تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

دانشگاه جندی‌شاپور با ورود اسلام به ایران هم فعال بود

وزیر علوم گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد در زمان ورود اسلام به ایران، دانشگاه جندی‌شاپور به فعالیت خود ادامه داده و این مسئله نشان‌دهنده اهمیت علم در اسلام است.

 

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از خبرگزاری مهر، منصور غلامی پیش از ظهر امروز سه شنبه در دومین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور باستان در سالن اجتماعات دانشگاه صنعتی جندی‌شاپور دزفول اظهار کرد: جندی‌شاپور باستان، برگ زرینی در تاریخ پرافتخار و متمدن ایرانی است.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

وی افزود: هیچ تمدنی شکل نمی‌گیرد مگر اینکه مبتنی بر دانایی و حکومت دانایان بوده باشد. نگاهی به تاریخ گذشته جهان نشان می‌دهد که هر جا تمدنی رخ داده کنارش مراکز علمی بوده است.

 

وزیر علوم، فناوری و تحقیقات تصریح کرد: بسیاری از اندیشمندان آن زمان از مکان‌های دور و نزدیک با حضور در جندی‌شاپور باستان گردهم می‌آمدند و شاگرد پروری و تحقیق می‌کردند و نتایج را در اختیار جامعه قرار می‌دادند.

 

غلامی ادامه داد: جندی‌شاپور باستان که این کنگره به مناسبت ذکر و ثبت آن به عنوان یک پدیده تاریخی بزرگ در یونسکو برگزارشده، نشان می‌دهد که ایرانیان در زمان‌های بسیار دور در کنار شهر و زندگی‌های خود، دارای مراکز علمی بوده‌اند.

 

وی ادامه داد: جندی‌شاپور باستان در زمانی یک مرکز و یک پایگاه جهانی بوده که بسیاری از کشورهایی که امروزه ادعای برتری علم و دانش دارند، وجود نداشته و هیچ اثری از آنها نبوده است.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در زمان ورود اسلام به ایران همچنان جندی‌شاپور به فعالیت خود ادامه داده که این نشان می‌دهد اسلام مبتنی بر آموزه‌های خود به دنبال حفظ مزایا و ارزش‌های جامعه قبلی بوده به گونه‌ای که در قرون دو تا هشت هجری نیز همچنان در این منطقه شکوفایی علمی وجود داشته است.

 

غلامی با اشاره به تحریم‌ها و محدودیت‌های کنونی در کشور گفت: کسانی که ملت اصیل و با فرهنگ ایران را تحت فشارهای مختلف قرار می‌دهند باید بدانند این مردم و این سرزمین قرن‌های زیادی شاهد این محدودیت‌ها بوده اما همچنان با اتکا به گذشته پر از افتخار خود و توانایی‌های موجود پیشرفت خواهند کرد و افتخارات خود را همچون همیشه به عنوان افتخارات جامعه بشری عنوان خواهند کرد.

 

وی در ادامه گفت: بر اساس ارزیابی نهادهای بین‌المللی کشور ایران در طول ۴۰ سال اخیر، به رغم تمامی فشارها و محدودیت‌ها در حوزه علم و فناوری تلاش‌های بی‌وقفه داشته و بر اساس آمار جدید در رتبه ۱۵ جهان از نظر تولید علم قرار دارد.

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: این رتبه نشان می‌دهد که دانشمندان، اساتید و دانشجویان ما با استعدادهای خدادادی و پیشینه تاریخی درخشان، خود را وقف علم کرده و دستاوردهایشان در علوم جدید و قدیم مایه مباهات است.

 

غلامی با بیان اینکه هر کاری که در ایران اسلامی انجام می‌شود برای صلاح بشراست، گفت: دشمن نمی‌تواند با هیچ بهانه‌ای مانع پیشرفت جوانان، دانشجویان و دانشمندان ما در حوزه علم و تولید شود و وزارت علوم نیز با تمام توان پشتیبان و حامی اهالی علم به ویژه جوانان خواهد بود.

 

به گزارش مهر، دومین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور باستان این بار باهدف و ویژگی ایجاد گستره بین‌المللی و اطلاع‌رسانی بین‌المللی آغاز شده است.

این کنگره متعاقب اقدامات انجام‌شده در نخستین کنگره جندی‌شاپور باستان است که در اسفندماه سال ۹۵ به مدت دو روز با حضور وزیر علوم، علی‌اکبر ولایتی و جمعی دیگری از مسئولان کشوری و مهمانان خارجی در دزفول برگزار شده بود.

 

با اقدامات انجام‌شده و پس از ارسال مستندات و مدارک در نوامبر ۲۰۱۷ سازمان جهانی یونسکو فعالیت جندی‌شاپور باستان به عنوان اولین دانشگاه جهان به قدمت ۱۷۵۰ سال را تأیید کرد درحالی‌که تا پیش از این تقویم آموزش عالی جهان کمتر از یک هزار سال بود.

 

به روایت مورخان داخلی و خارجی بالغ بر ۴۰۰ هزار جلد کتاب در کتابخانه دانشگاه جندی‌شاپور باستان وجود داشته و بر اساس مستندات در کتاب‌ها و مقالات بین‌المللی، اولین نظام‌نامه آموزشی در حوزه دانشگاهی و نخستین بیمارستان جهان در جندی‌شاپور باستان بوده، ضمن اینکه نظام آموزشی بالینی پزشکی که امروزه شاهد آن هستیم نیز برگرفته از نظام پزشکی در جندی‌شاپور باستان است.

 

نهضت ترجمه برای نخستین بار در دانشگاه جندی‌شاپور باستان در دزفول آغاز شده است.

 

منبع خبر: مهر
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics