تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

معاملات بر خط (آنلاین) اوراق بهادار چیست؟

ارتباط بر خط، همیشه و در همه جا وجود دارد. ضمناً امکان اشتباه کردن نیز کم می شود با بکارگیری این فن آوری، سرمایه گذار بدون مراجعه به کارگزاری و بانک، می تواند سفارش های خرید و فروش اوراق بهادار و دریافت و پرداخت وجوه را به سرعت انجام دهد.

 

منظور از معاملات برخط، دسترسی سریع، آسان و مطمئن سرمایه گذاران به سامانه های معاملات بازارهای اوراق بهادار همانند بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران است.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، به بیان دیگر ارتباط بر خط، همیشه و در همه جا وجود دارد. ضمناً امکان اشتباه کردن نیز کم می شود با بکارگیری این فن آوری، سرمایه گذار بدون مراجعه به کارگزاری و بانک، می تواند سفارش های خرید و فروش اوراق بهادار و دریافت و پرداخت وجوه را به سرعت انجام دهد.

 

مزایای معاملات بر خط

معاملات بر خط نسبت به روش های سنتی معاملات از مزایای بی شماری برخوردار است که برخی از آنها عبارتند از:

-دسترسی مستقیم به بازار و امکان ارائه و انجام دستورات خرید و فروش در هر زمان و مکان

-دریافت لحظه ای اطلاعات بازار

-افزایش سرعت معاملات از طریق حذف فرآیندهای فیزیکی و کاغذی سفارش

-حذف بسیاری از نارضایتی های عملکردی بین مشتری و کارگزار به دلیل انتقال عملیات به سمت خود مشتری

-سرمایه گذار مطمئن است که سفارش او دقیقاً در زمان مورد نظر مستقیماً بدون واسطه وارد سامانه معاملات می شود.

-سرمایه گذاران می توانند اطلاعات صورت حساب خود را در لحظه مشاهده کنند.

-نقل و انتقال وجوه بدون نیاز به مراجعه است و در کسری از ثانیه انجام می شود.

-از آنجایی که مسئولیت ارسال سفارش با خود مشتریان است اختلافات احتمالی میان کارگزاری و مشتریان در خصوص زمان ورود سفارش حذف می شود.

-چون تمام کنترل های لازم قبل از ارسال سفارش به سامانه معاملات انجام می شود ، ریسک انجام نشدن معامله در سامانه معاملات ، بسیار کم می شود.

-تصمیم گیری خریدار و فروشنده متاثر از اطلاعات و تحلیل خود آنها خواهد بود.

-به کارگیری ابزارهای مدیریت ریسک آسان تر خواهد شد.

-سامانه معاملات بر خط به گونه ای است که با حداقل پهنای باند اینترتی، کار می کند. به همین دلیل از تمام نقاط کشور و دنیا می توان به این سامانه وصل شد و سفارش های خرید و فروش اوراق بهادار را در لحظه ارسال کرد.

 

تفاوت معاملات الکترونیکی (باواسطه) با معاملات بر خط (بی واسطه)

در معاملات الکترونیکی (با واسطه( ، سرمایه گذاران سفارش خرید و فروش اوراق بهادار را از مجرای وب سایت کارگزاری ارسال می کنند و کارگزاری پس ازانجام کنترل های لازم، سفارش های دریافتی را به سامانه معاملات وارد می کند.

 

بنگرید:

با عضویت در پورتال جامع تخصصی مالی و حسابداری تیم متفکران نوین مالی، یاد بگیرید و یاد بدهید(کلیک کنید)

هدف ما در دسترس قرار دادن اخبار کاربردی می باشد؛ سایر خبرهای مرتبط با این حوزه را در اختیار شما می گذاریم

در معاملات برخط( بی واسطه) ، سرمایه گذار به طور مستقیم سفارش خرید و فروش اوراق بهادار را ، خود وارد سامانه معاملات می کند.

 

فرایند دریافت نام کاربری و رمز عبور جهت انجام معاملات برخط

 ۱-کلیه افرادی که دارای حداقل ۱۸ سال سن و مدرک تحصیلی حداقل دیپلم بوده و منع معاملاتی نداشته باشند می توانند نام کاربری داشته ورمز عبور دریافت کنند.

۲-مراجعه متقاضی به یکی از دفاتر کارگزاری

۳-ارائه اصل مدارک شناسایی و اصل مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم) و احراز هویت متقاضی توسط واحد پذیرش معاملات بر خط کارگزاری

۴-انجام مصاحبه و آزمون که در صورت قبولی در آزمون به تکمیل فرم قرارداد و فرم مشخصات می پردازد.

۵-افتتاح حساب بانکی مربوط به معاملات بر خط

۶- ارائه آموزش های لازم توسط مسئولان دفاتر کارگزاری

۷- انعقاد قرارداد بین شرکت و مشتری

۸- برقراری دسترسی به سامانه معاملات بر خط

 

توضیح ۱:

سرمایه گذار با دریافت کد کاربری و کلمه عبور به وب سایت کارگزاری وارد می شود و می تواند اطلاعات بازار را بر اساس طبقه بندی های مورد نظر(دیده بان بازار)، در ساعت معاملات به صورت لحظه ای مشاهده کند. پس از بررسی بازار، سرمایه گذار می تواند سفارش های خرید و فروش را به سادگی در سامانه معاملات وارد نماید. اطلاعات تکمیلی شامل صورت حساب (لیست خرید و فروش ها) مجموع سفارش هایی که طی روز ارسال کرده است. فرم تقاضای وجه و … نیز در دسترس سرمایه گذار است .

 

توضیح ۲:

برخلاف روش های سنتی، تمام عملیات از جمله ارسال سفارش، ارتباط با بانک و ارتباط با کارگزار با بورس همه به صورت لحظه ای است. یعنی نه تنها عملیات خرید و فروش سهام، بلکه عملیات بانکی برای خرید از محل بانک مشتریان نیز به صورت لحظه ای انجام می شود. مثلا پس از ارسال سفارش مشتری از طریق رایانه به سامانه کارگزاری، به صورت لحظه ای با بانک مشتری ارتباط برقرار می شود و معادل وجه دستور خریدار، حساب مشتری بلوکه می شود (به محض خرید، وجه بلوکه شده به حساب کارگزاری منتقل می شود) پس از اتمام مراحل فوق الذکر که در کسری از ثانیه انجام می شود. سفارش به سامانه معاملات بورس تهران وارد و نتیجه با همان سرعت به اطلاع مشتری می رسد. همچنین مشتریان می توانند با استفاده از سیستم انتقال آنی وجه، در فاصله زمانی بسیار کوتاه، حساب خود در کارگزاری را شارژ کنند. این شیوه از انتقال وجه از طریق تمامی کارت های عضو شتاب قابل انجام است.

منبع خبر: بازار سرمایه ایران
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

سعید میرجلیلی |   1398/05/17 07:46:06   |
0     0
برای انجام دادن درست هر کاری لازم است علاوه بر آشنایی با نحوه انجام آن اشراف بر قوانین و مقررات حاکم نیز وجود داشته باشد. معاملات آنلاین نیز از این قاعده مستثنی نیست و آشنایی با مقررات حاکم بر آن از جمله الزامات شروع داد و ستد به صورت آنلاین می‌باشد.برخی از قوانین و مقررات مرتبط به معاملات آنلاین بدین شرح می باشد :
- دستورالعمل اجرایی سفار ش‌های الکترونیکی در بورس
- دستورالعمل اجرایی معاملات برخط
- بخشنامه نحوه اجرای ماده 7 دستور العمل اجرایی معاملات برخط
- محدودیت‌های موضوع ماده 10 دستورالعمل اجرایی معاملات برخط
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
سیدسعید حسینی منش |   1398/05/17 19:24:55   |
0     0
در معاملات برخط، سرمایه‌گذار می‌تواند بصورت آنلاین آمار مربوط به نمادها، شاخص‌ها و همچنین سه سفارش اول برای خرید و فروش سهام را مشاهده کرده و نسبت به خرید و فروش نمادی خاص اقدام کند. پس از خرید سهام در یک نماد مشخص توسط سرمایه‌گذار، آن سهم (پس از کسر کارمزد) جز دارایی‌های خریدار محسوب می‌گردد که در پرتفوی یا سبد سهام وی قابل مشاهده است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics