تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

سازمان اسناد سندهای تاریخی مردم را می‌خرد

معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تاکید بر ضرورت شناخت اهمیت سندهای تاریخی توسط مردم، گفت: سازمان اسناد سندهای تاریخی مردم را می‌خرد.

 

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از ایرنا، علی زرافشان (چهارشنبه) در نشست بزرگداشت روز اسناد ملی در کتابخانه ملی، نقش اسناد را انکارناپذیر دانست و افزود: وظیفه داریم علاوه بر حفاظت، اسناد را به نحو شایسته برای پژوهشگران و آگاهی مردم در منظر عموم قرار دهیم.

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

وی با اعلام اینکه آرشیو در ایران سابقه طولانی دارد، گفت: آرشیو اسناد در سال 1349به تشخیص دولت و جامعه بر اساس مصوبه مجلس شورا ملی ایجاد شد.
زرفشان گفت: در طول سال ها نگاه به موضوع آرشیو تغییر و آرشیو اسناد برای نگهداری به سمت دسترسی عموم تغییر کرده است.
زرافشان در دسترس بودن اسناد برای عموم را رویکرد جدید، مرکز جهانی آرشیو نیز دانست و گفت: دسترس بودن اسناد نقشی اساسی در شکل گیری هویت نسل های آینده خواهد داشت. تحقق مردم سالاری، حقوق شهروندی و شفافیت و پاسخگویی دولت ها با دسترس بودن اسناد میسر می شود.
وی افزود: جریان آزاد اطلاعات دولت را مکلف به اجرای قوانین می کند که این امر در راستای در دسترسی به آرشیو و اسناد است.
زرافشان درباره انواع اسناد و مدارک گفت: برخی اسناد دولتی را نهادها و وزارتخانه های به سازمان اسناد و کتابخانه های ملی می دهند و برخی از سوی مردم اهدا شده یا از آنها خریداری می شود.
معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به اسناد تایخی اهدایی و خریده شده از مردم گفت: علاقمندان می توانند اسنادشان را به سازمان اسناد و کتابخانه ملی بفروشند.
وی افزود: در این راستا دارندگان اسناد تاریخی می توانند اسنادشان را برای ارزیابی در اختیار ما بگذارند و در صورت داشتن ارزشمندی برای ما از سوی کارشناسان خبره قیمت گذاری شده و خریداری می شود.
زرافشان درباره اسناد دولتی گفت: تا کنون قوه قضائیه، وزارت نفت و دارای اسناد تاریخی خوبی در اختیار ما قرار دارند.
معاون اسناد کتابخانه ملی در پاسخ به این پرسش که چه اسناد دولتی در اختیار این سازمان قرار می گیرد، گفت: وقتی سند از شرایط جاری بودن خارج شود و راکد شود در اختیار ما قرار می گیرد.
به گفته وی 12 مرکز استان نیز در دیگر استان ها اقدام به آرشیو اسناد می کنند که برخی از آنها منطقه ای و برخی استانی عمل می کنند.
معاون کتابخانه ملی با اعلام اینکه بر اساس آمار جهانی مراکز آرشیو اسناد حدود 3 درصد از اسنادشان را به دیجیتال تبدیل می کنند، افزود: ما نیز مدتی است این کار را آغاز کردیم.
وی میزان مراجعه به سند، محورهای رایج پژوهش در کشور، اسناد خطی و اسناد در معرض آسیب را از جمله الویت های دیجیتالی کردن اسناد برشمردو گفت: قدیمی ترین سند موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی متعلق به 714 سال قبل است.

 

 

زرافشان با بیان اینکه ایران در بخش مرمت و اسناد از ظرفیت خوبی برخوردار است؛ گفت: بسیاری کشورها با توجه به وجود چنین ظرفیتی درخواست برگزاری کارگاه های آموزشی چگونگی مرمت اسناد‌ را دارند و ما تاکنون برای 21 کشور کارگاه آموزشی مرمت برگزار کرده ایم.
 19 اردیبهشت به تصویب شورای فرهنگ عمومی در تقویم کشور روز ملی اسناد و میراث مکتوب نام گذاری شده است.

 

منبع خبر: ایرنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics