تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

 

    معیارهایی که در نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان اهمیت دارد 1400/01/03
پژوهشگران با بررسی نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاهی ملی در ۲۷ کشور جهان، برترین، معیارها و شاخص‌های دانشگاه برتر را مشخص کردند.

به گزارش لحظه نگر حَسمان  به نقل از خبر ایسنا، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بر اساس شیوه‌ها، شاخص‌ها و معیارهای مختلفی طبقه‌بندی می‌شوند و هر سازمانی بر اساس روش‌شناسی و شاخص‌های خود فهرستی از دانشگاه‌های برتر در سطح ملی، منطقه‌ای یا بین‌المللی ارائه می‌کند. به همین دلیل بررسی این ملاک‌ها و معیارها برای قضاوت در خصوص اثربخشی سیاست‌گذاری‌ها، استانداردها و قوانین در دانشگاه‌ها اهمیت زیادی دارد.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاهی ملی فقط مختص یک کشور هستند و صرفا به مقایسه و ارزیابی دانشگاه‌های همان کشور می‌پردازند. شاخص‌ها و معیارهای این رتبه‌بندی‌های دانشگاهی در جهت برآوردن اهداف آموزش عالی آن کشور تعیین می‌شوند، ولی مطالعه رتبه‌بندی دانشگاه‌های سایر کشورها نیز می‌تواند به برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران در بهبود نظام‌های رتبه‌بندی داخلی کمک کند.

 

با توجه به این موضوع، پژوهشگران علم اطلاعات و دانش‌شناسی، وضعیت معیارها و شاخص‌های رتبه‌بندی‌های ملی دانشگاه‌های ۲۷ کشور جهان را بررسی کردند. در این مطالعه کشورهای آمریکا، سوئد، آلمان، اسپانیا، چین، شیلی، ژاپن، کلمبیا، لهستان، برزیل، هنگ‌کنگ، فرانسه، رومانی، انگلستان، مجارستان، روسیه، کانادا، هند، کره‌جنوبی، ترکیه، ایرلند، استرالیا، مالزی، مکزیک، اسلواکی، چک و ایتالیا، ارزیابی شدند.

 

در این مطالعه با بررسی شاخص‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، ۱۷ معیار و یک هزار و ۷۷۴ شاخص استخراج شد.

 

بررسی‌ها نشان داد که معیار «آموزش» با حضور در ۷۱ رتبه‌بندی، «دانشجویان» با حضور در ۶۲ رتبه‌بندی، «عوامل مالی» و «فارغ‌التحصیلان» با حضور در ۶۰ رتبه‌بندی، «پژوهش» با حضور در ۵۰ رتبه‌بندی و «اعضای هیئت‌علمی» با حضور در ۴۵ رتبه‌بندی، جایگاه‌های اول تا پنجم را به خود اختصاص داده‌اند.

 

 


هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics