تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

قیمت توکن فوین (FOIN) پس از اعلام کلاهبرداری از جانب شرکت فایننشال به صفر رسید!

توکن فوین (FOIN) در حالی از ۳,۰۰۰ دلار به نزدیک صفر سقوط کرد که به گفته متخصصین، شرکت حامی این پروژه در حال اجرای یک طرح کلاه‌برداری است. این کلاهبرداری به گونه‌ای است که پس از خرید کالا یا توکن توسط کاربر، اجازه استفاده یا برداشت آنها به وی داده نمی‌شود.

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

به گزارش لحظه نگر حسمان به نقل از خبرگزاری ارز دیجیتال، بیت کوینیست، با بررسی دقیق پروژه در ماه‌های قبل نیز می‌شد به مشکوک بودن آن پی برد. افزایش قیمت شدید توکن‌های فوین را می‌توان از جمله دلایل کلاهبرداری بودن پروژه عنوان کرد.سقوط شدید توکن FOINدر این سناریو که در هنگام نوشتن این خبر نیز در حال وقوع است، تعطیل شدن شرکتِ غیرقانونی فایننشال (Financial.org) باعث سقوط ارزش استارت آپ فوین شده است. نقشه‌ای که به نظر می‌رسد مربوط به طرحی از پیش برنامه‌ریزی‌شده از جانب این شرکت باشد. به همین دلیل، هم خریداران عرضه اولیه این توکن و هم سرمایه‌گذاران این دارایی، علی‌رغم قول‌های این شرکت برای آزادسازی کوین‌ها برای معامله، دستشان از دارایی‌های‌شان کوتاه ماند.

پروژه فوین تا آخرین لحظه به ارتباط خود با سرمایه‌گذاران ادامه داد و متعهد شد که به‌زودی برای اضافه کردن خرید و فروش اقلام مختلف و افتتاح یک سیستم پرداخت به پلتفرم اقدام خواهد کرد. قیمت توکن فوین به شکلی مشکوک، با دو برابر شدن ارزشش، در ماه دسامبر به اوج رسید. افزایش این چنینی قیمت از جمله نشانه‌هایی است که با تکیه بر آن می‌توان به کلاهبرداری بودن یک پروژه پی برد.سرانجام از دسترس خارج شدن سایت Financial.org به ماه‌ها بحث‌وجدل بر سر قانونی بودن این پروژه خاتمه داد. روش این شرکت برای تأمین سرمایه، یک روش کاملاً کلاسیک بود و در آن، شرکت تنها به اجرای یک فروش ساده توکن بسنده کرد. با وجود از دسترس خارج شدن سایت اصلی، سایت مربوط به فروش ICO با ثبت قیمت‌های بسیار بالا برای این توکن، همچنان فعال است.

 

 شرکت فایننشال در سال ۲۰۱۶ آغاز به کار کرد و فعالیت‌های خود را تحت پوشش یک شرکت فین تک در شرق آسیا گسترش داد. این شرکت همواره بسیار پر سروصدا عمل می‌کرد تا جایی که یک‌بار توانست لوگوی خود را روی خودروهای مسابقه تیم فرمول یک ویلیامز (Williams) درج کند.البته به نظر می‌رسد که شرکت فایننشال با بستن دفاتر خود در منطقه تجاری کنری وارف (Canary Wharf) در لندن در پایان سال ۲۰۱۹، از قبل برای خروج خود برنامه‌ریزی کرده بود. این شرکت پیش از این نیز دفاتر خود در ابوظبی را واگذار کرده بود.

 

مشکل اصلی اینجا بود که علی‌رغم پیوند واضح پروژه فوین و شرکت فایننشال، این واقعیت از نظر بسیاری از سرمایه‌گذاران دور مانده بود. تنها چند روز پیش بود که سایت کوین مارکت کپ با انتشار یک هشدار، ارتباط توکن فوین و شرکت فایننشال را اعلام کرد.همین موضوع به پروژه فوین این امکان را داد که هم‌زمان با قول‌های جدید به سرمایه‌گذاران در خصوص انجام پیشرفت‌های جدید در پروژه، به فعالیت‌های دروغین خود ادامه دهد. البته برای مدتی اوضاع شرکت مثل هر استارت آپِ مبتنی بر عرضه اولیه سکه دیگری به نظر می‌رسید که در حال گذراندن مراحل معمولی رشد خود است؛ اما سرمایه‌گذاران در مورد توکن فوین خیلی زود به اوضاع مشکوک شدند.

 

اولین چیزی که آن‌ها را به شک انداخت زمان اعلام‌شده برای قفل ماندن توکن ها بود. سپس مالکان فوین متوجه شدند که توکن‌های‌شان مطابق با خواسته گردانندگان، تبدیل به دارایی دیجیتال دیگری شده است. از طرف دیگر اقدامات بسیار مشکوکی نیز در خصوص تعویض و انتقال توکن‌ها در میان بود. ابتدا از سرمایه‌گذاران خواسته شد که برای مهاجرت به نسخه فوین والت، توکن‌های خود را از طریق یک سایت مخصوص منتقل کنند.

 

سپس از مالکان توکن‌های فوین خواسته شد تا دارایی‌های دیجیتال خود را با ضرب‌العجلی دو هفته‌ای و با کارمزدی ۸٫۷۵ دلاری به پلتفرم فو پی (FoPay) انتقال دهند. وب‌سایت‌هایی که آن زمان برای انتقال توکن ها معرفی شده بودند در حال حاضر غیرفعال هستند.

 

درست هنگامی‌که مالکان منتظر بودند تا از توکن‌های خود استفاده کنند، شرکت مجدداً تأخیر دیگری را برای برداشت توکن ها اعلام کرد. دلیل این بار آن‌ها برای تأخیر، خرید صرافی استونیایی علی اکسچنج (AliExchange) از سوی این شرکت بود.درست در زمان اجرای این نقشه و رو شدن دست شرکت فایننشال، پلتفرم فو پی و توکن فوین اعلامیه این خرید را با خوشحالی زائدالوصفی منتشر کردند.ظاهراً صرافی علی اکسچنج به قیمت ۱ میلیون فوین یا حدود ۲٫۵ میلیون دلار در ماه دسامبر خریداری‌ شده بود. قرار بر این بود که این بازار تبدیل به صرافی اصلی توکن فوین شود. در آن زمان این دارایی در دو صرافی مبادله می‌شد که هر دوی آنها به ماهیت مشکوک و فهرست کردن دارایی‌های غیرقابل اطمینان مشهور بودند. صرافی‌های HotBit و P2PB2B.

 

قیمت ثبت‌شده در صرافی HotBit با قیمت ثبت‌شده در P2PB2B تفاوت چشمگیری داشت. تا جایی که قیمت ثبت‌شده در صرافی اول در زمان نوشتن این مقاله به‌طور غیرعادی در حدود ۸ دلار است. این رفتار فوین به‌ اضافه شک‌های قبلی در مورد غیرطبیعی بودن افزایش قیمت، باعث گیج شدن کاربران فوین شده است.فعالیت طرح فوین در جنوب شرقی آسیا باعث شد که علی‌رغم ردیابی‌های مقامات قانونی، این شرکت بتواند به کار خود ادامه دهد. البته طبق گزارش‌ها، پلیس در یک بازرسی، ۱۰ نفر از اعضای گروه فوین را دستگیر کرد. ظاهراً در تاریخ ۱۷ دسامبر و چند روز پس از خرید صرافی علی اکسچنج، شکایتی علیه شرکت فوین تنظیم شده بود؛ اما ظاهراً فوین و فو پی علی‌رغم این رسوایی توانستند با حفظ ظاهر، برابر طرفداران متعصب خود این‌طور وانمود کنند که هیچ مشکلی وجود ندارد.

البته در همین زمان شرکت فایننشال هشدارهایی را درزمینهٔ امکان کلاه‌برداری [بالقوه]، از سوی مقامات مالی امارات متحده، مالزی، سنگاپور، اندونزی و تایلند دریافت کرده بود.با وجود تمام نشانه‌هایی که خبر از اجرای یک کلاه‌برداری می‌دهند، باز هم طرفداران پر و پا قرص این کوین در نظرات خود می‌گویند که این کوین سرانجام قیمت منصفانه‌ای را برای خودش ثبت خواهد کرد. برخی دیگر نیز با وجود فعالیت در بلاک چین فوین، این توکن را یک ارز مرده‌ی در حال معامله می‌دانند.در گذشته هم کلاه‌برداری‌های مشهوری مثل وان کوین (One Coin) و بیت کانکت (Bitconnect) نیز علیرغم توقف فعالیت‌هایشان در بازار، به بقای خود ادامه دادند. در مورد فوین هم این امکان وجود دارد که با توجه به قیمت پایین آن، همچنان شاهد خرید توکن‌هایش باشیم، به این امید که شاید این دارایی بتواند از پس کشف قیمت‌های جدیدی بر بیاید؛ اما خرید این توکن ریسک بسیار بالایی دارد و در حال حاضر هیچ تضمینی برای حفظ ارزش آن وجود ندارد.در این میان نباید شبهات پیرامون پروژه فو پی (FoPay)، که خود را به‌عنوان یک شرکت اوکراینی به نام Foins Blockchain LLC ثبت کرده است، و ارتباط مؤسسان آن با شرکت فایننشال را نادیده گرفت.

منبع خبر: ارز دیجیتال
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics