تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

مدیرعامل راه آهن: نمی توان به حمل و نقل ریلی نگاه بنگاهی داشت

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: ریل فقط از منظر بنگاهی (درآمد- هزینه) مطرح نیست؛ بلکه همسو با منافع کلان اقتصادی - ‌اجتماعی و توسعه کشور نیز نقش آفرینی می کند.

 «سعید رسولی» افزود: اگر نگاه به حمل‌ونقل ریلی فقط بنگاهی باشد، نرخ بلیت مسافری حتی به قیمت «کاهش چشمگیر مسافر» و «تامین ناوگان متناسب با میزان مسافر» افزایش می‌یابد و این به معنی لغو سیر بسیاری از قطارهای دوربرد در خطوط مختلف است.


وی افزود: این موضوع در بخش بار نیز صدق می‌کند، به طوری که اگر هدفگذاری انتقال بار از جاده بر روی ریل کنار گذاشته شود، راه‌آهن تعرفه‌های خود را تعیین می‌کند و چنانچه صاحبان کالا علاقه‌ای نداشته باشند، می‌توانند از طریق جاده بار خود را حمل کنند.


معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: برخورد بنگاهی نوعی نگاه اقتصادی است و طبق آن شرایط شاید راه‌آهن سرپا بماند یا شاید ورشکست شود. 
وی سهم بودجه عمرانی نسبت هزینه‌های جاری و اتلاف منابع کشور را ناچیز خواند و گفت: همین بودجه ناچیز عمرانی نیز برای توسعه زیرساخت‌ها استفاده می‌شود که سرانجام زیر بار تردد کامیون‌ها و خودروها از بین می‌رود؛ ضمن اینکه آلودگی هوا، تلفات رانندگی و مصرف سوخت بیشتر را به همراه دارد؛ در نتیجه افزایش سهم ریلی به طور مستقیم در اقتصاد ملی اثر می گذارد اما اثر آن بر خود راه‌آهن، غیرمستقیم است.

 

 

 راه آهن ورشکسته نیست 
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره برخی ابراز نظرها درباره ورشکستگی راه‌آهن تصریح کرد: راه آهن شرکت ورشکسته‌ای نیست و از آنجا که خلق ثروت می‌کند، بسیار ثروتمند است.


وی افزود: شرکت‌های غیردولتی حمل‌ونقل ریلی از اقتصاد سود ده برخوردار نیستند و راه‌آهن برای آنها مسیر تکلیفی، حتی با ضریب اشغال 30 درصد مشخص می‌کند که انتظار می‌رود این هزینه‌ها نیز جبران شود. از طرفی، راه‌آهن به نمایندگی از دولت، با کمک‌های غیرمستقیم از بسیاری از درآمدهای خود صرفنظر می‌کند.


وی اتصال مراکز بار به شبکه ریلی از طریق خطوط آنتنی را جزو منابع خلق ثروت راه‌آهن خواند و گفت: جذب بارهای کنار خطوط راه‌آهن، ایجاد مراکز خدماتی، رفاهی و تفریحی در ایستگاه‌ها با توجه به قرار گرفتن ایستگاه‌ها در بهترین نقاط شهر‌ها موجب افزایش بهره‌وری شبکه می‌شود و تاثیر اصلی آن بر اقتصاد ملی است.


معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: به طور نمونه راه‌آهن اصفهان- شیراز 500 کیلومتر است که هر کیلومتر آن بدون احتساب هزینه ساخت ساختمان و تشکیلات اداری، پنج میلیارد تومان هزینه داشته است و‌ باید به قدری سیر و تردد قطار داشته باشد که علاوه بر پوشش هزینه‌های ساخت خود، ثروت نیز خلق کند.
به گزارش ایرنا، دوازدهم اردیبهشت ماه سخنگوی تعزیرات از جریمه 82 میلیارد و 800 میلیون ریالی شرکت راه​ آهن به اتهام گرانفروشی و دریافت هزینه خدمات ایستگاهی خبر داد.


سیدیاسر رایگانی گفت: سازمان بازرسی کل کشور اردیبهشت پارسال گذشته در مورد دریافت هرینه خدمات ایستگاهی مازاد بر قیمت بلیت از سوی شرکت راه آهن به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال کرد که این گزارش پس از رسیدگی در شعب سازمان تعزیرات به صدور حکم جریمه به مبلغ 82 میلیارد و 800 میلیون ریال منجر شد که البته این حکم در مرحله بدوی است.


وی ادامه داد: شرکت راه آهن باید نحوه برگشت مبالغ اضافه را مشخص کند. دریافت این هزینه نیز باید از این پس متوقف شود و اگر ادامه پیدا کند دوباره به عنوان گرانفروشی ورود خواهیم کرد.

 

منبع خبر: ایرنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics