تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

ریزش گسترده بورس‌ها در آمریکا و آسیا

ه جز شاخص‌های بورسی در اروپا، سایر شاخص‌ها در جهان عمدتا ریزشی بودند.

به گزارش لحظه نگر حَسمان  به نقل از خبرگزاری  ایسنا ،  ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می‌کند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان کماکان رو به افزایش است. با این حال کاهش مرگ و میرها در ایتالیا و اسپانیا که کانون‌های اصلی درگیر با کرونا در جهان هستند، خبر خوبی محسوب می شود. این دو کشور قرنطینه سراسری را بار دیگر تمدید کردند اما برخی از فعالیت های تولیدی با توجه به کاهش سرعت شیوع بیماری از سر گرفته شده اند.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

برخی از منابع خبری از بهبود شمار بالایی از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانی در شهر شیکاگو پس از استفاده از یک داروی جدید خبر داده‌اند و این مساله منجر به افزایش امیدواری ها نسبت به یافتن داروی قطعی مقابله با این بیماری شده است.   

 

در آسیا پیش بینی می شود رشد اقتصادی کشورها برای نخستین بار در طول ۶۰ سال اخیر وارد محدوده منفی شود. در چین بخش بزرگی از فعالیت‌های تولیدی در استان‌های مختلف از سر گرفته شده اما رشد اقتصادی سه ماهه نخست امسال برای نخستین بار در نیم قرن اخیر منفی شده است. در اتریش و دانمارک نیز بخش قابل توجهی از ممنوعیت‌های کرونایی رفع شد. با این حال برخی کشورها از جمله نیوزلند گفته اند محدودیت ها به قوت خود باقی خواهند ماند.  

 

دولت ژاپن از افت ۱۲ درصدی صادرات این کشور در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داده است.  

 

در شرایطی که مشخص نیست بازگشت به کار چه زمانی عادی خواهد شد، رشد اقتصادی کشورهای اروپایی به ویژه در اقتصادهای بزرگ‌تر با کاهش محسوس مواجه شده، به ویژه در ایتالیا که اکنون میزان تولیدات صنعتی به کمترین سطح خود در طول ۱۱ سال اخیر رسیده و طبق پیش بینی صندوق بین المللی پول اقتصاد این کشور حدودا یک دهم نسبت به اندازه سال قبل خود کوچک تر خواهد شد.

 

 صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود پیش بینی کرده است که رشد اقتصادی امسال بیشتر کشورهای جهان تحت تاثیر شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کارها منفی شود. به گفته صندوق بین المللی پول، متوسط رشد اقتصادی امسال جهان منفی سه درصد خواهد بود که بسیار پایین تر از متوسط رشد ۳.۳ درصدی پیش بینی شده در زمان قبل کرونا است.  

 

آخرین بار در جریان رکود مالی بزرگ سال ۲۰۰۸ متوسط رشد اقتصادی کشورها منفی و آن هم به تنها منفی ۰.۱ درصد رسیده بود و همین مساله نشان دهنده جدی بودن ریسک کرونا برای اقتصاد جهانی است.  

 

ناریتا هایاکی، کارشناس بازار سرمایه در بانک میزوهو گفت: صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است اقتصاد جهانی با یک زمستان طولانی مواجه خواهد بود و این کاملا متفاوت از برآورد قبلی این نهاد است که متوسط رشد سه ماهه اول سال را ۵.۸ درصد پیش بینی کرده بود.  

 

تداوم بسته نگه داشته شدن واحدهای اقتصادی در سراسر جهان باعث شده است تا شرکت های بزرگ از بانک ها و خودروسازها گرفته تا شرکت های هواپیمایی زیان های سنگینی را در صورت سود و زیان سه ماهه نخست امسال خود اعلام کنند و بسیاری از کسب و کارهای کوچک و متوسط نیز با خطر ورشکستگی و اخراج نیروهایشان مواجه هستند.  در آلمان اتحادیه رستوران ها و هتلداری ها از دولت درخواست حمایت ۱۰ میلیارد یورویی برای جلوگیری از بیکاری بیش از ۲۰۰ هزار نفر شده است.  

 

اولیور جونز، کارشناس ارشد بازار در موسسه ' کپیتال اکونومیکس' گفت: ورود جدی بانک های مرکزی به بازار و خرید اوراق قرضه شرکت هایی که دچار مشکل مالی شده اند به آن ها کمک کرده است تا حد زیادی از خطر ورشکستگی رها شوند.  

 

با توجه به محدود بودن ابزارهای در اختیار بانک مرکزی اروپا پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی کشورهای اروپایی با کاهشی محسوس همراه شود. بانک مرکزی اروپا که پیش از این به دلیل نداشتن حضور پررنگ در بازارها با انتقادات شدیدی مواجه شده بود، به زودی از اقدامات محرک خود رونمایی خواهد کرد با این حال بین کشورهای عضو منطقه یورو سر راهکارهای مشترک اختلاف نظر زیادی وجود دارد.   

 

تاکنون بیش از دو میلیون و ۴۸۲ هزار و ۲۷۲ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۱۷۰ هزار و ۴۷۲نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۴۲هزار و ۵۱۸ نفر، ایتالیا با ۲۴هزار و ۱۱۴ نفر، اسپانیا با ۲۰ هزار و ۸۵۲ نفر، فرانسه با ۲۰ هزار و ۲۶۵ نفر و انگلیس با ۱۶ هزار و ۵۰۹ نفر بوده است.

 

بانک مرکزی انگلیس به دنبال مشکلات مالی پیش آمده دولت اعلام کرده است که به طور موقت مخارج دولت را تامین خواهد کرد. دولت انگلیس آخرین بار در بحران مالی سال ۲۰۰۸ اقدام به استقراض مستقیم از بانک مرکزی کرده بود و بیشتر از طریق انتشار اوراق قرضه اقدام به تامین مالی مخارج خود می کند.  

 

قرار است بانک مرکزی انگلیس حدود ۲۰۰ میلیارد پوند منابع مالی در اختیار دولت قرار دهد اما دولت علاوه بر استقراض از بانک مرکزی به عملیات انتشار اوراق قرضه در بازارهای مالی نیز ادامه خواهد داد. پیش از این نیز وزیر خزانه‌داری از برنامه ریزی برای رساندن میزان مخارج دولت به بالاترین سطح ۶۵ سال اخیر خبر داده بود.  در فرانسه نیز دولت این کشور اعلام کرد اعتبار بسته حمایتی خود از اقتصاد در برابر کرونا را ۱۰ میلیارد یورو دیگر افزایش می دهد و به ۱۱۰ میلیارد یورو می رساند.  

 

بورس آمریکا

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۲.۴۴ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۳ هزار و ۶۵۰.۴۴ واحد بسته شد.

 

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۷۹ درصد کاهش تا سطح ۲۸۲۳.۱۶ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با افت ۱.۰۳ درصدی در سطح ۸۵۶۰.۷۳ واحدی بسته شد.

 

 

 

بورس‌های اروپایی

از روز گذشته دور تازه مذاکرات بین انگلیس و اتحادیه اروپا برای حل و فصل مساله برگزیت آغاز شده است و قرار است این مذاکرات ویدیوئی به مدت دست کم سه هفته ادامه یابد. این مذاکرات به صورت مقدماتی برای جمع بندی مباحث فنی خواهد بود.

 

 در حال حاضر ۱۱ سرفصل کلیدی مورد مذاکره قرار خواهد گرفت و طرفین تا ماه ژوئن برای رسیدن به توافقات اولیه فرصت دارند. مذاکره‌کننده ارشد انگلیس در برگزیت از آمادگی کشورش برای به اشتراک گذاشتن بیشتر اطلاعات مالی با اتحادیه اروپا برای حصول توافق مقدماتی خبر داده است.  

 

‌انگلیس خواهان داشتن روابطی مشابه کانادا با اتحادیه اروپا شده است؛ هر چند که طرف اروپایی تاکنون از خود اشتیاقی برای این مساله نشان نداده است. انگلیس اکنون در حال مذاکره با استرالیا برای امضای پیمان تجارت آزاد پسابرگزیت است و انتظار می‌رود مذاکره با آمریکا نیز برای امضای پیمانی بزرگ به زودی آغاز شود. در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۴۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۸۱۲.۸۳ واحد بسته شد.

 

شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۴۷ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۰ هزار و ۶۷۵.۹۰ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با جهش ۰.۶۵ درصدی در سطح ۴۵۲۸.۳۰ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۴ درصد پایین رفت و به ۶۸۳۱.۵۰ واحد رسید.

 

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۱.۹۹ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۲۷۸.۳۸ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۲۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۳هزار و ۷۸۸.۴۴ واحد بسته شد.  در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" افت۱.۶۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۷۹۰.۱۸  واحد بسته شد.

 

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۲.۲۴ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۵۲۳۲.۹۰ واحدی به کار خود خاتمه داد.  در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی  بود.

 

نفت

پس از ریزش سنگین قیمت نفت در روز گذشته، قیمت نفت مجددا وارد محدوده مثبت شد. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱۰۳.۷۷ درصد افزایش به ۱.۴۲ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با ریزش ۰.۶۶ درصدی به ازای ۲۵.۴۰ دلار در هر بشکه مبادله شد.

 

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۲۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۹۰.۰۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۱.۲۴ درصدی به ازای ۱۵.۵۸ دلار مبادله شد.

منبع خبر: ایسنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

مجید گلزارفر |   1399/05/04 10:03:22   |
0     0
دور تازه تنش های بین دو اقتصاد نخست جهان بار دیگر باعث نگرانی معامله گران شده است.و تاز مانی که تنش ها بین دو کشور آمریکا و چین پایدار باشد انتظار میرود ریزش گسترده ادامه داشته باشد
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
فرزانه جنتی |   1399/05/21 16:20:13   |
0     0
جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو)، عصر چهارشنبه و در پایان نشست دو روزه کمیته سیاستگذاری فدرال رزرو از تثبیت نرخ بهره در نزدیکی صفر درصد برای مدتی طولانی خبر داد. پاول تصریح کرد که در شرایط فعلی فکر افزایش نرخ بهره به هیچ وجه به ذهن هیچ یک از سیاستگذاران این بانک خطور نمی‌کند.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
afkhami |   1399/05/24 15:49:03   |
0     0
بورس آمریکا

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۳۹ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۸۹۵.۳۷ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۲ درصد کاهش تا سطح ۳۳۷۷.۴۹ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۷ درصد صعود در سطح ۱۱ هزار و ۴۸.۷۷ واحدی بسته شد.

سمیر سامانا- استراتژیست ارشد سرمایه گذاری در بانک ولزفارگو گفت: به نظر می رسد شاهد بروز یک چرخه دیگر در معاملات بازارهای سهام هستیم و سهام شرکت های انرژی، صنعتی و خدمات مالی بیش از همه مورد توجه سهامداران است. البته ریسک ها هنوز به قوت خود باقی هستند و نباید این طور تصور شود که همه چیز روبراه است.

بورس‌های اروپایی

بانک مرکزی انگلیس در گزارشی اعلام کرده است شرایط اقتصادی این کشور در نتیجه شیو ع کرونا وخیم تر از چیزی است که پیشتر تصور می شد. طبق پیش بینی بانک مرکزی انگلیس، اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم امسال احتمالا ۲۳ درصد کوچک شده است و انتظار می رود برای مجموع سال ۲۰۲۰، پنجمین اقتصاد بزرگ جهان ۹.۵ درصد کوچک شود اما با بهبود تدریجی وضعیت شاخص های کلان، رشد اقتصادی برای سال آینده ۹ درصد و برای سال ۲۰۲۲ نیز ۳.۵ درصد پیش بینی شده است.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۵ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۱۸۵.۶۲ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۵ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۹۹۳.۷۲ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با کاهش ۰.۶ درصدی در سطح ۵۰۴۲.۳۸ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۶۱ درصد پایین رفت و به ۷۲۵۰.۵۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افزایش ۱.۷۸ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۲۴۹.۶۱ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۴۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۲۳۰.۶۷ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" ریزش ۰.۷۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۶۳۵.۷۱ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۱ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۶۰۹۱ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها ریزشی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۴۸ درصد کاهش به ۴۲.۳۶ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۳۹ درصدی به ازای ۴۵.۰۹ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افزایش ۰.۸۱ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۵۳.۵۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۲.۴۶ درصدی به ازای ۲۷.۲۵ دلار مبادله شد.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
سمیرا دهقان نیری |   1399/05/26 21:29:10   |
0     0
در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۱.۹۹ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۲۷۸.۳۸ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۲۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۳هزار و ۷۸۸.۴۴ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" افت۱.۶۳ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۳۷۹۰.۱۸ واحد بسته شد.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
محمد سجاد حجتی پور |   1399/06/05 00:02:40   |
0     0
در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با افت ۰.۲۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۹۰.۰۱ دلار معامله شد. هر اونس نقره با ریزش ۱.۲۴ درصدی به ازای ۱۵.۵۸ دلار مبادله شد.
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
مرتضی ندافی |   1399/06/11 05:07:22   |
0     0
برخی از منابع خبری از بهبود شمار بالایی از بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستانی در شهر شیکاگو پس از استفاده از یک داروی جدید خبر داده‌اند و این مساله منجر به افزایش امیدواری ها نسبت به یافتن داروی قطعی مقابله با این بیماری شده است
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
الناز بهروزی |   1399/06/11 05:55:59   |
0     0
در آسیا پیش بینی می شود رشد اقتصادی کشورها برای نخستین بار در طول ۶۰ سال اخیر وارد محدوده منفی شود. در چین بخش بزرگی از فعالیت‌های تولیدی در استان‌های مختلف از سر گرفته شده اما رشد اقتصادی سه ماهه نخست امسال برای نخستین بار در نیم قرن اخیر منفی شده است. در اتریش و دانمارک نیز بخش قابل توجهی از ممنوعیت‌های کرونایی رفع شد. با این حال برخی کشورها از جمله نیوزلند گفته اند محدودیت ها به قوت خود باقی خواهند ماند
 پاسخ 
دیدگاه کاربران
دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics