تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

توسعه بازار دانش‌بنیان، فصل مشترک مطالبات شرکت‌ها و برنامه‌های صندوق

نشست مشترک رئیس و معاونان صندوق نوآوری و شکوفایی با نمایندگانی از ۸ شرکت دانش‌بنیان پیشگام حوزه برق و الکترونیک برگزار شد.

 

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از دولت، در ابتدای این نشست که با حضور نمایندگانی از شرکت‌های مهندسی و ساخت برق و کنترل مپناکو، الکترونیک افراز آرما، آریان آسانسور، پارس سوئیچ، نیان الکترونیک، قشم ولتاژ، صنایع رایانه فراسو و پرتو تماس نوین برگزار شد، نمایندگان این شرکت‌های دانش‌بنیان ضمن طرح دغدغه‌ها، به ارائه پیشنهادها و انتقادهای خود پرداختند.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

در این جلسه نماینده شرکت نیان الکترونیک با بیان این نکته که سازوکارهای اعتبارسنجی شرکت‌های دانش‌بنیان باید از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی مورد توجه ویژه قرار گیرد گفت: روش‌های اعتبارسنجی صندوق باید متناسب با ماهیت شرکت‌های دانش‌بنیان ارتقا یابد. چه بسا سازوکارهای اعتبارسنجی بانک‌هایی که شرکت‌ها با آن‌ها همکاری می‌کنند، اثربخش‌تر از روش‌های اعتبارسنجی صندوق باشد. وی همچنین اشاره کرد که ارزش‌گذاری وثیقه‌ها سخت‌گیرانه است و شرکت‌های دانش‌بنیان را با مشکل مواجه کرده است.

 

نماینده شرکت پرتو تماس نوین نیز با اشاره به کندی فرآیند اعطای تسهیلات در صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار داشت: تسریع فرایند ارزیابی طرح‌ها و پرداخت تسهیلات کمک موثری برای شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد بود.

 

وی همچنین با اشاره به سقف تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: به ویژه با توجه به افزایش نرخ ارز، لازم است سقف تسهیلات افزایش یابد، زیرا در غیر این صورت تسهیلات جوابگوی نیاز شرکت‌های دانش‎‌بنیان بزرگ نخواهد بود.

 

در ادامه این نشست نماینده شرکت مپناکو با بیان اینکه این شرکت مشکلی برای تامین نقدینگی ندارد، گفت: تجاری‌سازی مساله‌ای است که باید به آن بپردازیم و ما در این زمینه نیازمند جذب سرمایه هستیم.

 

نماینده شرکت قشم ولتاژ نیز در خصوص تسهیلات سرمایه در گردش بانکی اشاره کرد که با توجه به دوره تنفس و بازپرداخت، مشکل زیادی از شرکت‌ها برطرف نمی‌کند. وی با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند توجه بیشتر صندوق نوآوری و شکوفایی به حمایت از تحقیق و توسعه و نوآوری هستند، از صندوق درخواست کرد بخشی از ریسک شرکت‌های دانش بنیان را بپذیرد و ارزش دانش فنی نهفته در این شرکت‌ها را نیز در ارزیابی‌های خود دخالت دهد.

 

در ادامه این نشست، نماینده شرکت آریان آسانسور با تشکر از کارشناسان صندوق نوآوری و شکوفایی که به خوبی پاسخگوی ابهامات و سوالات مشتریان هستند، مشکل اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان را طولانی‌بودن فرایند پرداخت تسهیلات دانست و گفت: با توجه به اهمیت زمان، فرآیند زمان‌بر اعطای تسهیلات شرکت‌ها را با مشکل مواجه می‌کند و موجب می‌شود محصولات و خدمات شرکت‌ها ارزش خود را از دست بدهد.

 

وی همچنین با اشاره به نرخ ترجیهی تسهیلات بانکی گفت: دوره تنفس و بازپرداخت تسهیلات بانکی باید قدری افزایش یابد تا تولیدکننده بتواند با تکیه بر تسهیلات، محصول خود را با موفقیت به بازار عرضه کند. ضمن اینکه فرایند پرداخت تسهیلات لیزینگ به مشتریان دولتی نیز باید تسهیل شود.

 

همچنین نماینده شرکت الکترونیک افراز آزما به بیان دغدغه‌های این شرکت پرداخت و خواهان افزایش سقف تسهیلات سرمایه در گردش از سوی صندوق شد. وی همچنین خواستار تسهیل در فرایند اخذ تضامین و وثایقی شد که بانک‌ها برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر می‌گیرند.

 

نماینده شرکت پارس سوئیچ نیز با اشاره به حذف معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان گفت: صندوق باید بتواند در زمینه اعطای تسهیلات فراتر از نظام بانکی از شرکت‌ها حمایت کند. وی همچنین به ضرورت حمایت از محصولات دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: مشتریان دولتی باید فرصت را برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار فراهم کنند.
در پایان نیز نماینده شرکت فراسو در سخنانی گفت: با توجه به شرایط ارزی، توان مالی شرکت‌های دانش‌بنیان افت کرده است، لذا صندوق نوآوری باید در سقف تسهیلات تجدیدنظر کند و میزان آن را متناسب با نرخ ارز تغییر دهد.

 

پس از ایراد سخنان نمایندگان شرکت‌‌های فعال در حوزه برق و الکترونیک، دکتر علی وحدت، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در پاسخ به مشکلات و دغدغه‌های مطرح‌شده در این نشست، به هدف از برگزاری نشست‌های مشترک با شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم تا شرکت‌های دانش‌بنیان را به خریداران بزرگ محصولات فناورانه معرفی کرده و با تکیه بر ابزارهای متنوع تامین مالی صندوق، همکاری طرف عرضه و تقاضای محصولات فناورانه را تسهیل کنیم.

 

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به تلاش‌های صندوق برای گشودن باب همکاری با شرکت‌های بزرگ صنعتی گفت: در صندوق نوآوری

و شکوفایی تلاش می‌کنیم تا بازار شرکت‌های دانش‌بنیان را توسعه دهیم و این یکی از زمینه‌های اصلی نشست‌های مشترک با مدیران شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان است.

 

 

 

وی در ادامه تصریح کرد: با وجود آن که نقدینگی زیادی در کشور وجود دارد، اما در بخش تولید با کمبود نقدینگی مواجه هستیم، زیرا این نقدینگی عموماً از چرخه تولید خارج و وارد بخش‌های دیگر می‌شود. صندوق در تلاش است در سال «رونق تولید» گام‌های موثرتری برای تامین نقدینگی شرکت‌های دانش‌بنیان بردارد.

 

 

دکتر وحدت خاطرنشان کرد: صندوق به عنوان یک نهاد مالی با دغدغه‌های مالی جامعه دانش‌بنیان آشنا است و اکنون بیش از چهار هزار شرکت مخاطب صندوق هستند. با تامین مالی هزار میلیارد تومانی صندوق‌های پژوهش و فناوری در اسفندماه ۹۷، زمینه برای رفع نیازهای مالی شرکت‌های دانش‌‌بنیان کوچک تا حد قابل توجهی مهیا شده است، اما در تلاش هستیم برای شرکت‌های بزرگ‌تر نیز ابزارهایی متناسب با نیاز آن‌ها طراحی کنیم و با بهبود سازوکارهای اعتبارسنجی، تنوع تسهیلات و تسریع در فرایندها، به آن‌ها نیز کمک کنیم. برای اجرای این اقدامات نیازمند مشارکت و مشورت شرکت‌های دانش‌بنیان پیشگام هستیم.

 

وحدت با اشاره به اینکه صندوق با توجه به نیاز جدی شرکت‌های دانش‌بنیان به تامین مالی در قالب مشارکت، مدل‌های جدید و متنوعی را با همکاری نهادهای مالی بخش خصوصی طراحی کرده است، خاطرنشان کرد: همچنین ابزارهایی برای پوشش ریسک سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده است که معتقدیم موجب جلب مشارکت بخش خصوصی و جذب نقدینگی کشور برای سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان خواهد شد.

 

وی در پایان تاکید کرد: صندوق بنا دارد با تزریق منابع مالی در قالب ابزارهای مختلف، فضایی را در زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور فراهم کند که هیچ یک از شرکت‌های دانش‌بنیان یا فناور با کمبود منابع مالی مواجه نشوند.

 

دکتر وحدت با اشاره به ایجاد یک معاونت جدید با عنوان «توسعه اکوسیستم» در صندوق نوآوری که به همکاری هدفمند با شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ و سایر بازیگران اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور می‌پردازد، اظهار کرد: امیدواریم با ایجاد این معاونت و شناخت دقیق‌تر نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ، بتوانیم اقدامات هوشمندانه‌تری برای کمک به توسعه فناوری و نوآوری در این شرکت‌ها انجام دهیم.

 

وی در عین حال به انتظارات صندوق نوآوری و شکوفایی از شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: انتظار ما این است که این شرکت‌ها در کنار صندوق قرار گیرند. امیدواریم با تکیه بر ابزارهای متنوع تامین مالی صندوق و با همکاری شرکت‌های بزرگ، اتفاقات بزرگ‌تری در اکوسیستم فناوری و نوآوری رقم بخورد.

منبع خبر: دولت
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics