تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

معرفی شاخص‌های ارتقای سطح اثرگذاری علم/رتبه ۱۵ جمهوری آذربایجان در نظام رتبه‌بندی ISC

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در مورد وضعیت دانشگاه‌ها و تولید علم در جمهوری آذربایجان گفت: دانشگاه‌های این کشور در زمینه‌های مختلف به فعالیت بیشتر نیاز دارند؛ برای مثال در جدیدترین رتبه‌بندی‌ها تنها یکی از دانشگاه‌های این کشور (دانشگاه خزر) در یکی از نظام‌های رتبه بندی بین‌المللی (QS) حضور دارد که معادل یک درصد تعداد دانشگاه‌های کشورهای اسلامی حاضر در QS است؛ دانشگاه‌های آذربایجان از نظر تعداد در نظام رتبه‌بندی ISC در میان کشورهای اسلامی رتبه ۱۵ را دارد؛ این کشور به ترتیب با کشورهای ترکیه، روسیه، آمریکا، آلمان و انگلستان همکاری علمی دارد.

 

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از خبرگزاری ایسنا،‌ دکتر محمدجواد دهقانی در کارگاه آموزشی «ارتقای اثرگذاری علم و جایگاه دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی‌های بین المللی» که در شهر باکو در جمهوری آذربایجان برگزار شد، در مورد شرکت کنندگان و هدف این کارگاه آموزشی، اظهار کرد: این کارگاه آموزشی با حضور هیئت رئیسه، مدیران، اعضای هیئت علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و نیز نمایندگان دانشگاه‌های دیگر آذربایجان در محل سالن کنفرانس دانشگاه خزر برگزار شد.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

وی ادامه داد: از آنجا که افزایش اثرگذاری و کیفیت تحقیقات یکی از مسایل مهم برای دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی در جهان محسوب می‌شود، ISC مجموعه‌ای از کارگاه های آموزشی را در این خصوص تنظیم کرده و در کشورهای مختلف اجرا می‌کند. در این کارگاه‌ها، راهکارهای ارتقای سطح اثرگذاری علمی در ابعاد مختلف فناورانه، نوآورانه، اجتماعی، اقتصادی و دانشگاهی ارائه می‌شود و محتوای کارگاه‌ها به طور مستقیم بر رتبه دانشگاه‌ها در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی و نیز رتبه علمی هر دانشگاه اثر می‌گذارد.

 

دهقانی تصریح کرد: همچنین در مبحث ارتقای سطح اثرگذاری علم مجموعه‌ای از شاخص‌ها معرفی می‌شود که از آن جمله می‌توان به میزان همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه‌ها، میزان و کیفیت تولیدات علمی، بکارگیری نتایج پژوهش در عرصه نوآوری و فناوری و نیز ارتقای استناد به آثار علمی و پژوهشی محققان اشاره کرد. هدف ما از برگزاری این کارگاه کمک به دانشگاه‌های جمهوری آذربایجان برای ارتقای رتبه دانشگاه‌ها و نیز ارتقای عملکرد آموزشی و پژوهشی اعضای هیات علمی بوده است.

 

نقش کلیدی ISC در ایجاد شبکه پیوسته علمی در سراسر کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی

 

سرپرست ISC تصریح کرد: کارگاه حاضر نیز با برنامه‌ریزی قبلی و به درخواست دانشگاه توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام برگزار شده است. در حقیقت نقش ISC در ارتقای کیفیت تحقیق و ایجاد یک شبکه پیوسته علمی در سراسر کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی را می‌توان نقشی کلیدی توصیف کرد.

 

دهقانی در مورد سابقه برگزاری این قبیل کارگاه‌ها خاطرنشان کرد: برای تحقق اهداف یاد شده از دو سال قبل تاکنون کارگاه‌های مختلفی برای محققان و سیاست‌گذاران علمی کشورهای اسلامی و منطقه برپا شده است که از آن جمله می‌توان به کارگاه‌های برگزار شده در پاکستان،  مالزی، اندونزی، ترکیه، برونئی و هند اشاره کرد.

 

وی در خصوص وضعیت تولید علم در کشورهای اسلامی اظهار کرد: بررسی جایگاه و نقش کشورهای اسلامی در تولید علم دنیا نشان می‌دهد که کشورهای اسلامی در ۲۰ سال اخیر با رشد متوسط سالانه ۱۳ درصدی بیش از سه برابر متوسط رشد سالانه تولید علم دنیا را داشته‌اند. هرچند میزان رشد برای تمام کشورها یکسان نیست. به طور مثال میزان متوسط رشد سالانه تولید علم جمهوری اسلامی ایران در ۲۰ سال اخیر ۲۳ درصد و  ۶ برابر متوسط رشد دنیاست. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که نقش و تاثیر کشورهای اسلامی در تولید علم در سطح بین‌المللی به صورت محسوسی قابل مشاهده است. به طوری که در طول این ۲۰ سال سهم تولید علم کشورهای اسلامی از ۲ درصد به بیش از ۹ درصد رسیده است.

 

دهقانی در مورد وضعیت دانشگاه‌ها و تولید علم در جمهوری آذربایجان نیز خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های این کشور در زمینه‌های مختلف به فعالیت بیشتر نیاز دارند. برای مثال در جدیدترین رتبه‌بندی‌ها تنها یکی از دانشگاه‌های این کشور (دانشگاه خزر) در یکی از نظام‌های رتبه بندی بین‌المللی (QS) حضور دارد که معادل یک درصد تعداد دانشگاه‌های کشورهای اسلامی حاضر در QS است؛ دانشگاه‌های آذربایجان از نظر تعداد در نظام رتبه بندی ISC در میان کشورهای اسلامی رتبه ۱۵ را دارد؛ این کشور به ترتیب با کشورهای ترکیه، روسیه، آمریکا، آلمان و انگلستان همکاری علمی دارد.  

 

سرپرست ISC اضافه کرد: محتوای این کارگاه بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت و در کنار درخواست برای استمرار این گونه کارگاه‌ها درخواست‌هایی نیز برای برگزاری کارگاه‌هایی به صورت ویدئو کنفرانسی نیز واصل شد.

 

بر اساس اعلام روابط عمومی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، دکتر محمدجواد دهقانی، رئیس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام به همراه هیات همراه اخیرا به منظور گسترش فعالیت‌های ISC با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور آذربایجان در زمینه‌های مختلف از جمله نمایه‌سازی نشریات معتبر علمی و پژوهشی این کشور در پایگاه داده ISC و  نیز انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی آذربایجان و نیز ایجاد شاخه مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری (رایسست) به منظور دسترسی محققان و پژوهشگران کشور آذربایجان به پایگاه داده بیش از یک میلیون مدرک تمام متن فارسی در راستای ترویج و ادبیات فارسی به این کشور سفر کرده بود. در این بازدید سه تفاهم‌نامه همکاری و نیز یک شاخه مرکز منطقه‌ای و همچنین کارگاه پژوهشی ارتقای اثربخشی پژوهش و نیز جایگاه دانشگاه‌ها در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی عملیاتی شد.

 

همچنین درطول این مدت دیدارهایی نیز با رؤسا و مسئولین برخی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به صورت  مجزا صورت گرفت و توانمندی‌های علمی و فنی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز منطقه‌ای معرفی شد و برای همکاری این نهادها با ISC برای قرار گرفتن در نظام رتبه‌بندی این مجموعه و بهره‌مندی از گزارش‌های تحلیلی، توصیفی و تطبیقی آن برنامه‌ریزی شد.

منبع خبر: ایسنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics