تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

برنامه‌ریزی دانشگاه علمی کاربردی رای جذب دانشجویان خارجی

معاون نظارت و ارزیابی دانشگاه‌ علمی کاربردی، با اشاره به جدی‌تر گرفتن توسعه کیفی در مراکز این دانشگاه در دو سه سال اخیر گفت: ۴۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی‌شان مشغول به کار می‌شوند.

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از ایسنا، محسن محمدزاده در نشستی با اصحاب رسانه در سمنان با اشاره به مهارت‌محوری در این دانشگاه، دانش آموختگان این دانشگاه را افزون بر یک میلیون و ۸۰۰ هزار اعلام کرد و اظهار کرد: بیش از ۷۵ درصد از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار می‌شوند و از این نظر هیچ کدام از دانشگاه‌های کشور با دانشگاه جامع علمی کاربردی قابل مقایسه نیستند. ضمن اینکه مهمتر از درصد بالای جذب فارغ‌التحصیلان، جذب ۴۰ درصدی فارغ‌التحصیلان در مشاغل مورد علاقه و مرتبط با رشته تحصیلی‌شان است که دستاورد مهمی است.‌

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

وی بر ضرورت کیفی‌سازی آموزش‌ها در این دانشگاه تاکید و تصریح کرد: متاسفانه این دانشگاه در مقطعی که توسعه کمی زیادی پیدا کرد کمتر به کیفی‌سازی‌ها توجه کرد اما خوشبختانه در سه تا چهار سال اخیر توجه بسیار ویژه‌ای به کیفیت آموزشی کرده و در نتیجه همین کیفی‌سازی‌ها شاهد رشد و ارتقاء این دانشگاه در کشور هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین مشکلات کشور، ایجاد اشتغال است، اظهار کرد: مهمترین مسئله برای ایجاد اشتغال، تربیت نیروی انسانی ماهر است که این مسئولیت به عهده دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفه‌ای است .

 

محمدزاده با بیان اینکه در گذشته کمتر از ۵ درصد مراکز این دانشگاه دارای سرپرست و رئیس داشتند ادامه داد: با برنامه‌هایی که در راستای کیفی‌سازی صورت گرفته در حال حاضر بیش از ۹۵درصد مراکز علمی کاربردی کشور دارای سرپرست و یا رئیس قانونی مطابق با اساسنامه هستند. ضمن اینکه از نظر کیفی به ورود دانشجویان و جذب مدرسین نیز در مراکز علمی کاربردی توجه ویژه شده است.

معاون نظارت و ارزیابی دانشگاه‌ علمی کاربردی با اشاره به سطح‌بندیمراکز علمی کاربردی کشور خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی ۹۷ در سراسر کشور تنها ۲۰ مرکز سطح دو داشتیم اما با اجرای برنامه‌ کیفی‌سازی در سال تحصیلی امسال ۲۳۰ مزکز حائز سیطح دو شدند که ۱۰ مرکز از این ۲۳۰ مرکز به عنوان مراکز برتر کشور انتخاب شدند. ضمن اینکه ۲۶ مرکز برتر استانی نیز انتخاب شدند.

 

وی از افزایش مراکز در این دانشگاه در سال‌جاری خبر داد و گفت: بعد از توقف رشد کمی و کاهش جدی مراکز در کشور به اجرای برنامه‌های کیفی‌سازی پرداختیم و خوشبختانه امسال با اعطای مجوزهای جدید شاهد افزایش برخی مراکز علمی کاربردی در کشور هستیم که این مراکز از مهرماه امسال شروع به کار می‌کنند

محمدزاده از افزایش رشته‌محل‌ها در دانشگاه جامع به عنوان یکی دیگر از نتایج مثبت کیفی‌سازی آموزشی در این دانشگاه نام برد و اضافه کرد: تعداد رشته‌محل‌ها در دانشگاه جامع از ۵ هزار و ۳۳۳ رشته‌محل در سال ۹۷ به بیش از ۵ هزار ۵۸۰ رشته محل و تعداد مراکز از ۵۰۲ مرکز در سال ۹۷ به ۵۲۳ مرکز در سال ۹۸ رسیدند.

وی از افزایش استقبال خانواده‌ها و دانشجویان از دانشگاه‌های علمی کاربردی خبر داد و گفت: تا سال قبل اکثریت دانشجویان این دانشگاه شاغلین بودند اما از امسال بیشتر دانشجویان و ورودی‌های مراکز علمی کاربردی‌ها در کشور فارغ‌التحصیلان دبیرستان‌ها و هنرستان‌ها هستند.

 

معاون نظارت و ارزیابی دانشگاه‌ علمی کاربردی با اشاره به افزایش داوطلبان ورود به این دانشگاه ادامه داد: امسال در مقطع کاردانی بیش از ۴۳ هزار و ۳۰۰ داوطلب داشتیم در حالی که این رقم در سال قبل کمی بیش از ۴۱ هزار نفر بوده است. ضمن اینکه هنوز امکان افزایش داوطلبان ورود به این دانشگاه در سال‌جاری وجود دارد.

وی با اشاره به برخی اقدامات این دانشگاه در راستای کیفی‌سازی آموزش‌ها گفت: سطح‌بندی مراکز علمی کاربردی، برگزاری آزمون‌های متمرکز، توجه ویژه به دروس مهارتی، انتخاب سالانه مراکز برتر و...از مهمترین اقدامات در راستای کیفی‌سازی در این دانشگاه است.

محمدزاده در خصوص برنامه‌های این دانشگاه به منظور تحقق هدفگذاری‌های برنامه ششم توسعه و سوق دادن ۳۰درصد دانشجویان کشور به سمت دانشگاه‌های علمی کاربردی و فنی اظهار کرد: دانشگاه جامع همه ظرفیت های مورد نیاز برای تحقق این مهم را فراهم کرده است اگرچه تحقق این مهم به میزان اقبال داوطلبان به رشته‌های فنی و مهارتی نیز بستگی دارد.

 

 

وی در پاسخ  در خصوص وعده کاهش شهریه‌ها گفت: دانشگاه‌های علمی کاربردی از محل درآمدها و شهریه‌ها اداره می‌شوند با این همه دانشگاه جامع از طریق دولت لایحه‌ای به مجلس ارائه داده که سالانه اعتباری به این دانشگاه اختصاص یابد تا با کمک به مراکز علمی کاربردی زمینه کاهش شهریه‌ها نیز فراهم شود. این لایحه در کمیسیون آموزش هم تایید شده اما به دلیل مشکلات اعتباری ناشی از تحریم‌ها این اعتبار در سال ۹۷ اختصاص نیافت. البته دانشگاه جامع همچنان پیگیر این لایحه است و انتظار می‌رود که نمایندگان مردم با کمک به تصویب این لایحه به کاهش شهریه‌ها و کمک به مراکز علمی کاربردی کمک کنند.

 

معاون نظارت و ارزیابی دانشگاه‌ علمی کاربردی از برنامه‌ریزی برای جذب دانشجویان خارجی خبر داد و افزود: در حال حاضر حدود ۳۲۰ دانشجو که عمدتا از افغانستان و عراق هستند در مراکز علمی کاربردی کشور تحصیل می‌کنند اما برای جذب دانشجویان خارجی بیشتر در مراکز برتر و به صورت پودمانی و مقطع‌دار برنامه‌ریزی خوبی صورت گرفته است و انشالله در آینده شاهد افزایش دانشجویان خارجی در دانشگاه جامع نیز خواهیم بود.

منبع خبر: ایسنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics