تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

سهم بیماران از هزینه بیمارستان‌های دولتی حداکثر ۱۰ درصد است

:معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۹۰ درصد هزینه‌های بیماران در بیمارستان‌های دولتی را بیمه‌ها و وزارت بهداشت می‌پردازند و سقف پرداختی بیماران حداکثر ۱۰ درصد و بیماران ارجاعی از بیمارستان‌های دیگر 5 درصد است.

به گزارش لحظه نگر حسمان به نقل از سلامت نیوز، قاسم جان‌بابایی در نشست خبری در محل وزارت بهداشت افزود: میزان فرانشیز و پرداختی بیماران در بیمارستان‌های دولتی از ۱۰ درصد بیشتر نمی‌شود و هیچ بیمارستانی حق فرستادن بیمار به خارج از بیمارستان برای دارو و تجهیزات پزشکی را ندارد و اگر چنین تخلفی گزارش شود با متخلف برخورد می‌شود.

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

برای اینکه هزینه بیمارستان‌ها در خرید تجهیزات پزشکی کاهش پیدا کند، قرار بر این است که این تجهیزات به صورت متمرکز توسط هیات امنای ارزی وزارت بهداشت خریداری شود تا هم هزینه‌ها کاهش یابد و هم بدون اعمال نظر افراد تجهیزات با کیفیت خریداری شود.


معاون درمان وزیر بهداشت گفت: این خبر خوش را هم بدهیم که تولید تجهیزات سرمایه‌ای بزرگ مثل سونوگرافی، اکو، سی‌تی‌‌اسکن، رادیوتراپی حتی‌ ام‌آر‌آی به دست نخبگان کشور در شرکت‌های دانش‌بنیان تولید شده و با مجوز سازمان غذا و دارو بیمارستان‌های کشور از این محصولات ایرانی خریداری می‌کنند.


او ادامه داد: ‌گرچه تحریم‌های امریکا در مواردی مثل داروی بیماران «ام‌پی‌اس» که تولید آن در انحصار شرکت‌های امریکایی است مشکلاتی را به وجود آورد، اما راه‌اندازی هیچ بیمارستانی به خاطر تحریم‌ها متوقف نشده و عقب نیفتاده است و ۹۰ درصد تجهیزات بیمارستان‌ها از تولیدات داخل تامین می‌شود و ۶۶ بیمارستان جدید بدون وابستگی به خارج در حال احداث است.


جان‌بابایی گفت: هشت هزار تخت بیمارستانی در قالب ۶۶ بیمارستان در حال احداث است که ۴۰ بیمارستان آن جدید و بقیه طرح توسعه بیمارستان‌های جایگزین بیمارستان‌های فرسوده است. در قالب این مراکز ۱۵۰۰ تخت بیمارستانی در مناطق محروم و شهرهای فاقد بیمارستان استان تهران احداث می‌شود و همه این بیمارستان‌ها که اغلب در مناطق محروم هستند حداکثر اوایل سال آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

 

او از ایجاد ۱۰۰ تخت سوختگی جدید در مراکز استان‌ها خبر داد و گفت: اکنون همه مراکز استان‌ها بخش مخصوص بیماران سوختگی دارند. سه هزار تخت مراقبت ویژه نیز از ابتدای طرح تحول سلامت ایجاد شده و توسعه تخت‌های کودکان نیز در استان‌هایی که مرگ و میر کودکان و نوزادان بیشتر بوده، انجام شده است.


یارانه سلامت برای لوازم پزشکی

جان‌بابایی ادامه داد: برای کاهش هزینه‌های بیماران، یارانه سلامت برای خرید تجهیزات گران‌قیمت بیماران از جمله لوازم کاشتنی ارتوپدی، چشمی و قلبی اختصاص می‌یابد و پوشش هزینه این اقلام از ۶۰ درصد به ۸۰ درصد افزایش یافته است.


او گفت: برای ترویج زایمان طبیعی نیز دو هزار مرکز زایمان طبیعی بی‌درد اختصاصی ایجاد شده و خدمات بی‌حسی نیز در این مراکز انجام می‌شود. کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران از اولویت‌های اصلی وزارت بهداشت است و ایران جزو کشورهای گروه A این شاخص در دنیاست.


جان‌بابایی ادامه داد: از ابتدای امسال بین ۱۰ تا ۴۰ درصد زایمان‌های طبیعی به روش بی‌حسی انجام می‌شود که البته رضایت نداریم و باید حداقل ۴۰ درصد این زایمان‌ها در همه مراکز به این روش انجام شود.او از ایجاد هزار مرکز زیست پزشک و توزیع سه هزار پزشک متخصص و هزار پزشک عمومی در مناطق محروم خبر داد و افزود: پزشکان مقیم در بیمارستان‌ها در همه شیفت‌ها حضور دارند و حتما برای خدمات قلب، نوزادان و زنان باید پزشک متخصص مقیم باشد.

جان‌بابایی گفت: طرح ۲۴۷ برای درمان سریع سکته‌های قلبی و طرح ۷۲۴ برای درمان سریع سکته‌های مغزی توسعه یافته و تعدادی از بیمارستان‌های خصوصی نیز به این طرح پیوسته‌اند. با اجرای این طرح میزان مرگ و میر این بیماران در کشور بسیار کمتر شده، میزان ماندگاری این بیماران افزایش و اشغال تخت و فلج این بیماران نیز کاهش یافته است.


پوشش ۸۵ درصدی درمان ناباروری

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: برای بهبود خدمات درمان ناباروری نیز ۲۵ مرکز جدید امسال در مناطق محروم راه‌اندازی شد و تعداد این مراکز دولتی در کشور به ۸۴ مرکز رسید. خدمات این مراکز به سطح یک تا سه سطح‌بندی شده است. ۵۰ مرکز از این تعداد سطح دو هستند و ۱۰ درصد خدمات گران‌قیمت سطح سه را ارایه می‌دهند.


او افزود: با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ۸۵ درصد هزینه درمان ناباروری مثل IVF یا IUI تا سه نوبت پرداخت می‌شود، زیرا گاهی برای درمان موفق ناباروری این خدمات باید تکرار شود.

 

داروهای این درمان‌ها البته گران است و با کمک ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تا پنج میلیون تومان هزینه داروی درمان ناباروری برای هر بار درمان، در داروخانه‌های منتخب پرداخت می‌شود. این ستاد سه هزار میلیارد تومان برای این خدمات اختصاص داده است. امسال ۳۰ هزار سیکل درمان ناباروری انجام شد و سال آینده تعداد این خدمات به ۶۰ هزار می‌رسد.


جان‌بابایی گفت: اقدام دیگری که اخیرا برای ساماندهی توزیع داروی بیماران خاص با همکاری سازمان غذا و دارو انجام شده، صدور حواله الکترونیکی داروی بیماران خاص است که به داروخانه‌های منتخب ارسال می‌شود و دسترسی بیماران را به دارو تسریع کرده و از توزیع دارو در بازار آزاد جلوگیری می‌کند.


او افزود: اکنون در تهران با اجرای این برنامه مصرف داروی بیماران خاص و صعب‌العلاج 15 درصد کاهش یافته و با کشوری شدن این برنامه مصرف بی‌رویه این داروها مدیریت می‌شود.معاون وزیر بهداشت از حمایت دولت از مراکز پیوند عضو خبر داد و گفت: با پرداخت یارانه پیوند تعرفه خدمات پیوند عضو از 1700 کا به سه هزار کا افزایش یافته و به این ترتیب دیگر این مراکز ضرر‌ده نیستند. تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی مراکز پذیره‌نویسی پیوند دارند و افراد در لیست انتظار قرار می‌گیرند و همه این خدمات به صورت الکترونیک انجام می‌شود تا دخل و تصرف انسانی در آن به حداقل برسد.


افزایش شاخص پیوند عضو

او افزود: تاکنون 16 مورد انتقال هوایی عضو پیوندی داشتیم که آخرین آن دیروز انتقال قلب از زنجان به تهران بود که با موفقیت انجام شد. شاخص‌های پیوند عضو در ایران رو به رشد است و در برخی استان‌ها به بالای 14 میلیون رسیده است و در برخی استان مثل یزد هیچ ارگان از فرد مرگ مغزی نداریم که دفن شود.


توزیع متادون فقط در مراکز ترک اعتیاد

او در پاسخ به پرسشی درباره توزیع متادون در مراکز ترک اعتیاد گفت: توزیع داروهای درمان اعتیاد و هر اقدامی برای درمان معتادان بر اساس مصوبات کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام می‌شود که ریاست آن با وزارت بهداشت است.

بنگرید:

با عضویت در پورتال جامع تخصصی مالی و حسابداری تیم متفکران نوین مالی، یاد بگیرید و یاد بدهید(کلیک کنید)

هدف حسمان در دسترس قرار دادن اخبار کاربردی می باشد؛ سایر خبرهای مرتبط با این حوزه را در اختیار شما می گذاریم

درباره توزیع متادون نیز بر اساس مصوبه این کمیته قرار نیست متادون در داروخانه‌ها توزیع شود، بلکه به مراکز ترک اعتیاد داده می‌شود البته در چند دانشگاه علوم پزشکی با هماهنگی سازمان غذا و دارو در دو یا سه داروخانه توزیع می‌شود اما این داروخانه‌ها حق فروش متادون را به مردم ندارند و فقط به مراکز ترک اعتیاد می‌دهند.


جان‌بابایی در پاسخ به پرسش دیگری درباره فروش مکمل در مطب پزشکان و ارجاع بیماران به یک آزمایش یا مرکز تصویربرداری خاص گفت: نظارت بر کار مطب‌ها به عهده سازمان نظام پزشکی است، چون مجوز مطب‌ها را هم این سازمان صادر می‌کند.

 

اما در مورد زد و بند پزشکان با آزمایشگاه‌ها و مراکز رادیولوژی واقعا تشخیص آن کار سختی است، زیرا یک آزمایشگاه یا مرکز رادیولوژی خاص به علت تجهیزات بهتری که دارد مورد قبول پزشک است و پزشک برای اطمینان از تشخیص خود به آن مرکز ارجاع می‌دهد اما اگر ارتباط غیرعادی وجود داشته باید حتما با گزارشی که به وزارت بهداشت می‌شود با متخلف برخورد کنیم. او ادامه داد: هر نوع تخلف درمانی در مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها در کمیسیون ماده 10 رسیدگی می‌شود و برخی موارد نیز به تعزیرات ارجاع می‌شود.

 

منبع خبر: سلامت نیوز
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics