تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

مبلغ حق بیمه در سال 1400 :کارگر و کارفرما

با تعیین و اعلام حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۰ و همچنین تغییر مبلغ حق مسکن و خوار و بار، تغییرات مبلغ حق بیمه های سهم کارگر و کارفرما، ارائه شده است.

به گزارش لحظه نگر حسمان طبق ماده ۳۹ قانون تامین اجتماعی پرداخت به موقع حق بیمه به شعب تامین اجتماعی، ضامن تداوم ارائه خدمات بیمه ای به نیروی کار است. قانون تامین اجتماعی از اساسی ترین منابع حقوق و تکلیف کارفرما و کارگران می باشد. کارفرما مطابق با قانون می بایست اقدام به پرداخت بیمه ماهانه کارگر کند.

مبلغ حق بیمه در سال ۱۴۰۰ چقدر است و سهم بیمه کارگر و کارفرما چقدر است ؟
۱. نسبت حق بیمه معمولا تفاوتی نمی کند. ۷ درصد کارگر ، ۳ درصد دولت و ۲۰ درصد کارفرما است که چون دولت حق بیمه ۳ درصدی خودش را نمی پردازد (حق بیمه بیکاری) این ۳ درصد هم از کارفرما گرفته می شود و کارفرما باید ۲۳ درصد حقوق و دستمزد مشول کسر حق بیمه را پرداخت کند.
۴. حق بیمه بیمه های اختیاری، حرف و مشاغل آزاد، رانندگان، قالیبافان، مددجویان بهزیستی، افراد تحت پوشش کمتیه امداد، مداحان، هنرمندان، زنان خانه دار و دیگر انواع بیمه های خویش فرما نیز متناسب با نرخ افزایش دستمزد اعلامی توسط دولت افزایش می یابد.
حق بیمه تامین اجتماعی سی درصد اکثر مبالغ دریافتی حقوق و دستمزد می باشد که ۲۳ درصد سهم کارفرما و ۷ درصد سهم کارگر می‌باشد. از این ۲۳ درصد ۳ درصد بیمه بیکاری می‌باشد که کسانی که بیمه بیکاری به انها تعلق نمی گیرد باید دقت کنند که این درصد از حقوق شان کسر نگردد.
با تعیین و اعلام حداقل دستمزد کارگران در سال ۱۴۰۰ و همچنین تغییر مبلغ حق مسکن و خوار و بار، مبلغ حق بیمه های سهم کارگر و کارفرما، به شرح زیر است:
حق بیمه سال ۱۴۰۰ بر اساس حداقل دستمزد و حداقل پرداختی برای ماه ۳۱ روزه
مبلغ کل حق بیمه:  ۱۱,۳۸۲,۰۳۵
سهم کارفرما: ۸,۷۲۶,۲۲۶
سهم کارگر: ۲,۶۵۵,۸۰۸
برای ماه ۳۰ روزه:
مبلغ کل بیمه: ۱۱,۱۱۶,۴۸۵
سهم کارفرما: ۸,۵۲۲,۶۳۹
سهم کارگر: ۲,۵۹۳,۸۴۷
تمامی مبالغ به ریال است.
اگر حقوق به هر دلیلی کمتر از حداقل حقوق باشد باید از همان دستورالعمل ۲۳ درصد و ۷ درصد حساب گردد. بعضی مشاغل مانند منشی پزشکان را نمی توان به صورت کمتر از حداقل دستمزد بیمه پرداخت کرد.
توضیحات جدول حق بیمه تامین اجتماعی
موارد مشمول حق بیمه

 

 

مبنای محاسبه حق بیمه فرمول زیر است:
 
((تعداد روزهای کارکرد x پایه حقوق روزانه) + حق مسکن + بن کارگری) x سی درصد
بر این مبنا، همانطور که در جدول فوق مشاهده می‌شود، حق بیمه شش ماهه اول بر مبنای «حداقل حقوق» معادل ۱۱۳۸۲۰۳۴ ریال و شش ماهه دوم مبلغ ۱۱۱۱۶۴۸۶ ریال است.
 
حق بیمه سهم کارفرما
از مجموع ۳۰ درصد حق بیمه، ۲۳ درصد سهم کارفرما تعیین شده است. بر این مبنا، حق بیمه سهم کارفرما در شش ماهه اول ۸۷۲۶۲۲۶ ریال و در شش ماهه دوم ۸۵۲۲۶۳۹ ریال است.


حق بیمه سهم کارگر
مبلغ ۷ درصد باقیمانده سهم بیمه، از حقوق کارگر کسر و با حق بیمه سهم کارفرما، در مجموع به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می‌شود. بر مبنای حداقل حقوق، حق بیمه سهم کارگر در شش ماهه اول ۲۶۵۵۸۰۸ و در شش ماهه دوم ۲۵۹۳۸۴۷ ریال است.
جرائم دیرکرد ارائه لیست و پرداخت
جریمه دیرکرد ارائه لیست بیمه
ضروری است لیست بیمه هر ماه، حداکثر تا آخرین روز ماه بعد تنظیم و پرداخت شود. در صورتی ارائه لیست بعد از این موعد صورت گیرد، مشمول ۱۰ درصد جریمه دیرکرد خواهد شد.
به عنوان مثال، کارکرد فروردین ماه ۱۴۰۰ (۱۴۰۰/۰۱/۰۱ لغایت ۱۴۰۰/۰۱/۳۱) از روز ۱ اردیبهشت لغایت ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ قابل ثبت است. در صورتی که ثبت این لیست، پس از این تاریخ صورت پذیرد، مشمول جریمه خواهد شد.


جریمه دیرکرد پرداخت لیست بیمه
در صورتی که لیست بیمه در موعد مقرر پرداخت نشود، مشمول ۲ درصد جریمه دیرکرد پرداخت خواهد شد.

 

 

نحوه محاسبه حقوق و مزایای کارگران دائم و موقت مشمول قانون کار در سال ۱۴۰۰

جدول مطالبات کارگران در سال1400


 

 

جدول مزد شغل روزانه طرح نظام هماهنگ طبقه‌بندی مشاغل شرکت‌های خدماتی در سال ۱۴۰۰
مزد شغل روزانه:
۸۸۵.۱۶۵ ریال           ضریب: ۱۵۶.۶۲ ریال

 

 

شرکت‌های خدماتی، پشتیبانی و تأمین نیروی انسانی مکلفند در اجرای ماده ۴۹ قانون کار و به استناد دستورالعمل شماره ۶۱۴۲۹ مورخ ۱۹/۷/۱۳۸۳ روابط کار نسبت به تهیه طرح طبقه‌بندی مشاغل از طریق دفاتر مشاور فنی ذیصلاح اقدام نموده و علاوه بر پرداخت مزد کارگر بر اساس طرح طبقه‌بندی مشاغل نسبت به پرداخت سایر مزایای ماهیانه به استناد بخشنام شماره ۲۵۱۱۹۳ مورخ ۲۷/۱۲/۱۳۹۹ شورای عالی کار به شرح ذیل اقدام نمایند.

 

 
۱- کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی بابت هر کارگر (اعم از متأهل یا مجرد) ماهانه مبلغ ۶.۰۰۰.۰۰۰ ریال (شش میلیون ریال)
۲- حق اولاد یک فرزند ماهیانه ۲.۶۵۵.۴۹۵ ریال (دو میلیون و ششصد و پنجاه و پنج هزار و چهارصد و نود و پنج ریال)، (به تعداد اولاد باید محاسبه و پرداخت شود.)

 

چه وجوهی مشمول حق بیمه نیستند؟
در بالا به مواردی اشاره شده که مشمول حق بیمه می باشند و در ادامه موارد غیر مشمول حق بیمه عنوان می شوند:
عیدی
هزینه ماموریت
بازخرید مرخصی
حق همسر
حق شیر
هزینه عائله مندی/ هزینه تضمین 
مزایای آخر کار و خسارات اخراج 
پاداش افزایش تولیدات 
حق التضمین
پاداش نهضت سواد اموزی

 

منبع خبر: جمع آوری شده توسط تیم متفکران
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics