تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها عنوان کرد

رفتار سلیقه‌ای برخی دانشگاه‌ها در ارزیابی عملکرد فرهنگی اعضای هیات علمی

دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها با اشاره به رفتار سلیقه‌ای برخی دانشگاه‌ها در ارزیابی عملکرد فرهنگی اعضای هیات علمی، گفت: باید نوعی وحدت رویه برای سنجش امتیازات ماده ۱ آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی وجود داشته باشد.

به گزارش لحظه نگر حسمان به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله شاطری در جلسه ۳۴۷ شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با اشاره به سالگرد تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی و هم‌چنین مناسبت‌های روز دانشجو و وحدت حوزه و دانشگاه در ماه جاری، وظایف شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها را در ارتباط با مناسبت‌های مذکور مهم دانست.

 

وی با انتقاد نسبت به رفتار سلیقه‌ای در برخی از دانشگاه‌ها پیرامون نحوه تأیید و احتساب امتیازات ماده ۱ فعالیت‌های فرهنگی و تربیتی آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی، یادآور شد: علی‌رغم ارجاع امتیاز مذکور به کمیسیون فرهنگی- ‌تربیتی با مسئولیت معاونت فرهنگی دانشگاه، در برخی از موارد تأیید مربوطه؛ منوط به استعلام گروه آموزشی شده که خلاف رویه مرسوم است.

 

دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها در این خصوص، خواستار ایجاد نوعی وحدت رویه و تدوین دستورالعمل واحد از شاخص‌ها برای سنجش امتیازات ماده ۱ آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیئت علمی شد.

 

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: مطابق با گزارش‌های رسیده، ماده مذکور به‌درستی اجرا نمی‌شود.

 

وی با اشاره به لزوم تقویت زیرساخت‌ها و بودجه‌بندی در این زمینه، بر نقش ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مدیریت این فضا و کاهش چالش‌های مرتبط تأکید کرد.


در ادامه دکتر سعید رضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مصوبه جلسه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصویب تصویب ماده واحده «نحوه جذب منابع انسانی در مشاغل آموزشی و تربیتی وزارت آموزش و پرورش» خاطرنشان کرد: فرآیند استفاده از ماده ۲۸ و ۲۱ دانشگاه شهید رجایی قرار بوده در سه ماه تنظیم شود لذا موارد مطرح ‌شده در قالب تبصره، پیگیری و حتی‌الامکان از دستور جدید جلوگیری شود تا نیاز به تنقیح مقررات مجدد نباشد.

 

همچنین دکتر مهدی نویدادهم، مشاور ارشد وزیر آموزش و پرورش در اجرایی شدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ضمن تشکر بابت تصویب مصوبه جلسه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی، این مصوبه را جزو مصوبات تحول‌آفرین این شورا دانست و ابراز امیداواری کرد: این مصوبه برای پایان دادن به دغدغه‌های مربوط به جذب معلمان در آموزش و پرورش میسر واقع شود.

 

وی با اشاره به مفاد اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و رسالت ویژه آن پیشنهاد کرد: برای مقوله تأیید صلاحیت مدیران استانی دانشگاه فرهنگیان از ظرفیت هیأت امنای دانشگاه فرهنگیان استفاده کرد.

 

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی دستور دوم این جلسه به ارائه گزارش معاونت فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در مورد آیین‌نامه تشکیل دفتر ارتباط خانه و دانشگاه اختصاص داشت.

 

در این رابطه حجت‌الاسلام علی تقوی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ضمن تأکید بر دو مقوله مهم ازدواج و خانواده به تشریح عملکرد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری  در راستای ارتقای این دو مقوله و تشکیل مرکز ازدواج دانشجویی و مرکز خانواده پرداخت.

 

در ادامه حجت‌الاسلام محمد هاشمی سرپرست سابق دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه خوارزمی و مدیر مرکز ازدواج دانشجویی نهاد، با اشاره به ارتباط میان خانواده و دانشگاه در سطح دانشگاه‌های وزارت علوم تأکید کرد: هدف از تدوین و اجرای طرح مذکور ایجاد نوعی انسجام مشخص در بخش‌های تربیتی، انضباطی و ازدواج در مسیر زندگی دانشجویان است.

 

وی ادامه داد:‌ با طرح تشکیل دفتر ارتباط خانواده و دانشگاه، موضوعات مختلفی از قبیل "تحقق انتظارات تربیتی"، "آشنایی خانواده‌ها با مسائل دانشگاه"، "شناخت ظرفیت‌های بالقوۀ خانواده‌ها در ارتباط با دانشگاه و بالفعل‌کردن آنها"، "تقویت ازدواج آسان، آگاهانه و بهنگام"، "ارتباط و تعامل دوسویۀ خانواده و دانشگاه جهت کاهش آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی دانشجویان" و "تلاش برای رشد و تقویت اخلاقی دانشجویان" محقق خواهد شد.

 

حجت‌الاسلام هاشمی در ادامه با اشاره به اقدامات اجرایی نظیر برگزاری همایش‌ها، افزایش آگاهی خانواده‌ها، ارائه آموزش‌های لازم و اطلاع‌رسانی در مورد وضعیت دانشجویان تصریح کرد: استفاده حداکثری از فضای مجازی، نگاه و رفتار محرمانه و محترمانه، استفاده از کادر امین و هم‌چنین شناسایی افتخارات و نه‌فقط آسیب‌ها، از دیگر رویکردهای مهم این طرح است و شورای اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی نیز در این میان وظیفه مهم سیاست‌گذاری و نظارت بر آیین‌نامه‌های مربوط را برعهده دارد.

 

همچنین دکتر عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در ادامه با اشاره به سطح گسترده مسائل پیش روی طرح مذکور یادآور شد: به دلیل نبود امکانات لازم در پیشبرد این امر لازم است تا با محدودسازی محدوده طرح مذکور، صرفاً به مسئله ارتباط دانشگاه با خانواده‌ها تمرکز شود که در این زمینه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ظرفیت لازم را دارد.

 

دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی نیز در ادامه خاطرنشان کرد: بایستی با تمرکز بر ویژگی استقلال‌طلبی در دانشجویان و توجه به موارد پرخطری که پیش روی جوانان وجود دارد توجه داشت که بسیاری از برنامه‌های ارائه شده در این طرح در فعالیت‌های دفاتر مشاوره در دانشگاه‌ها وجود داشته است.

 

دکتر سیدحسن امامی‌رضوی قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاه‌ها نیز با اشاره به نقش دفاتر مشاوره در دانشگاه‌ها و همچنین نقش اساتید در رسیدگی به امور دانشجویان بر لزوم شفاف‌سازی هرچه بیشتر میان کارکردها و وظایف مدنظر در این طرح با برنامه‌های اجرا شده در دانشگاه‌ها تأکید کرد.

 

در ادامه دکتر عاملی نیز با تشریح بیانات مقام معظم رهبری پیرامون مسئله امنیت، اقتصاد و فرهنگ و تأکید ایشان در ورود به «حوزه‌های اثرگذار فرهنگ» و پرهیز از صدور صرف آیین‌نامه، اساس‌نامه و قانون برای جامعه و فرهنگ، تصریح کرد: با توجه به ویژگی‌های دانشجویان در دوران جوانی و افزایش روحیه استقلال و بزرگ‌شدن در آنان، ‌لازم است تا طرح‌های این چنینی حس کنترل ‌شدن را به دانشجو القا نکند.

 

در ادامه دکتر محمد علی کی‌نژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با اشاره به ظرفیت‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی درساختار موجود دانشگاه‌ها، شرایط را برای اجرای طرح مذکور مساعد دانست.

 

در پایان جلسه حجت‌الاسلام و المسلمین شاطری با اشاره به نقش و ظرفیت علمی دانشگاه‌ها در برون‌رفت از بحران‌هایی نظیر سیل در کشور و حل مسائل و مشکلات جامعه، بر شکل‌گیری ارتباط میان دانشگاه و مدیریت‌های کلان کشور براساس مفاد سند دانشگاه اسلامی تأکید کرد.

 

منبع خبر: خبرگزاری ایسنا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics