تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

تراز تجاری ۶ ساله مناطق آزاد به مثبت ۸۵ میلیارد دلار رسید

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به صادرات ۱۳۰ میلیارد دلاری در برابر واردات ۴۵ میلیارد دلاری مناطق آزاد از تراز مثبت ۸۵ میلیارد دلاری تجارت مناطق آزاد خبر داد.

به گزارش لحظه نگر حسمان به نقل از خبرگزاری مهر، مرتضی بانک امروز در همایش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و توسعه همکاری‌های اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا با بیان اینکه موافقت‌های تجاری بین المللی یکی از قدیمی ترین ابزارهای توسعه تجارت بین کشورها محسوب می‌شوند، گفت: این موافقت نامه‌ها در سه دسته یک جانبه، دو جانبه و چند جانبه تقسیم می‌شوند که مهمترین و پیچیده‌ترین موافقت نامه‌های تجاری نوع سوم آن هستند.

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید


به گفته بانک، در موافقتنامه‌های چندجانبه چندین کشور به صورت متناظر اقدام به اعمال تعرفه ترجیحی میان یکدیگر کرده و سبب می‌شود تا این موافقتنامه ها از تنوع جغرافیایی و سطح دسترسی بازارهای بالاتر برخوردار بوده و به عنوان کلیدی ترین ابزار تجارت بین الملل مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: طبق آمارهای جهانی در حال حاضر ۴۸۴ موافقتنامه بین اللملی و چندجانبه در دنیا وجود دارد اما در دو سال اخیر به دلیل کارشکنی‌های امریکا و تصمیمات نابخردانه رئیس جمهور دلال مسلک آن، عدم تعهد به موافقتنامه‌های تجاری بین المللی در منطقه نمود داشته است.


دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یادآور شد: مهمترین موافقتنامه‌های تجاری دنیا در جنوب شرق آسیا، اروپا و کشورهای آسیای میانه دیده می‌شود و در میان کشورهای همسایه ایران نیز ترکیه و هند بیشترین موافقتنامه‌های چندجانبه تجاری را به امضا رسانده اند.


وی تصریح کرد: ۷۳ درصد صادرات ۱۶۸ میلیارد دلاری ترکیه و ۶۷ درصد صادرات ۳۲۳ میلیارد دلاری هند در سال ۲۰۱۸ به بازارهای کشورهایی که در این موافقتنامه‌های چند جانبه عضو بوده اند انجام شده است.


مشاور رئیس جمهور یکی دیگر از آثار موافقت نامه‌های چندجانبه را اثرگذاری آن بر افزایش امنیت سیاسی کشورهای عضو موافقتنامه‌های چندجانبه دانست و گفت: ایران در حال حاضر با ۴۶ کشور از طریق سه موافقتنامه چند جانبه مرتبط است.

وی ادامه داد: از آبان ۹۳ عضویت ایران در اتحادیه اوراسیا به صورت آزمایشی آغاز شد که بر اثر آن دسترسی فعالان اقتصادی ایران به بازار ۳۳۰ میلیارد دلاری ۵ کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان جهت صادرات محصولات داخلی فراهم شده است.


بانک به ظرفیت ۵۴۰ میلیارد دلاری تولیدات ۵ کشور عضو این اتحادیه اشاره و اظهار کرد: می‌توانیم بخش زیادی از نیازهای کشور خود را با قیمت تمام شده کمتر نسبت به دیگر بازارهای بین المللی از کشورهای عضو این اتحادیه خریداری کنیم.


به گفته بانک، موافقت نامه مذکور مدت زمان سه ساله داشته و به عنوان جامع‌ترین موافقتنامه تجاری کشور در سال‌های گذشته شناخته می‌شود.
وی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای صادرات کالا افزود: ۸ منطقه آزاد و ۳۲ منطقه ویژه اقتصادی با وجود ۱۸۵۰ واحد تولیدی و ۱۲۸۰ واحد خدماتی برای ۵۱۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.


بانک یادآور شد: از سال ۹۲ تاکنون ۳۲ میلیارد ریال کالا از مناطق آزاد و ویژه به سرزمین اصلی ارسال شده و ۱۳۰ میلیارد دلار طی این شش سال از مناطق آزاد به دیگر کشورها صادر شده در حالی که میزان واردات کالا به مناطق آزاد در این مدت تنها ۴۵ میلیارد دلار بوده است که تراز مثبت ۸۵ میلیارد دلاری تجارت مناطق آزاد را نشان می‌دهد.

بنگرید:

با عضویت در پورتال جامع تخصصی مالی و حسابداری تیم متفکران نوین مالی، یاد بگیرید و یاد بدهید(کلیک کنید)

هدف حسمان در دسترس قرار دادن اخبار کاربردی می باشد؛ سایر خبرهای مرتبط با این حوزه را در اختیار شما می گذاریم


وی به زیرساخت‌های حمل و نقل دریایی، ریلی، زمینی و همچنین هوایی از طریق شهر فرودگاهی امام خمینی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: بندر چابهار با اتصال به خط راه آهن چابهار-زاهدان می‌تواند به عنوان هاب ارتباطی کشورهای اوراسیا با کشورهای شرق آسیا در نظر گرفته شود. 

منبع خبر: مهر
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics