تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

معدن قابل تحریم نیست/۷ درصد ذخایر معدنی دنیا در ایران

نایب رئیس انجمن سنگ ایران از حدود ۷ درصد ذخایر معدنی دنیا در ایران خبر داد و گفت: معدن به هیچ عنوان قابل تحریم نیست.

 

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از مهر، مالک رحمتی امروز چهارشنبه ۱۲ تیر ۹۸ در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه ایران ۷ درصد ذخایر معدنی دنیا را در اختیار دارد گفت: نتوانستیم از این مزیت غیرقابل انکار کشور به درستی استفاده کنیم و این در شرایطی است که در بیانیه گام دوم انقلاب به صراحت اشاره شده که برای ۷ درصد ذخایر معدنی دنیا که در ایران نهفته است باید برنامه داشت و به همین دلیل وزارت صنعت و اتاق بازرگانی باید به صورت مشخص در این رابطه برنامه عملیاتی و زمان بندی ارائه دهند.


گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

نایب رئیس انجمن سنگ ایران افزود: متاسفانه زنجیره ارزش در حوزه معدن و صنایع معدنی تشکیل نشده و اگرچه در برخی حوزه ها اتفاقات مثبتی رخ داده اما این زنجیره به هم متصل نیست و اکنون در چهار بخش اکتشاف، استخراج، فراوری و صادرات این اتصال برقرار نشده است.

 


وی تصریح کرد: در مورد سنگ های ساختمانی ۲.۵ میلیارد تن ذخیره قطعی در کشور وجود دارد و بنابراین اکتشاف یکی از حوزه های مهم به شمار می رود این در شرایطی است که اکتشافات عمقی در دنیا پیشرفت بسزایی داشته است.


رحمتی با بیان اینکه لازم است بر روی استخراج کیفی کار عمده ای صورت گیرد، گفت: حلقه بعدی فرآوری است که باید با استانداردهای بین المللی صورت گرفته و متصل به حلقه صادرات شود. این در شرایطی است که برخی فعالان حوزه معدن اکتشافات خوبی انجام می دهند اما در حوزه فرآوری ورود نمی کنند و افرادی هم هستند که در حوزه فرآوری خوب کار کرده اما صادرات انجام نمی دهند.


رحمتی با تاکید بر اینکه معدن قابل تحریم نیست، خاطرنشان کرد: کشوری که می تواند ۳۰ میلیون تن تولید سنگ ساختمانی داشته باشد امروز تنها ۱۳.۵ میلیون تن تولید انجام می دهد که یک سوم ظرفیت کشور است.


وی گفت: از سوی دیگر ما ۱۸۰ میلیون متر مربع توانایی تولید سنگ بریده و کار نشده داریم. در حالی که تولید ما تنها ۸۰ تا ۸۰ میلیون متر مربع است. ضمن اینکه در صنعت سنگ های ساختمانی تولیدات ایرانی به ۴۲ کشور صادر می شود که شامل سنگ های کار نشده بوده و البته سنگ های کار شده ایران هم راه خود را به ۶۹ کشور دنیا باز کرده است.


رحمتی خاطرنشان کرد: ۲۶۹ هزار تن از صادرات سنگ ایران به عراق و ۱۱۰ هزار تن آن به امارات صادر می شود بنابراین ۶۵ درصد صادرات سنگ های کار شده ایرانی به این دو کشور انجام می شود.


وی ادامه داد: در حوزه سنگ کوپ نیز به ۴۴ کشور دنیا صادرات داریم و بیشترین صادرات کشور به چین با ۸۱۲ هزار تن و کمترین آن به فرانسه صورت می گیرد. این در شرایطی است که کل صادرات سنگ کوپ ما یک میلیون تن است.


رحمتی حجم صادرات را به لحاظ ارزشی ۱۶۱ میلیون دلار عنوان و خاطرنشان کرد: ۱۴۰ میلیون دلار به چین صادر می شود ضمن اینکه کشورهای هند، امارات، ایتالیا، ترکیه، عراق، اسپانیا، عمان، تایوان و مالزی بیشترین واردات سنگ ایران را به خود اختصاص داده اند؛ ضمن اینکه در کشورهای منطقه هم پتانسیل مناسبی برای صادرات سنگ‌های ساختمانی داریم و با توجه به ساخت و سازهایی که در کشور قطر و همچنین کشورهای جنگ‌زده در جریان است، ایران می‌تواند صادرات بیشتری در زمینه سنگ داشته باشد.

 

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر قطعات خودرو از طریق حمل و نقل ریلی از چین به کشور وارد می‌شود که در تلاشیم بتوانیم به جای اینکه این قطارها خالی به چین برگردند، از آنها برای صادرات سنگ استفاده کنیم؛ در عین حال تلاش شده تا تولیدکنندگان عمده سنگ‌های تزئینی، معدن، ماشین‌آلات و تجهیزات مربوط به آن را از هجدهم تیرماه گرد هم جمع کنیم و هیات هایی نیز از کشورهای خارجی برای بازدید از دستاوردهای آنها هماهنگ کرده‌ایم. این در حالی است که ۱۲۰ شرکت داخلی و خارجی در این عرصه حضور خواهند داشت که این تولیدکنندگان، در ۴ بخش اصلی اکتشاف، استخراج، فرآوری و صادرات فعال هستند که شامل کارخانه‌های سنگبری، معادن سنگ، سازندگان ماشین آلات معدن و حفاری و فرآوری سنگ، تولید کنندگان ابزارآلات فرآوری معدن و صادرکنندگان و واردکنندگان با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

منبع خبر: مهر
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics