تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

درون کاخ‌مرمر چه خبر است؟/تجمیع همه هنر ایرانی در یک بنا

کاخ مرمر که امروز برای اولین‌بار به‌روی خبرنگاران باز شد، تلفیقی از هنر ایرانی به کار رفته در یک ساختمان همراه با نمایش آثار هنری گنجینه موزه‌های بنیاد مستضعفان است.

به گزارش لحظه نگر حسمان به نقل از خبرگزاری مهر، کاخ مرمر که چندروز پیش پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی خبر بازپس‌گیری آن را از مجمع تشخیص مصلحت نظام داده بود، برای اولین‌بار پیش از ظهر امروز یکشنبه ۶ بهمن به‌روی خبرنگاران باز شد.

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید


به‌این‌ترتیب خبرنگاران از صبح امروز وارد محیط سبز رنگ کاخ مرمر شدند؛ کاخی که اتفاقات مهمی در آن رخ داده و این موزه، از مقطع پیش از انقلاب تا حضور سران کشور در آن، از جمله برگزاری جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام، روزگار و کاربری‌های متفاوتی را به خود دیده است. اما درهای آن هیچ‌وقت به روی مردم و مخاطبان باز نشده بود تا درونش را ببینند.
صبح امروز خبرنگاران از ورودی مجمع تشخیص وارد این‌مجموعه شدند و از بخش‌های مختلف آن بازدید کردند. این‌مجموعه تاریخی بناست به‌زودی توسط بنیاد مستضعفان به موزه هنر ایران تبدیل شود.

 

 

تالار دوم گذر تاریخ این‌کاخ، در واقع برای هم‌نشینی سرشاخه‌های هنر ایران از آثار هخامنشی اشکانی و ساسانی است که به نمایش گذاشته شده‌اند.
حمیدرضا قنبری مدیر امور توسعه موزه‌ای مؤسسه فرهنگی بنیاد مستضعفان در ابتدای بازدید خبرنگاران از مجموعه کاخ مرمر گفت: ۴۰۰ اثر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار اثر گنجینه بنیاد مستضعفان در این ساختمان به نمایش در آمده که آثاری از سه‌هزار سال پیش، تا امروز را به نمایش می‌گذارند.


وی گفت: مرمت و تجهیز این ساختمان و موزه هنوز تکمیل نشده اما قصد داریم آن را در دهه فجر افتتاح کنیم. فاز اول مرمت این بنا انجام شده است اما فاز دوم اردیبهشت ماه انجام خواهد شد.

صفی پور از راهنماهای این‌مجموعه، در این بازدید گفت: گنبد مشهور بنا، برگرفته از طرح گنبد شیخ لطف‌الله است که از بیرون، سه لایه دارد. از قسمت داخل هم در بخش مرکزی آن، ترنج آبی‌رنگی وجود دارد. حجاری پله‌ها نیز منحصر به فرد است.


تأثیر هنر هخامنشی و اسلامی را می‌توان در این بخش دید. در طرفین، نقاشی‌های استاد بهزاد و قسمتی از نقاشی‌های پل ورسک و تخت جمشید قرار دارند.

صفی‌پور همچنین در بخش دیگری از سخنانش خطاب به خبرنگاران گفت: در تالار نقش هم، تابلوهایی از سبک‌های قهوه‌خانه‌ای و نقاشی‌هایی روی تابلوهای جناقی وجود دارد و در تابلوهای دیگر نمایی از فتحعلی‌شاه قاجار نمایان است.

صفی‌پور همچنین در بخش دیگری از سخنانش خطاب به خبرنگاران گفت: در تالار نقش هم، تابلوهایی از سبک‌های قهوه‌خانه‌ای و نقاشی‌هایی روی تابلوهای جناقی وجود دارد و در تابلوهای دیگر نمایی از فتحعلی‌شاه قاجار نمایان است.

منبع خبر: مهر
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics