تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

جزئیات تامین سرمایه طرح‌های پتروشیمی از طریق فروش اوراق مشارکت

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، جزئیات تامین سرمایه طرح‌های پتروشیمی از طریق فروش اوراق مشارکت اسلامی را تشریح کرد.

 

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از خبرگزاری ایسنا حسین علی‌مراد، با اشاره به تامین سرمایه طرح‌های پتروشیمی از طریق انتشار اوراق قرضه، اظهار کرد: مجوز انتشار اوراق در قانون ایران و در چارچوب فعالیت‌های بازار سرمایه که همان بورس است، دیده شده است. طبق بررسی‌های انجام شده، نکته‌ی مهم این است که شرکت‌هایی که متقاضی استفاده از این اوراق در صنعت پتروشیمی هستند، یک مشکل اساسی دارند که ضمانتی که برای صادر شدن این اوراق لازم است، با چالش‌هایی روبه‌رو است.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

وی با تاکید بر این‌که به اعتقاد ما انتشار اینگونه اوراق با توجه به شرایط فعلی ایران و لزوم اتکاء به منابع داخلی بسیار مطلوب است، افزود: مشکل این است که نمی‌توانند ضمانت‌نامه‌های خاص را ارائه کنند و صادرکردن اوراق به تعویق می‌افتد و ممکن است امکان‌پذیر نباشد.

 

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تشکیل کارگروهی برای حل مشکل مذکور خبر داد و گفت: کارگروهی متشکل از مدیران ارشد وزارت نفت به اتفاق شخص وزیر، شرکت‌ها و هلدینگ‌هایی که می‌خواهند از این نوع اوراق استفاده کنند، تشکیل شده تا راهکارهایی برای حل مشکل مذکور پیش‌بینی شود. احتمالا از راهبردی که این کارگروه قرار است به آن برسد، استفاده می‌شود تا چاپ اوراق سریع‌تر اتفاق بیفتد.

 

علی‌مراد ادامه داد: درواقع برای این‌که اوراق عرضه شود و سازمان بورس مجوز لازم را برای عرضه اوراق به مردم صادر کند، به ضمانتی نیاز دارد که این ضمانت باید سازوکار عملی داشته باشد که مورد پذیرش بورس واقع شود. این‌که این ضمانت در طرح‌های پتروشیمی توسط چه شرکت‌هایی ارائه و چگونه انجام شود، مورد سوال است که در کارگروه بررسی می‌شود.

 

وی به این سوال که این اوراق برای تامین سرمایه کدام طرح‌ها پیش‌بینی شده است، پاسخ داد: این موضوع برای طرح‌هایی است که اولویت صنعت پتروشیمی و وزارت نفت بوده و از نظر استراتژیک برای کشور مهم است. هم‌چنین برای طرح‌هایی که مراحل پایانی خود را طی می‌کند و با تزریق کمی سرمایه راه‌اندازی خواهند شد. فعلا بهتر است نام طرح‌ها ذکر نشود.

 

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره میزان سرمایه مورد نیاز برای اتمام طرح‌های مذکور نیز، ادامه داد: میزان سرمایه مورد نیاز برآورد شده، اما تمرکز خاصی روی مبلغ اوراق نداریم، زیرا میزان سرمایه سرگردان مردم بیش از نیاز صنعت پتروشیمی است.

 

براساس این گزارش، چندی پیش بهزاد محمدی - مدیرعامل صنایع پتروشیمی - اعلام کرد: وزیر نفت به‌طور جدی پیگیر موضوع تامین مالی طرح‌های پتروشیمی است و تامین سرمایه از طریق فروش اوراق مشارکت اسلامی هم در حال پیگیری بوده و هر هفته نشست‌های آن در دفتر وزیر نفت برگزار می‌شود.

 

وی ابراز امیدواری کرده بود که تامین مالی طرح‌های پتروشیمی از طریق فروش اوراق مشارکت در ماه‌های آتی به سرانجام برسد که بخشی از مشکلات مالی طرح‌ها حل شود.

منبع خبر: ایسنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

سعیده دهقان |   1397/10/22 18:44:25   |
0     0
این اوراق که برای جلب مشارکت های مردمی در طرح‌های اوره و آمونیاک سوم شیراز، تفکیک مایعات گازی سوم بندرامام، بندر پارس و پتروشیمی اروند منتشر می شوند، چهارساله و با نرخ سود سالانه علی الحساب ۱۷ درصد هستند
همچنین این اوراق معاف از مالیات است و سود علی الحساب آنها هر سه ماه یک بار به صورت روز شمار از طریق شعب فروشنده پرداخت خواهد شد.
مبالغ آنها نیز ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ میلیون ریالی است، مشارکت اوراق بی نام و قابل انتقال به غیر است و دارنده آن مالک اوراق شناخته می‌شود، همچنین اوراق قابلیت بازخرید قبل از سررسید با نرخ ۱۶.۵ درصد سالیانه را نزد شعب فروشنده دارد.
بر اساس این گزارش، وزارت نفت می تواند برای اجرای طرح های توسعه ای ۵۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی منتشر کند که در این میان ارزش اوراق صنعت پتروشیمی ۸۵۰۰ میلیارد ریال است.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics