نظر گرفتن نکات زیر، دانسته‌ها و یافته‌های خود را در قالب مقاله‌های علمی– پژوهشی برای چاپ و انتشار در فصلنامه دانشگاه به نشانی وب سایت ارسال نمایند.

فصلنامه علمی پژوهشی مدیریت نظامی به عنوان ابزار انتشار یافته ها، تحقیقات وپژوهش ها، اهدافی به شرح زیر را پی می گیرد:

 1-      تولید و گسترش دانش علمی - نظامی در سطح نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران.

 2-      نشر نظریه‌ها، یافته‌ها، الگوها، پژوهش‌ها و دستاوردهای علمی و نظامی در حوزه‌های فرماندهی، برنامه‌ریزی، علوم و فناوری دفاعی، طرح‌ریزی و نیازهای آینده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران.

 3-      ارائه آگاهی‌ها، داده­ها، اطلاعات، معرفی کتاب‌ها، نشریه‌ها و منابع نظامی در سطح داخلی و خارجی.

 4-      فراهم آوردن زمینه هم‌اندیشی میان صاحب‌نظران علوم نظامی و دفاعی.

راهنمای نویسندگان

  1-     مقاله باید نتیجه پژوهش‌های نویسنده و از سطح کیفی بالا برخوردار و قابل ارائه در مجامع علمی باشد.

   2-     مشخصات کامل نویسندگان دربردارنده نام و نشان، میزان تحصیلات، وابستگی سازمانی، نشانی پست الکترونیکی و شماره تماس به همراه مقاله ارسال گردد.

   3-     مقاله باید روان و گویای مطالب بوده و نکات دستوری در آن رعایت شده باشد.

   4-     در انتخاب واژگان کلیدی و تعداد آنها دقت لازم به کار گرفته شود.

   5-     در متن فارسی می‌بایست واژگان لاتین در زیرنویس آورده شود و معادل فارسی واژه‌های لاتین در متن آورده شود.( توجه به صحت محتوا و نگارش بخش منابع و ماخذ با عنایت به بررسی ریزبینانه آن از اهمیت برخوردار بوده و در نظر هیئت داوران و اجرایی تاثیرگذار است) شیوه صحیح این بخش در ادامه آورده شده است.

   6-     چکیده نوشتار باید بین 150 تا 250 واژه باشد.

 7-   در هر زیربخش، از پاراگراف دوم به بعد، باید ابتدای هر پاراگراف نیم‌سانتی‌متر تورفتگی داشته باشد.

 8-   مقاله ارسالی نباید در مجله‌های فارسی زبان و خارج کشور چاپ شده باشد. همچنین نباید به صورت همزمان به مجله دیگر ارسال شده باشد.

 9-   مجله از نشر مطلب با نام‌های غیرواقعی معذور است. لذا لازم است تصویر مدرک معتبری  که حاکی از هویت واقعی ارسال کننده باشد پیوست مقاله گردد.

 10-   درجه علمی یا مدرک تحصیلی نویسنده تنها پس از احراز، در مجله درج خواهد شد. بدین منظور فرد می‌تواند تصویر آخرین مدرک یا حکم درجه علمی خود را به همراه مقاله ارسال کند و مسئولیت آن با خود نویسنده است.

 11-   فصلنامه در ویرایش مقاله‌ها، بدون تغییر در محتوای آن آزاد است.

12-     مقالاتی که  نویسندگان آنان، از فصلنامه مدیریت نظامی به عنوان مرجع و ماخذ استفاده کنند در اولویت چاپ قرار خواهند گرفت.

13-  نوشتار کتاب باید به زبان فارسی روان و با پرهیز از کاربرد واژه‌های بیگانه نگارش شود و در مورد جایگزین کردن واژه‌های برابر فارسی (به ویژه در نوشته‌های علمی) از جدیدترین واژه‌های مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی استفاده شود.
ساختار مقاله علمی - پژوهشی

ساختار مقاله علمی- پژوهشی به صورت قالب زیر باشد:
الف) بخش ابتدایی

در بخش ابتدایی مقاله می‌باید نکات زیر رعایت شود:

-         عنوان مقاله کاربردی، جدید و دارای محتوای روشن، فاقد کلمه و عبارت‌های زاید باشد.

-         نام نویسنده/ نویسند‌گان، نام دانشگاه/ محل اشتغال، درجه علمی و سمت آنها درج شود.

-         چکیده فارسی و چکیده انگلیسی هر کدام حداقل 150 و حداکثر 250 کلمه باشد.

-         واژگان کلیدی بین سه الی پنج  واژه باشد.
ب) بخش اصلی

متن اصلی یک گزارش پژوهشی دست کم باید دارای پنج بخش؛ مقدمه، روش اجرای پژوهش، یافته‌ها، تجزیه و تحلیل داده‌ها، نتایج و منابع و مآخذ باشد. در برخی از موارد در صورت لزوم می‌توان دو بخش آخر را در هم ادغام و تحت عنوان نتایج و بحث ارائه داد.

از صفحه دوم تا انتهای مقاله شامل مقدمه و متن که در آن به بحث و بررسی دربارة مسأله و اهمیت آن، مروری بر پیشینة موضوع، پرسش‌ها، یا فرضیه‌های پژوهش، روش تحقیق، فنون تجزیه و تحلیل اطلاعات و یافته‌های پژوهش پرداخته می‌شود و پس از نتیجه گیری و ارایة پیشنهادها در انتهای مقاله  فهرست منابع و مآخذ آورده می‌شود.

- مقدمه: هر گزارش پژوهشی با مقدمه به معنای، معرفی مسأله که با آن شروع می‌شود. نظریه‌های مورد استفاده بایستی مرتبط با تحقیق به گونه‌ای منطقی و منظم مطرح شوند که به روز و جدید باشند.

در مقدمه فقط مطالعه‌ها و پیشینه‌هایی که به شکل مستقیم با موضوع پژوهش ارتباط دارند بیان می‌شود و مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند و فقط جنبه‌های مثبت و منفی و درستی آنها عنوان می‌شود. مقدمه تصویر کلی و روشنی از هدف‌ها، نظریه مورد مطالعه، مسأله و سؤال‌ها، متغیرها و روش تحقیق نتایج و نیز فرآیند و نتایج تحقیق را به خواننده ارائه می‌دهد.   

در مقدمه هدف‌ها، پرسش‌ها به صورت جمله‌های استفهامی و در صورت لزوم فرضیه‌های پژوهش به‌صورت جمله‌های خبری و تعریف متغیرها به صورت مفهومی و عملیاتی بیان می‌شود.

- روش اجرای پژوهش: این بخش به دقت باید به خواننده بیان کند که پژوهش چگونه  انجام شده است. از این­رو لازم است تا مطالعه پژوهشی، جامعه آماری مورد مطالعه، حجم نمونه، روش نمونه‌برداری، ابزارهای پژوهش، طرح پژوهش و روش تحلیل داده­ها عرضه شود.

- یافته­ها (تجزیه و تحلیل): این قسمت در دو بخش ارائه می‌شود.

الف) توصیف داده‌ها (رسم نمودار، جداول توزیع فراوانی و جداول مشخصه‌های آماری)

ب) تحلیل داده‌ها (آزمون‌های آماری)

- نتیجه ­گیری: هدف از این بند، ضمن تأکید اساسی و توجه به روابط بین نتایج و فرضیه‌های مورد مطالعه، تفسیر و ارزشیابی نتایج حاصل از آن پژوهش است. در این بخش باید محدودیت‌ها و پیشنهادهای پژوهش بیان شود.

همچنین باید مشخص شود که این مطالعه تا چه حد به روشن شدن مسأله مورد نظر کمک کرده است. نتایج بایستی با نظریه‌ها و پژوهش‌های مطرح در پیشینه ربط داشته باشند. پیشنهادهای مطرح بایستی با یافته‌ها ارتباط تنگاتنگ داشته باشند.
شیوه ارجاع دهی

نویسنده یک مقاله علمی- پژوهشی یا علمی- ترویجی، در نقل گفته‌ها، نوشته‌ها و کارهای دیگران باید امانت را رعایت و مآخذ و منبع مورد استفاده را به شرح زیر بیاورد:
روش نوشتن ارجاعات در داخل متن

- اگر گفتار یا نوشتاری از دیگران به صورت نقل قول مستقیم در مقاله استفاده شود لازم است نوشته در داخل گیومه ”     “ یا علامت «      » قرار گیرد.

 - اگر نقل قول مستقیم بیش از دو خط باشد، بهتر است به صورت یک پاراگراف جداگانه، بدون گیومه، نوشته شود.

- اگر نقل قولی از نقل قول فرد دیگری ارائه شود، باید به جای گیومه زوجی از گیومه منفرد (´       ´) استفاده شود.

- در انتهای نقل قول، نام خانوادگی منبع اصلی، شماره صفحه منبع و سال انتشار با حروف ریزتر به اندازة فونت دو شماره کوچکتر از اندازه متن در داخل پرانتز به شکل نمونه (نام خانوادگی، سال انتشار: شماره صفحه) ذکر می‌شود.  

- اگر از گفتار یا نوشتاری به صورت غیر‌مستقیم استفاده شود، لازم است نشان و سال انتشار نیز نوشته شود. البته بهتر است شماره صفحه هم نوشته شود.

- باید توجه داشت آدرس کامل ارجاعات داخل متن در قسمت پایان مقاله فهرست منابع و مآخذ درج می‌شود.

- در صورت تکرار ارجاعات به طور متوالی در داخل متن، به جای نوشتن نام خانوادگی از واژه «همان» استفاده می‌شود.


روش نوشتن ارجاعات در فهرست منابع و مآخذ

- در تمام متن مقاله برای ارجاعات باید از اعداد فارسی استفاده ‌شود.   

- ترتیب توالی ارجاع‌دهی در پایان مقاله، ابتدا منابع فارسی و سپس منابع خارجی به ترتیب منابع عربی و پس از آن منابع انگلیسی، فرانسوی آلمانی...ذکر می‌شود.

- فهرست منابع و مآخذ با ذکر شماره و به ترتیب نام خانوادگی مؤلفان بر حسب حروف الفبا تنظیم می‌شود.

- مشخصات هر منبع به ترتیب، نام خانوادگی و سپس نام نویسنده، عنوان مقاله داخل گیومه ”    “، نام نشریه با حروف ایتالیک، دوره(جلد)، محل انتشار، تاریخ انتشار نوشته می‌شود.

- جداسازی این اطلاعات با نقطه و جداسازی اجزای مختلف هریک از این اطلاعات با ویرگول صورت می‌گیرد. عنوان کتاب‌ها، مجله‌ها و ژورنال‌ها را باید با حروف کج یا ایتالیک و عنوان مقاله‌های مجله‌ها را به گونه ساده، یعنی بدون هیچ نوع علامتی نوشته شود.

- استناد به متن کتب مقدس (قرآن، تورات، انجیل و...) و قوانین موضوعه در میان مطالب و بر اساس تقسیمات یا شماره‌های خاص آنها صورت می‌گیرد.

     مانند (214: بقره) (ماده‌6، بند3).

- در ترتیب و توالی ارجاعات در فهرست منابع و مآخذ، قرآن مجید و سپس نهج‌البلاغه در ردیف اول و دوم قرار می‌گیرند.

- موارد بدون نام، بدون تاریخ یا بدون محل نشر به ترتیب با عبارت: بی‌نا، بی‌تا و بی‌جا مشخص می‌شود.

- مولف می‌تواند منابعی را که در مقاله به طور مستقیم مورد ارجاع نبوده، اما در تهیه مقاله استفاده شده است، تحت عنوان کتاب‌شناسی پس از فهرست منابع ذکر کند.

 
روش نوشتن ارجاعات در پاورقی

- معادل خارجی اسم‌ها و واژه‌ها که به‌گونه­ای متفاوت ترجمه شده­اند، در قسمت پاورقی صفحات یا زیر‌نویس آورده می­شود.

- معادل‌های واژگان فارسی با زبان‌های دیگر در پاورقی آورده شود.

- هرگاه نویسنده بخواهد کتاب یا منبع دیگری برای استفاده بیشتر علاقمندان معرفی کند آن را در پاورقی می­آورد.

- یادداشت‌های  نویسنده یا مترجم و توضیحات اضافی در پاورقی آورده می‌شود.

- توضیحات در مورد ارایه اطلاعات کافی و کامل گزارش‌ها و منابع داخل متن نیز در پاورقی آورده می‌شود.
قالب کلی تنظیم اطلاعات مربوط به فهرست منابع

روش تهیه به صورت زیر است:

- کتاب با یک نویسنده: نام خانوادگی نویسنده اول، نام نویسنده اول. سال نشر(داخل پرانتز)، عنوان کتاب، شماره چاپ، محل انتشار: ناشر.

- کتاب با دو نویسنده: نام خانوادگی نویسنده اول، نام نویسنده اول و نام خانوادگی نویسنده دوم، نام نویسنده دوم. سال نشر(داخل پرانتز)، عنوان کتاب. شماره چاپ، محل انتشار: ناشر.

- کتاب با سه نویسنده: نام خانوادگی نویسنده اول، نام نویسنده اول، نام خانوادگی نویسنده دوم، نام‌نویسنده دوم، نام خانوادگی نویسنده سوم، نام نویسنده سوم. سال نشر(داخل پرانتز)، عنوان کتاب. شماره چاپ، محل انتشار: ناشر.

- اثری که دارای سه تا پنج مولف باشد: در متن گزارش و در بخش منابع نخستین بار که به آن اثر اشاره می‌شود، باید نام تمامی نویسندگان ذکر شود، اما در اشارات بعدی و یا در مواردی که یک اثر دارای شش نویسنده باشد، فقط نام نخستین نویسنده و به دنبال آن و همکاران (معادلet al . در انگلیسی) نوشته می‌شود.

- نشرکتاب به وسیله نویسنده: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. سال نشر(داخل پرانتز)، عنوان کتاب، جلد، شماره چاپ، محل انتشار: مولف.

- نشرکتاب توسط سازمان یا مؤسسه: نام سازمان یا مؤسسه. سال نشر(داخل پرانتز). عنوان اثر، محل انتشار: ناشر.

- نشرکتاب به وسیله ویراستار یا گردآورنده: نام خانوادگی گردآورنده، نام گردآورنده. سال نشر(داخل پرانتز)، عنوان اثر. محل انتشار: ناشر.

- کتاب‌های ترجمه شده: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. سال نشر(داخل پرانتز)، عنوان کتاب، شماره چاپ، مترجم. محل انتشار: ناشر.(تاریخ انتشار به زبان اصلی).

- کتاب بدون ذکر نام ناشر و محل نشر: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، (بدون ذکر تاریخ)، عنوان کتاب(بی جا) و (بی نام).

- مقاله­ای از یک مجله: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. سال نشر(داخل پرانتز)، عنوان مقاله، نام مجله، محل انتشار: ناشر. سال، شماره، صفحات.

- مقاله­ای از یک روزنامه: نام خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. سال، روز و ماه نشر(داخل پرانتز)، عنوان مقاله، نام‌روزنامه، صفحات.

- دایره‌المعارف و فرهنگ‌ها (مقاله ‌دایره‌المعارف): نام‌خانوادگی‌نویسنده، نام‌نویسنده، سال نشر (داخل پرانتز)، عنوان دایره‌المعارف یا فرهنگ، محل انتشار: ناشر.

­­- رساله و پایان نامه­ها: نام خانوادگی نویسنده، نام‌نویسنده، سال نشر(داخل‌پرانتز)، عنوان رساله یا پایان‌نامه، رساله یا پایان نامه دکتری یا کارشناسی ارشد، دانشکده و دانشگاه مورد نظر.

- مقاله‌های ترجمه شده: نام‌خانوادگی نویسنده، نام نویسنده. سال نشر(داخل پرانتز). عنوان مقاله، نام و نام‌خانوادگی مترجم (داخل پرانتز). محل انتشار. شماره، شماره صفحات، تاریخ انتشار به زبان اصلی (داخل پرانتز).

- مآخذ اینترنتی: نام‌خانوادگی نویسنده، نام نویسنده، سال نشر(داخل پرانتز)، عنوان مآخذ، نشانی اینترنتی مآخذ.

- گزارش: نام مؤسسه، تاریخ انتشار(داخل پرانتز)، عنوان، نام تهیه کننده، محل نشر: ناشر.


موارد ارزیابی مقاله‌ها توسط داوران

1-     تناسب مقاله با اهداف فصل‌نامه؛

2-     تناسب عنوان کلی مقاله با محتوای مطالب مندرج در مقاله و عناوین فرعی مقاله؛

3-     رسایی و کفایت چکیده فارسی و کلید واژه‌های مقاله؛

4-     رعایت ترتیب و توالی و نظم منطقی در ارائه مطالب؛

5-     روان‌نویسی و رسایی متن مقاله؛

6-     صحت و دقت در کاربرد معادل‌های واژه‌های فارسی و اصطلاحات؛

7-     تازگی و ارزشمندی بار علمی مطالب ارائه شده؛

8-     از نظر ضرورت تحقیق، چرایی، چگونگی و نتایج بررسی؛

9-     از نظر اصالت و نوآوری بنیادی یا کابردی مطالب؛

10-  تناسب و کفایت پیشینه موضوع و مقدمه مقاله از نظر ذکر اهداف، نظریه مورد مطالعه، فرضیات، متغیرها؛

11-  استفاده از ابزارهای اندازه‌گیری و تحلیل داده‌ها، روش‌های آماری و تناسب، وضوح و صحت جداول و نمودارها؛

12-  ذکر کلیات طرح پژوهش و نتایج با استفاده از اندازه‌گیری و تحلیل داده‌ها؛

13-  تناسب روش تحقیق با موضوع و مسئله مورد پژوهش؛

14-  تناسب فرضیه‌ها یا سئوالات مطروحه با موضوع و مساله مورد پژوهش؛

15-  پایایی و روایی(اعتبار) ابزار‌های گردآوری داده‌ها؛

16-  تناسب روش نمونه‌گیری با روش تحقیق و تناسب روش‌های آماری تحلیل داده‌ها جهت آزمون فرضیه‌ها؛

17-  تصریح ارتباط بین یافته‌های تحقیق با فرضیه‌ها یا سئوال‌های مطرح شده؛

18-  صحت و دقت تبیین‌ها و استنتاج‌های به عمل آمده؛

19-  ارائه پیشنهاد‌‌های مناسب برای تحقیقات بعدی و میزان آگاهی محقق از محدودیت‌های تحقیق و انعکاس‌آنها؛

20-  دقت در ارجاع دهی، منابع و مآخذ و نحوه ترتیب و توالی آن و نیز تنظیم زیر نویس‌ها به روش صحیح در متن.

 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics