تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

آیا شبکه بیت کوین کفاف عمر این ارز دیجیتال را می‌دهد؟

طبق آمار، انرژی الکتریکی مصرفی در شبکه بیت کوین، می‌تواند به راحتی برق کشوری به بزرگی جمهوری چک را تامین کند. جدای از مصرف برق بالای شبکه بیت کوین، آلایندگی آن نیز زیاد است؛ با این تفاسیر آیا این شبکه جوابگوی آینده پادشاه ارزهای دیجیتال است یا خیر؟

به گزارش لحظه نگر حسمان به نقل از ارزدیجیتال، بیت کوینیست و بر اساس آمار ارائه‌شده توسط PwC، مصرف برق شبکه بیت کوین برای روشن نگه داشتن جمهوری چک، با جمعیت ۱۰.۵ میلیون نفری‌اش، کافی است.طبق برآوردهای استخراج در شبکه بیت کوین ۷۷.۷۸ ترا وات در هر سال مصرف می‌شود. ماینینگ یا استخراج، عملیاتی در شبکه بیت کوین است که به منظور انجام تراکنش‌ها و ثبت آنها در دفتر کل عمومی و یکپارچه این ارز دیجیتال، صورت می‌گیرد. هر تراکنش در این شبکه، به صورت عمومی برای تمام مشترکان قابل رویت است.

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

برای اینکه به تصویری ملموس‌تر از این مسئله برسید، باید گفت که هر تراکنش در شبکه بیت کوین، برقی مساوی با مصرف دو ماه یک خانوار بریتانیایی مصرف می‌کند.در طرف دیگر، کربن منتشرشده توسط رایانه‌هایی که بیت کوین استخراج می‌کنند بسیار بالاست. این میزان معادل ۷۸۰,۶۵۰ تراکنش ویزاست!

 

در ماه‌های اخیر با افزایش قیمت بیت کوین و مشاهده روندهای صعودی در بازار، این نگرانی‌ها بیشتر نیز شده است؛ چرا که با افزایش قیمت، تقاضا برای تراکنش‌های بیت کوین نیز بالاتر رفته است.

 

در فرآیند استخراج ارزای دیجیتال، رایانه‌هایی مخصوص که از آنها با عنوان «مدارهای مجتمع با کاربرد خاص» (ASIC) یاد می‌شود، معادلات ریاضی پیچیده را حل می‌کنند. با حل هر معادله، آنها قادرند تا بلاکی از تراکنش‌ها را روی بلاک چین ثبت کنند.

 

تمام رایانه‌های فعال بر روی شبکه بیت کوین به دنبال یافتن پاسخ معادلات بسیار پیچیده هستند و همین مسئله بهره‌وری این کار را پایین خواهد آورد. هر دستگاه نیازمند مقدار بسیار زیادی انرژی برق است و میانگین طول عمر آن نیز یک سال و نیم برآورد شده است. به واسطه همین نقاط ضعف، زباله‌ها و ضایعات تولید شده نیز بسیار بالاست که بخش عمده‌ای از آنها قابل بازیافت نیست.

 

در حال حاضر نرخ تولید زباله‌های حاصل از قطعات دستگاه‌های استخراج بیت کوین و رایانه‌های این شبکه، ۱۰.۷۱ کیلوتن است. این رقم از زباله‌های الکترونیکی کشور لوکزامبورگ بیشتر است.

 

نکته دیگر اینجاست که تنها دو درصد از دستگاه‌هایی که اقدام به استخراج می‌کنند، موفق به حل معادلات می‌شوند؛ به عبارت دیگر ۹۸ درصد از آنها مشغول انجام کاری بیهوده هستند و منتظرند تا به زباله تبدیل شوند!

 

در طرف دیگر شرکت‌های رایانه‌ای و موسسات بانکی هستند که دارای دفتر کلی مالی هستند، با این تفاوت که انجام پردازش در چنین سیستم‌هایی به بیهودگی شبکه بیت کوین نیست و مدام برای دست یافتن به جواب معادلات تلاش نمی‌کنند.

 

سوال اینجاست که آیا راه‌حلی برای فائق آمدن بر این مشکل وجود دارد؟برخی از متخصصان حوزه بلاک چین بر این عقیده‌اند که چنین مشکلاتی مربوط به زیرساخت‌های جامعه استخراج است.

 

انتون شلوپانوف (Anton Shelupanov)، مدیر متریوم (Mattereum)، پیشنهاد می‌کند که از گرمای تولید شده توسط دستگاه‌های ای‌سیک، می‌توان برای گرمایش منازل استفاده کرد. به گفته او تجهیزات ماینینگ باید در فصول سرد سال ،برای گرمایش خانه‌ها، به مکانی دیگر منتقل شوند.

 

 

به گفته برخی دیگر، راه‌حل‌های لایه دوم نیز می‌تواند به افزایش بهره‌وری شبکه بیت کوین کمک کند. در چنین راه‌حل‌هایی، چارچوبی بر پایه پروتکل بیت کوین ایجاد می‌شود و به عنوان یک زیرساخت ثانویه به شبکه کمک می‌کند. شبکه لایتنینگ یکی از همین راه‌حل‌هاست. به واسطه شبکه لایتنینگ، تراکنش‌ها در دسته‌های مختلف به صورت آف چین (خارج از زنجیره) ثبت و به صورت یکجا به زنجیره اصلی منتقل می‌شوند.

 

با استفاده از چنین راهکارهایی، افراد مجبور نیستند برای تک تک تراکنش‌های خود کارمزدهای زیاد پرداخته و مصرف انرژی نیز تا حد معقولی کم می‌شود.در شبکه لایتنینگ کانال‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند. در چنین تراکنش‌هایی طرفین معامله با ایجاد کانالی، تعاملات مالی خود را انجام داده و پس از اتمام و بسته شدن کانال، تراکنش‌ها به صورت کامل صورت می‌گیرند.

منبع خبر: ارزدیجیتال
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics