تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

استخراج اطلاعات مفید، ابزاری برای پیشرفت در بازارهای سهام

خواندن اخبار مالی به شما کمک می ‌کند تا تصمیم بگیرید کجا سرمایه ‌گذاری کنید. روزنامه ‌ها، مجلات و سایت های بسیاری، اخبار بورسی را پوشش می‌ دهند و مسلماً هر چقدر شما اطلاعات بیشتری داشته باشید، تصمیم ‌گیری بهتری خواهید داشت؛ ولی شما وقت آن را ندارید که همه خبرها را بخوانید و همه خبرها هم برای شما نوشته نشده ‌اند؛ بنابراین شما باید بدانید به چه خبرهایی نیاز دارید و چه گزارش ‌های اقتصادی را دنبال کنید.

 

استخراج اطلاعات مفید از گزارش های اقتصادی به شما کمک می‌کند تا مدت ‌زمان زیادی از وقتتان را صرفه‌ جویی کنید.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه(سنا)، خواندن اخبار مالی به شما کمک می ‌کند تا تصمیم بگیرید کجا سرمایه ‌گذاری کنید. روزنامه ‌ها، مجلات و سایت های بسیاری، اخبار بورسی را پوشش می‌ دهند و مسلماً هر چقدر شما اطلاعات بیشتری داشته باشید، تصمیم ‌گیری بهتری خواهید داشت؛ ولی شما وقت آن را ندارید که همه خبرها را بخوانید و همه خبرها هم برای شما نوشته نشده ‌اند؛ بنابراین شما باید بدانید به چه خبرهایی نیاز دارید و چه گزارش ‌های اقتصادی را دنبال کنید.

 

نخست، شما باید بدانید در شرکت‌ها چه خبر است؟

قبل از سرمایه‌ گذاری، شما باید از اتفاقاتی که در شرکت‌ ها می‌ افتد باخبر شوید. وقتی شما اطلاعات شرکتی را بررسی می ‌کنید، خواه اخبار آن باشد که توسط خبرگزاری‌ های بورسی منتشر شده و خواه اطلاعات مالی که خود شرکت منتشر کرده است و به تأیید سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده باشد، باید به دنبال پاسخ به سؤالات زیر باشید:

 

1. آیا درآمد خالص شرکت نسبت به سال قبل بیشتر شده است؟

2. آیا فروش شرکت نسبت به سال قبل بیشتر شده است؟

3. آیا اخبار امیدوار کننده ‌ای از شرکت نظیر محصول یا خدمت جدید یا برنده شدن در یک مناقصه مهم منتشر شده است؟

 

عملکرد مناسب شرکت فارغ از وضعیت عمومی اقتصاد، بسیار اهمیت دارد و در درجه اول باید مورد بررسی قرار گیرد.

 

آیا صنایع موردنظر شما در وضعیت خوبی به سر می‌برند؟

در همان حال که مشغول بررسی شرکت‌ ها هستید، باید نیم ‌نگاهی هم به صنایعی که این شرکت‌ ها در آن فعالیت دارند، داشته باشید. اگر صنعت در وضعیت خوبی به سر ببرد، به احتمال زیاد شرکت مورد نظر شما هم روزهای خوبی را پیش رو خواهد داشت. برعکس عبارت بالا هم ممکن است اتفاق بیفتد و صنعت بد، اوضاع را برای شرکت ‌های موجود در آن صنعت خراب کند. چنانچه ضمن بررسی شرکت ‌ها صنایع را هم مورد تجزیه ‌ و تحلیل قرار دهید، شانس موفقیت شما بیشتر می‌شود.

 

چه اتفاقاتی در اقتصاد می‌افتد؟

شما باید همیشه در جریان شرایط کلی اقتصاد کشور باشید. وقتی اقتصاد در شرایط ثبات قرار دارد و با نرخ ملایمی به رشد خود ادامه می‌ دهد، بورس و سهام نیز عملکرد بهتری نسبت به زمانی که اقتصاد با مشکلات بسیاری رو به ‌روست خواهند داشت. در شرایط بحران اقتصادی و رکود، سهام شرکت ‌ها نیز اوضاع خوبی نخواهند داشت. سعی کنید اطلاعاتتان همیشه در مورد مسائل زیر به ‌روز باشد.

 

بنگرید:

با عضویت در پورتال جامع تخصصی مالی و حسابداری تیم متفکران نوین مالی، یاد بگیرید و یاد بدهید(کلیک کنید)

هدف ما در دسترس قرار دادن اخبار کاربردی می باشد؛ سایر خبرهای مرتبط با این حوزه را در اختیار شما می گذاریم

1-تولید ناخالص داخلی:

تولید ناخالص داخلی دربرگیرندۀ ارزش مجموع کالاها و خدماتی است که معمولاً طی یک سال، در کشور تولید می ‌شود. شما می‌ توانید با جست ‌و جوی آن در گوگل، اطلاعات کاملی به دست آورید. افزایش تولید ناخالص داخلی به این معنی است که تولیدات کارخانه‌ های کشور افزایش یافته است و این یک خبر خوب برای کسانی است که می ‌خواهند در سهام سرمایه ‌گذاری کنند. اقتصادی که نرخ رشد تولید ناخالص داخلی آن بیشتر از ۳ درصد است از ثبات و استحکام خوبی برخوردار است. تولید ناخالص داخلی کمتر از 3 درصد قابل قبول است، ولی هر چقدر کمتر می‌شود اوضاع بدتر می ‌شود. در شرایط رکود، تولید ناخالص داخلی منفی است و اقتصاد روز به‌ روز کوچک ‌تر می ‌شود.
 

2-بیکاری:

نرخ بیکاری نشان‌ دهندۀ میزان سلامت اقتصاد و بهره ‌وری تولید است. مسلماً افزایش نرخ بیکاری به معنی تعطیل شدن کارخانه ‌ها، کاهش تولید و مشکلات اقتصادی متعدد است.

 

3-شاخص قیمت مصرف‌کننده:

که عموماً به آن تورم می ‌گویند. این شاخص در واقع تغییرات قیمت مجموعه ‌ای از محصولات و خدمات را نشان می‌ دهد. تورم پایین برای بازار بورس بهتر است، ولی برخی شرکت ‌ها و صنایع از تورم بالا سود می‌ برند.

 

4- نرخ سود وام و سپرده‌های بانکی:

افزایش نرخ وام بانکی باعث می‌ شود هزینه تأمین مالی شرکت‌ ها برای پروژه ‌های خود بیشتر شود و درنتیجه فرآیند شرکت‌ ها با مشکلاتی همراه بشود. از طرفی افزایش نرخ بهره سپرده‌ های بانکی نیز موجب می‌شود سرمایه‌ گذاران ریسک‌ گریز، سرمایه خود را در بانک‌ ها سپرده کنند و در واقع باعث انتقال نقدینگی از بورس به بانک شود.

 

5- عرضه پول:

عرضه پول در ایران توسط بانک مرکزی انجام می‌ شود. افزایش یا کاهش عرضه پول در شرایط رونق یا رکود اقتصادی اثرات متفاوتی را بر بازار سهام خواهد گذاشت. برای مثال در شرایط رکود اقتصادی، کاهش عرضه پول باعث تشدید رکود و کمبود نقدینگی در بازار و درنتیجه کاهش معامله سهام و رکود در بازار سهام می‌ شود.

 

6- نرخ مالیات و عوارض:

دولت می‌ تواند با کاهش یا افزایش نرخ مالیات برخی صنایع موجب رونق یا رکود آن‌ ها شود. افزایش مالیات در شرایطی که شرکت ‌ها قادر به اخذ آن از مشتریان خود نیستند، باعث کاهش سود شرکت‌ها و افت قیمت سهام آن می‌ شود. از طرفی عوارضی که دولت بابت ورود و خروج کالاها به کشور وضع می ‌کند، تأثیر مهمی بر وضعیت شرکت ‌های تولید کننده داخلی خواهد داشت.

 

دولت و مجلس به دنبال وضع چه قوانینی هستند؟

سعی کنید اخبار و اتفاقات جلسات مجلس شورای اسلامی و هیأت‌ وزیران را دنبال کنید. چون ممکن است قوانینی در این جلسات وضع شود که بر آینده سهام شما تأثیر جدی بگذارد.

 

جامعه، فرهنگ و تفریحات مردم به چه سمتی در حرکت است؟

شاید برایتان عجیب باشد، ولی گرایش ‌های اجتماعی و فرهنگی مردم به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر عملکرد سهام شرکت‌ ها اثرگذار است. برای مثال پیر شدن افراد جامعه، کاهش نرخ تولد نوزادان، استفاده بیشتر از اینترنت و فناوری ‌های جدید و ورود خانم ‌ها به بازار کار هریک می‌ تواند به‌ تنهایی موجب رونق یا رکود برخی صنایع و شرکت ‌ها شود؛ بنابراین شناسایی شرکت‌ هایی که مستقیماً از این تغییرات سود خواهند برد و سرمایه ‌گذاری در سهام آن‌ ها برای شما سودآور خواهد بود.

 

بنابراین پس خواندن خبرهای اقتصادی شما باید بتوانید تصمیمی درست در مورد انتخاب صنعت و شرکت برتر بگیرید و رویکرد شما در پیگیری اخبار و اطلاعات باید به دست آوردن سرنخ‌ هایی برای سودآوری بیشتر است.

منبع خبر: بازار سرمایه ایران
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics