تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

وضعیت سرمایه شرکتهای بیمه در سال 96 چگونه بود؟

واکاوی شعب بسیاری از شرکتهای بیمه نشان می دهد که تعداد زیادی از شعب انها زیان ده هستند و در صورتیکه شرکتهای بیمه پالایش این شعب زیان ده را در دستور کار قرار ندهند افزایش هزینه های شعبه داری بار مالی زیادی به انها وارد خواهد اورد.

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از اخبار بانک، با انتشار سالنامه آماری سال 96 عملکرد شرکتهای بیمه در رشته های مختلف بیمه ای، تعداد نمایندگان ، عملکرد شعبات ، سرمایه ، حق بیمه تولیدی در رشته های مختلف و ... از سوی ریسک نیوز  استخراج شد.



گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

در گزارش منتشر شده قبلی عملکرد شرکتهای بیمه در حق بیمه تولیدی در حوزه بیمه های زندگی و غیر زندگی ، تعداد بیمه نامه صادره در رشته های عمر و غیر عمر مورد بررسی قرار گرفت.

 


در گزارش پیش رو وضعیت شرکتهای بیمه بر اساس سرمایه شرکتهای بیمه ، رتبه بندی صنعت بیمه براساس تعداد نمایندگان ، شعب ، و کارکنان در سال 1396 بررسی شده است.


جدول زیر رتبه بندی صنعت بیمه بر اساس سرمایه شرکتهای بیمه در سال 96 را نشان می دهد.
 

به غیر از بیمه دولتی ایران ، همچنان بیمه البرز با سرمایه 400 میلیارد تومان در صدر جدول قرار دارد ، تحقق افزایش سرمایه بیمه پارسیان و رازی نیز در سال 96 رتبه این دو شرکت را در جدول ارتقاء داده و در زمره 400میلیاردی ها قرار داده است.


همچنین بیمه پاسارگاد ، اتکائی ایرانیان ، شرکت بیمه اتکائی امین ، بیمه ما ، حافظ و سامان نیز در زمره شرکتهایی بودند که سال 96 را با افزایش سرمایه سپری کردند.


گفتنی است ، شرکت بیمه میهن در زمره شرکتهائی بود که جهت عدم کفایت سرمایه و به دلیل عدم تحقق مصوبه هیات وزیران  با اخطار نهاد ناظر روبرو شد که در نهایت در سال 97 و با روی کار آمدن مجید بنویدی موفق به تحقق افزایش سرمایه شد.


 بیمه ارمان نیز در سال جاری و طی هفته گذشته موفق به تحقق افزایش سرمایه شد به طوریکه با فروش کامل حق تقدم های سهام بیمه آرمان در سازمان بورس اوراق بهادار، سرمایه این شرکت از ۱۲۰۰ میلیارد ریال به ۱۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافت.


 لازم بذکر است که مدیر عامل بیمه اتکائی امین نیز چندی پیش اعلام کرد، سرمایه این شرکت در زمان تاسیس 34 میلیون دلار بود اما با توجه به تورم و افزایش نرخ دلار در حال حاضر حدود 25 میلیون دلار است به همین جهت برای پذیرش ریسک های بیشتر و با توجه به افزایش نرخ دلار  باید سرمایه خود را حدود 20 درصد افزایش دهیم که این افزایش سرمایه در دستور کار قرار دارد و به زودی محقق می شود.


از سوی دیگر بررسی جدول ذیل حاکی از ان است که بیمه تجارت نو که در زمان تاسیس با تبلیغ اولین شرکت 250 میلیاردی ( در زمان تاسیس) پا به عرصه گذاشت اما همچنان نتوانسته سرمایه نقد شده خود را به 250 میلیارد تومان برساند.



البته مطالعه جدول فوق نشان می دهد که برخی شرکتهای بیمه با وجود تزریق سرمایه همچنان دارای زیان انباشته و چالش های مالی و توانگری مالی پایین هستندو یا ریسک نقدینگی در انها افزایش یافته است.

 

به باور کارشناسان  افزایش سرمایه هرگز جایگزین مناسبی برای کنترل ریسک نقدینگی نیست.به طوریکه برای دو واحد کسری باید سرمایه‌گذار 20 میلیارد سرمایه در شرکت بیاورد تا کسری موجود جبران شود بنابراین اگر دنیایی سرمایه هم به شرکت بدهند چالش های شرکت حل نخواهد شد در این راستا باید انتخاب ریسک، بیمه‌گذار و ترکیب سرمایه‌گذاری درست باشد تا شرکت بتواند در مسیر درست حرکت کند. شرکت‌هایی هستند که ریسک می‌کنند و در ارائه بیمه‌های خود تخفیف می‌دهند و فکر می‌کنند نقدینگی جمع می‌کنند؛ اما  با کوچک‌ترین اتفاقی دچار بحران خواهند شد.

 

جدول زیر رتبه بندی شرکتهای بیمه بر اساس تعداد کارکنان صنعت بیمه را در سال 97 نشان می دهد:


مطالعه جدول فوق نشان می دهد که شرکتهای بیمه ایران ، کارآفرین ، میهن و تعاون بیشترین تعدیل نیرو را داشته اند.
 

جدول زیر تعداد نمایندگان بیمه در سال 96 را نشان می دهد که واکاوی ان مستندات جالبی را بدست می دهد:



جدول بالا حاکی از ان است که بیمه خصوصی پاسارگاد گوی سبقت در تعداد نمایندگی ها را از بیمه ایران ربوده است.
 

نکته حائز توجه در خصوص بیمه پاسارگاد ان است که این شرکت بیمه ای از انجا که بر فروش بیمه های عمر تمرکز دارد ، تربیت شبکه فروش متخصص در فروش بیمه عمر را در دستور کار دارد و به نظر می رسد ، افزایش تعداد نمایندگان و فروشندگان بیمه عمر این شرکت  در راستای تفکیک این شرکت به دو شرکت عمر و غیر عمر صورت گرفته که با اخذ مجوز از بیمه مرکزی در حال انجام است.

 

سیاست افزایش تعداد نمایندگان بیمه پاسارگاد در راستای افزایش سهم بازار این شرکت موفق بوده است چرا که نگاهی به کارنامه حق بیمه تولیدی در حوزه بیمه نامه های زندگی نشان می دهد که این شرکت بیمه ای در سال 96 توانست در جدول فروش بیمه های عمر توانست صدرنشین شود.



جدول فوق رتبه بندی شرکتهای بیمه در تعداد شعب را نشان می دهد که همچنان بیمه ایران صدرنشین تعداد شعبه است و در رتبه دوم بیمه اسیا و در رتبه سوم بیمه پاسارگاد قرار گرفته است.
 

در خصوص تعداد شعب در شرکتهای بیمه ذکر این نکته ضروری است که  تمایل شرکتهای بیمه به افزایش تعداد شعبه جز در موارد ضروری با توجه به توسعه زیر ساختهای آی تی در صنعت بیمه چندان توجیه پذیر نخواهد بود ضمن اینکه واکاوی شعب بسیاری از شرکتهای بیمه نشان می دهد که تعداد زیادی از شعب انها زیان ده هستند و در صورتیکه شرکتهای بیمه پالایش این شعب زیان ده را در دستور کار قرار ندهند  افزایش هزینه های شعبه داری  بار مالی زیادی به انها وارد خواهد اورد.
 

منبع خبر: اخبار بانک
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics