تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی
وزیر کار در مشهد خبر داد: ایجاد اشتغال با تکیه‌بر ظرفیت‌های بومی استان‌ها

تدوین بسته کامل برای حمایت از اشتغال در بخش «آی سی تی»

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت : به دنبال ایجاد شغل با تکیه‌بر ظرفیت‌های بومی هر استان هستیم. دکتر علی ربیعی ظهر امروز در مراسم امضای برنامه توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار «تکاپو» که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد گفت: در چهار سال گذشته دولت از همه تلاش خود برای بزرگ کردن اقتصاد بهره گرفته در حالی که مشکل ما کوچک بودن اقتصاد کشور بود و علی رغم شرایط سخت و کسری های موجود؛ در همه حوزه ها رشد و توسعه ی خوبی داشتیم .

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه رکود طولانی بازار کار، دارای اثرات  دوره ای می باشد بود که به دوره ی ما برخورد؛ گفت: موفق شدیم با سیاست بزرگ کردن اقتصاد کشور نسبتا در این حوزه موفق باشیم.

دکتر ربیعی ادامه داد: البته فراهم شدن شرایط بین المللی مناسب نیز به ما کمک کرد ولی باید ساختارهای داخلی برای این امر آماده تر شود؛ اشتغال نباید معطل بزرگ شدن اقتصاد کشور می ماند چراکه اشتغال در کشور ما امری حیاتی است.

دکتر ربیعی بیان کرد: از سال 84 تا سه سال بعد از آن شاهد رشد در کشور هستیم. ما نیز اثر دوره ای سه ساله رکود را تجربه کردیم و تاثیر اقدامات صورت گرفته بر اشتغال از ناحیه سرمایه گذاری ها با تاخیر صورت می گیرد. براساس تحلیلی که در هیات وزیران صورت گرفت، یک برنامه اشتغالی که بتواند بر رشد اثرگذار باشد، طراحی شد. در این طرح می خواهیم از سمت اشتغال رشد و تولید را افزایش دهیم و با جهت گیری از این سمت حرکت کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: بخشی از این برنامه ها امروز در حال دنبال شدن است. رشد ما در سال آینده مناسب خواهد بود؛ مهم ترین سیاست گذاری ما جهت گیری در رشته های پرظرفیت اشتغال بود. در این راستا رسته هایی شناسایی شد و برای هر کدام بسته حمایت خاصی ایجاد شد.

دکتر ربیعی با بیان اینکه یکی از مهم ترین و اصلی ترین رسته ها برای ایجاد اشتغال حوزه آی سی تی است، عنوان کرد: کارگروهی برای رفع موانع کسب و کار در فضای مجازی تشکیل شده و ابعاد آن از منظر حقوقی، ساختار و... نیز در این بسته دیده شده است. امیدواریم این بسته نخستین بسته ای باشد که برای تصویب به هیات دولت می رود. می توان برنامه اشتغال عمومی را با ظرفیت هایی که در این حوزه وجود دارد، دنبال کرد.

وی گفت: یکی از مسایل مد نظر ما کارورزی فارغ التحصیلان دانشگاهی است که در سال 95 در 8 استان انجام شد. در سال 96 با ظرفیت جذب بیشتری انجام خواهد شد. اشتغال در مشاغل محلی، اشتغال با تاکید بر مناطق محروم، توسعه اشتغال خانگی و اتصال به بخش های بالادستی و در نهایت مگا طرح تکاپو مهم ترین طرحی بود که در دولت مورد بررسی قرار گرفت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: ما رسته های دارای ظرفیت بیشتر را شناسایی کردیم که در 7 استان به صورت آزمایشی اجرا شد. در همین شهر مشهد نهاد مدرسه کفش ایجاد شد. هدف ما این است که این نهادها با زنجیره جهانی اتصال یابد و از سوی دیگر به مناطق متصل شود.

 ربیعی اظهار کرد: 70 درصد از حوزه فناوری ارتباطات تولید محتواست. دولت، دانشگاه و بخش خصوصی سه ضلع مثلثی است که باید به آن توجه داشت تا پای کار بیایند. پیشنهاد می کنم تعیین صلاحت حرفه ای شرکت های حوزه آی تی و آی سی تی به بخش خصوصی واگذار شود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه فرماندهی و مسئولیت اصلی این اقدامات با وزارت ارتباطات است، گفت: ما نیز در این پروژه همکاری داریم. امروز 22 شرکت با 24 پروژه با 320 میلیارد تومان سرمایه پای کار آمده اند که پیش بینی می شود با این اقدامات 8000 شغل در استان ایجاد شود. در حوزه ارتباطات حتی می توان با سرمایه گذاری های محدودتر به اشتغال پاسخ گفت.

وی تاکید کرد: سال 88 یک میلیون و 840 هزار شغل داشته ایم که این تعداد در سال 92 به یک میلیون 830 هزار شغل رسیده است. این یعنی اشتغال کشور 10 هزار نفر منفی بوده است. این رقم امسال به یک میلیون و 930 هزار نفر رسیده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: بانک پاسارگارد 350 میلیارد تومان در ایجاد اشتغال در حوزه های آی تی خراسان رضوی سرمایه گذاری کرده که به همراه 689 میلیارد تومانی که برای تامین سرمایه در گردش و 600 میلیارد تومانی که برای تثبیت شغل در استان در نظر گرفته شده، در این استان برای اشتغال هزینه خواهد شد. همچنین در این استان 802 میلیون دلار منابع خارجی هزینه شده است. سال 1396 سال شکوفایی دولت تدبیر و امید است تا انشالله دستاوردهای این اقدامات نیز در زندگی مردم ملموس تر شود.

وی اظهار کرد: ظرفیت های اشتغال در ۷ استان شناسایی و برنامه ریزی برای فعال کردن آنها انجام شده که راه اندازی مدرسه کفش مشهد نیز در همین راستا صورت پذیرفته است.

دکتر ربیعی تصریح کرد: کشور ما در مناطق مختلف دارای ظرفیت های اشتغال زایی بسیار خوبی است که با تکیه بر آنها قادر خواهیم بود شغل ایجاد کنیم.

 وی بیان کرد: سیاست گذاری دولت تقویت عرصه هایی است که شغل زیادی ایجاد می کنند و در این راستا تقویب مشاغل محلی، اشتغال با تاکید بر مناطق محروم ، اتصال مشاغل خانگی به بخش های بالادستی و طرح تکاپو مورد تاکید قرار دارد.

وزیر کار در ادامه با تاکید بر توجه به حوزه «آی سی تی» گفت: در این راستا کارگروهی برای رفع موانع کسب و کار در  این حوزه تشکیل شده و ابعاد مختلف آن نیز مدنظر قرار گرفته است.

وی بیان کرد: بسته کاملی برای حمایت از اشتغال در بخش «آی سی تی» تهیه شده  که می تواند نقش مهمی در اشتغال عمومی داشته باشد  و امیدواریم به عنوان اولین بسته به تصویب هیئت دولت برسد.

دکتر ربیعی تاکید کرد: دولت، دانشگاه و بخش خصوصی به عنوان سه ضلع مثلث در این حوزه باید پای کار بیایند و پیشنهاد ما این است که تعیین صلاحیت حرفه ای شرکت های حوزه «آی تی» و «آی سی تی» به بخش خصوصی واگذار شود.

دکتر ربیعی افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات در سرحوله راهبردهای بازرگانی دولت قرار دارد.

وی بر توجه به گردشگری مبتنی بر فناوری اطلاعات وارتباطات تاکید کرد و گفت: این مهم در استان خراسان رضوی آغاز شده است.

دکتر ربیعی ادامه داد: حوزه هایی که برای خراسان رضوی در نظر گرفته شده شامل توسعه خدمات الکترونیکی در روستاها، توسعه زیرساختهای آنها و مجوزهای مختلف برای تلفن های همراه است که با تفاهم نامه ای که با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات متعقد شده، به زودی عملیاتی خواهد شد.

وی با یادآوری ظرفیت های بالای گردشگری استان خراسان رضوی بیان کرد: برای ورود آی. سی.تی به حوزه گردشگری با سه شرکت برای توسعه پارک علم و فناوری، تولید اپلیکیشن های گوناگون و کاربردی و گردشگری سلامت به توافق رسیده ایم.

وی گفت: با انجام این توافق، شرکت های طرف قرار داد سه هزار و 200 میلیارد ریال در خراسان رضوی سرمایه گذاری خواهند کرد و پیش بینی می شود از این طریق هشت هزار شغل جدید در استان ایجاد شود.

وی گفت: دولت تدبیر و امید با ایجاد طرح های اشتغالی خود که بر اساس اقتصاد مقاومتی پایه ریزی شده بیش از 114 هزار شغل در خراسان رضوی ایجاد کرده که این میزان تا پایان دولت یازدهم به 122 هزار شغل افزایش خواهد یافت.

گفتنی است تفاهم نامه طرح تکاپو( توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار) روز شنبه در مراسمی با حضور وزیران تعاون کار و رفاه اجتماعی و ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف توسعه و ایجاد اشتغال در خراسان رضوی در مشهد به امضاء رسید.

 در این مراسم با حضور فعالان توانمند حوزه آی سی تی ( فناوری اطلاعلات و ارتباطات )‌کشور و با هدف هم اندیشی سرمایه گذاری وتولید هشت هزار شغل در استان برگزار شد.

در طرح این تفاهم نامه 23 شرکت و چهار پروژه برای ایجاد هشت هزار شغل در خراسان رضوی مشارکت دارند و در حوزه تولید محتوا، نرم افزار، صدور خدمات فنی و مهندسی، ارتقاء و توسعه کاربردی و زیر ساخت فناوری و اطلاعات در خراسان رضوی سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال خواهند کرد.

استاندار خراسان رضوی در این مراسم اظهار کرد: حوزه آموزش عالی و پژوهش استان در سه سال و نیم سال گذشته توفیقات بسیار خوبی داشته است به گونه ای که استان در حوزه برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش دارای رتبه برتر کشور است.

علیرضا رشیدیان افزود: بیش از 250 شرکت دانش بنیان در استان و حجم قابل توجه سرمایه گذاری در این حوزه از سوی دولت تدبیر و امید فعال شده است و باید از این ظرفیت به وجود آمده در راستای ایجاد اشتغال استفاده شود.

وی اظهار کرد: 48 درصد از مجموع نیروهای جویای کار استان را جوانان تحصیل کرده تشکیل می دهند که باید از توانمندی های آنان برای سرعت بخشیدن به روند توسعه مناطق مختلف استفاده شود.

او ادامه داد: مزیت های صنعتی، معدنی، گردشگری، خدماتی و ترانزیتی زمینه بسیار خوبی را برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این استان فراهم کرده است.

 

به گفته مسئوان استان خراسان رضوی، 120 هزار فرصت شغلی در دولت تدبیر و امید در این استان ایجاد شده و با بهره برداری از طرح های در دست اجرا تا پایان این دولت 150 هزار فرصت شغلی دیگر نیز ایجاد می شود.

استان خراسان رضوی با مساحت 118 هزار و 854 کیلومتر مربع چهارمین استان بزرگ کشور است که از ۲۸ شهرستان، ۷۰ بخش و ۱۶۴ دهستان تشکیل شده‌است.

این استان بر اساس آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن (۱۳۹۰)حدود 6 میلیون نفر جمعیت دارد و از این نظر نیز دومین استان کشور است .

منبع کارنیوز

منبع خبر: منبع کارنیوز
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics