تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

تخفیفات خرید

در معاملات 3 نوع تخفیف وجود دارد که 2 مورد آن ثبت حسابداری شده و بابت یک مورد دیگری ثبتی انجام نمی گیرد: - تخفیف تجاری - تخفیف نقدی - تخفیف به علت عیب و نقص

به گزارش لحظه نگر حسمان  بابت دو تخفیف اول در حسابداری ثبتی صورت نمی گیرد.

تخفیف تجاری: تخفیفی که فروشنده بابت دلایلی مانند جلب مشتری جدید و جلب خریداران عمده به مشتریان می دهد به تخفیف تجاری معروفند این گونه تخفیفات ثبت حسابداری ندارند. گاهی خریدار در زمان خرید تخفیفاتی را از فروشنده می گیرد که به تخیفات چانه زنی معروفند. این گونه تخفیفات ثبت حسابداری ندارند.

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

تخفیف نقدی: گاهی فروشنده کالا را به صورت نسیه فروخته و مهلتی برای پرداخت بدهی خریدار تعیین میکند. فروشنده ممکن است برای تسریع در وصول مطالبات خود برای مشتریانی که پیش از موعد و طی مدت معین از تاریخ انجام معامله  بدهی خود را پرداخت نمایند تخفیفی در نظر می گیرد که به آن تخفیف نقدی خرید می گویند.

 

مثلا کالایی با شرایط اعتباری (نسیه) دو ماهه فروخته می شود. فروشنده برای وصول سریعتر مطالباتش به خریدار اعلام می نماید در صورتیکه مبلغ بدهی اش را یک ماهه تسویه کند 4 درصد تخفیف برای خریدار لحاظ می نماید. این تخفیف از نوع نقدی بوده و ثبت حسابداری دارد.

 

تخفیف به علت عیب و نقص: گاهی بعد از معامله مشخص می شود که کالا عیبی داشته و خریدار از آن در زمان معامله بی خبر بوده است و یا گاهی کالا قبل از تحویل به خریدار آسیب میبیند در این حالت خریدار حق فسخ معامله را دارد. در چنین مواقعی برای جلوگیری از عودت کالای مورد معامله خریدار و فروشنده طبق توافقی مبلغی از بهای کالا را کسر کرده که همان تخفیف به علت عیب و نقص کالاست.

در خصوص مبحث تخفیفات و انواع آن میتوان تخفیفات را به ۴ دسته متفاوت تقسیم بندی کرد.

۱. تخفیفات تجاری

۲. تخفیفات توافقی

۳. تخفیف به علت عیب یا عدم تطابق کالا

۴. تخفیفات نقدی

 

اول- تخفیفات تجاری:

این نوع تخفیف در واقع شامل تخفیفی است که معمولا فروشنده کالا تخفیف خاصی را برای عده ای از مشتریان و یا شرایط فروش متفاوت در نظر می گیرد .مثلا بیان می دارد خریدارانی که بیش از مقدار مشخصی کالا خریداری نمایند مبلغ مشخصی تخفیف دریافت می کنند.

 

 

از آنجایی که این نوع تخفیفات قبل از تحقق درآمد و احراز مالکیت کالا ، از سوی خریدار مشخص و تعیین می شوند در دفتر ثبت نمی گردند .و قیمت خرید یا فروش کالا پس از کسر تخفیفات در دفاتر درج می شوند.

 

دوم- تخفیفات توافقی:

این نوع تخفیف در واقع بر اساس چانه زدن بین خریدار و فروشنده و آن هم در زمان انجام معامله صورت می گیرد . و توجه به این نکته ضروری است که از طبق اصل قیمت تمام شده: درآمد حاصل از فروش به مبلغی بیش از ارزش واقعی و همچنین خالص پرداخت نقدی خرید ، بیش از مبلغ واقعی خرید نمی تواند در دفاتر ثبت گردد. لذا این گونه تخفیفات نیز قابل ثبت در دفاتر نیستند.

 

سوم- تخفیف به علت نقص و یا عدم تطابق کالا:

هر گاه خریدار بخواهد تمام یا بخشی از کالای خریداری شده را به علت معیوب بودن یا عدم تطابق و ... عودت دهد و فروشنده حاضر باشد جبران خسارت خریدار را بر عهده گیرد. به وجهی که فروشنده به خریدار پرداخت می نماید عنوان تخفیفات فروش داده می شود و باید در دفاتر ثبت شوند.

 

همانطور که میدانیم حساب تخفیفات فروش مانند حساب برگشت از فروش دارای ماهیت یکسان و هر دو کاهنده فروش هستند و همواره دارای مانده بدهکار از این رو معمولا تلفیق این دوحساب را در کدینگهای متفاوت می توان مشاهده نمود.

 

چهارم- تخفیفات نقدی:

در هنگام انجام معاملات غیر نقدی (نسیه) معمولا فروشنده مایل است طلب خود از خریدار را زود تر از موعد مقرر دریافت نماید، از این رو امتیازاتی را برای خریدارانی که زودتر از موعد مقرر بدهی خود را پرداخت می نمایند قائل می شود که از آن جمله تخفیف می باشد، به این گونه تخفیفات، تخفیفات نقدی فروش گفته می شود.

این حساب هم همانند حساب برگشت فروش و تخفیفات حسابی موقت و کاهنده فروش و همواره داری مانده بدهکار می باشد.

 

برای ثبت تخفیفات نقدی ۳ راه وجود دارد که عبارتند از:

۱. فروش پس از کسر تخفیفات نقدی در دفاتر ثبت می شوند ، در این روش عملا تخفیفات نقدی ثبت نمی گردند.

۲. تخفیفات نقدی به عنوان هزینه در دوره مالی شناسایی می شوند و ثبت میگردند.

۳. تخفیفات نقدی به عنوان کاهنده حساب فروش ناحالص ثبت می شوند و در دفتر نشان داده می شوند.

منبع خبر: تولید محتوای حسمان
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics