تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

افزایش گرایش مردان به مشاغل خانگی و بالا بودن سطح تحصیلات متقاضیان

رئیس دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار گفت: بیش از 75 درصد متقاضیان ما را بانوان تشکیل می‌دهند که از ابتدای تصویب قانون تاکنون شاهد رشد گرایش مردان در مشاغل خانگی و بالا رفتن سطح تحصیلات متقاضیان بودیم.

 

مهناز امامدادی، در خصوص طرح الگوی نوین اشتغال، اظهار کرد: بازنگری از فرایند قبلی توسعه مشاغل خانگی و نحوه پیاده‌سازی و اجرای قانون سامانه و حمایت از مشاغل خانگی در سال‌های اول پس از تصویب قانون نشان داد که ما باید کارهایی را انجام دهیم و تغییراتی را در این فرایند به وجود آوریم.
وی افزود: مطالعات میدانی و تطبیقی و بررسی فرایند کار در سایر کشورها نشان داد که باید در زمینه توانمندسازی متقاضیان برنامه‌های تخصصی انجام و برنامه‌ای کاملا مستقل و منسجم برای این بخش در نظر گرفته شود.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

امامدادی  در خصوص اتصال به بازار با توجه به مشکلاتی که متقاضیان برای عرضه محصولات خود داشتند، عنوان کرد: باید برنامه‌ای کاملا مشخص برای اتصال به بازار در فرایند برنامه ساماندهی مشاغل خانگی پیاده‌سازی شود. مجموعه این نیازهایی که احساس شد و بازنگری‌هایی که صورت گرفت، منجر به تهیه الگوی جدید مشاغل خانگی و تهیه پیش‌نویس آن شد. این طرح در تمام استان‌ها در حال عملیاتی شدن است. در 9 استان برای پیاده‌سازی آن تصمیم گرفته شده است. از جهاد دانشگاهی نیز در این خصوص استفاده می‌شود.


رئیس دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار با اشاره به اینکه این طرح در سه مرحله شناسایی ظرفیت‌ها، توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: در شناسایی ظرفیت‌ها کارهای خوبی صورت گرفته و بخش اعظم کار انجام و تقریبا تمام شده است. در بخش دوم کار اقدامات خوبی صورت گرفته اما هنوز تا پایان فعالیت‌های زیادی وجود دارد. شناسایی و هدایت متقاضیان به ثبت نام در سامانه و ارزیابی مشاوره‌های اولیه با آن‌ها به خوبی صورت گرفته است. در بحث اتصال به بازار نیز همزمان پیشرفت خوبی داشتیم.


وی ادامه داد: شناسایی برندها و جذب مشارکت برندها، بنگاه‌ها و تعاونی‌ها و نیز مرتبط ساختن برندهای استانی و کشوری، از اتفاقات بسیاری خوبی بود که در این طرح جدید توسط جهاد دانشگاهی در این 9 استان به خوبی پیگیری شد. امیدواریم با همین شدت و حدت و شاید به مراتب بیش از آن بتوانیم این بحث را دنبال کنیم. چنانچه طرح با همین سرعت پیش رود، به نتایج خوبی خواهیم رسید. امیدواریم هر روز شاهد عرضه محصولات مشاغل خانگی در فضای داخلی و خارج از کشور باشیم و به جایی برسیم که صنایع دستی به عنوان یک برند مطرح شود. هدف ما این بوده و جهاد دانشگاهی نیز به خوبی در حال پیگیری آن است.


امامدادی  بیان کرد: دلیل تصویب قانون مشاغل خانگی کاهش قابل ملاحظه هزینه‌ها، سنخیت آن با فرهنگ جامعه ما و این است که مشاغل خانگی می‌تواند در فرهنگ‌سازی و اعتلای فرهنگ کار موثر باشد. کاهش رفت و آمدها و هزینه آب، برق و اجاره نیز از موارد دیگر است. آرامش و آسایش روحی ناشی از حضور مادر در منزل و در کنار فرزندان بیش از هر ویژگی دیگری در مشاغل خانگی قابل ملاحظه است. تمرکزی که افراد هنگام تولید کار در فضای خانه دارند نیز بر کیفیت کار می‌افزاید.


رئیس دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار خاطرنشان کرد: هدف ما به لحاظ کمی در قراردادی که با جهاد دانشگاهی تنظیم کردیم، 20 هزار نفر است اما من تحت عنوان 20 هزار جریان و موجی که می‌تواند ایجاد شود به آن نگاه می‌کنم که بخش زیادی از افراد دیگر را نیز می‌تواند شامل شود.
وی در خصوص تعریف مشاغل خانگی در قانون، عنوان کرد: مشاغل خانگی به مجموعه فعالیت‌هایی اطلاق می‌شود که منجر به تولید کالا یا خدماتی در فضای خانه توسط عضو یا اعضای خانه بدون مزاحمت برای واحدهای همجوار می‌شود و در فضایی خارج از فضای سکونت به فروش می‌رسد. برای حفظ حریم خانواده و حساسیت‌هایی که برای این حریم قائل بودند، این تعریف را انجام دادند.

بنگرید:

با عضویت در پورتال جامع تخصصی مالی و حسابداری تیم متفکران نوین مالی، یاد بگیرید و یاد بدهید(کلیک کنید)

هدف ما در دسترس قرار دادن اخبار کاربردی می باشد؛ سایر خبرهای مرتبط با این حوزه را در اختیار شما می گذاریم


امامدادی  اضافه کرد: تعریف مشاغل خانگی در قانون ما، کار در خانه اما در نگاه دیگر کشورهای دنیا کار از خانه است. از نظر سایر کشورهای دنیا کاری که قابلیت عرضه در خانه را داشته باشد جزو مشاغل خانگی خواهد بود. در کشور ما تعریف و استنباطی که از مشاغل خانگی صورت گرفته، سبب شده تا ما نتوانیم بسیاری از این رشته‌ها را استفاده کنیم.


رئیس دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار بیان کرد: خانه محل سکونت، آسایش و آرامش بوده و ما قصد داشتیم تا در کنار فعالیتی که انجام می‌شود، این ویژگی سلب نشود. ما قصد نداریم که خانه تنها یک کارگاه مطلق باشد. یکی از بحث‌هایی که در این طرح‌ها مطرح بوده، تناسب حجم فعالیت یک فرد با فضای خانه اوست.


وی خاطرنشان کرد: بازنگری و نگاه جدید به رشته‌های قدیمی و سنتی و بررسی و یافتن رشته‌های جدید دو سیاست ما است. ما هم به دنبال رشته‌های جدید هستیم و هم اینکه در رشته‌های سنتی و به ویژه صنایع دستی نوآوری و خلاقیت انجام دهیم. باید نگاه جدیدی به بحث صنایع دستی و رشته‌های قدیمی شود.


امامدادی  با اشاره به اینکه بیش از 75 درصد متقاضیان ما را بانوان تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: از ابتدای تصویب قانون تاکنون شاهد رشد گرایش آقایان در مشاغل خانگی و بالا رفتن سطح تحصیلات متقاضیان بودیم. در سال 93 مدرک 12 درصد متقاضیان کاردانی به بالا بود و اکنون نزدیک 20 درصد است که افزایش 8 درصدی سطح تحصیلات را داشتیم به این دلیل که به سراغ رشته‌های جدید رفتیم.


رئیس دبیرخانه ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار گفت: یک بخش کار ما مشاوره و آموزش است که رایگان انجام می‌شود. امکان اتصال این افراد به بازار نیز از دیگر برنامه‌ها است. آموزش‌هایی نیز در زمینه استانداردسازی محصولات صورت می‌گیرد. افزایش کمی و کیفی تولیدات و اتصال آن‌ها به بازار نیز مهم‌ترین حمایتی است که می‌تواند انجام شود. یکی از نکاتی که ما تاکید زیادی روی آن داریم، کاهش وابستگی به تسهیلات است. استان خراسان بیش‌ترین سهمیه را در زمینه مشاغل خانگی داشت.

منبع خبر: ایسنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics