تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی
هفته به هفته: دانش و سواد مالی هم راستا با حقوق مالی

ارث

دانش و سواد مالی قدرت است. و اولین قدم برای کنترل امور مالی می باشد تا بتوان مسائل مالی را درک کرد. تا زمانی که قادر به درک و استفاده درست از پول خود نباشید، هرگز واقعا آزاد و مستقل نخواهید بود. همچنین باید به قوانین موجود در اموالی که کسب می شوداشراف داشت تا بهترین و بهینه ترین استفاده را از آنها نمود . یکی از منابع کسب مال "ارث" می‌‌باشد مجموعه قوانین انتقال ارث در جوامع مختلف متفاوت و در طول زمان تغییرات بسیاری کرده‌است. لذا دانستن قوانین مربوط به ارث، دیه و مدیریت اموال به دست آمده حایز اهمیت می باشد.

به گزارش لحظه نگر حَسمان  به نقل از گزارش بنیاد وکلا، سوال آیا پدر مادر می توانند قبل از فوت ارثیه فرزندان را تقسیم کنند؟

 پاسخ قبل از فوت والدین تقسیم ارثیه در قالب ماترک معنی ندارد و فقط می توانند در قالب یکی از عقود اموال را به نام فرزندان خود یا اشخاص دیگر منتقل نمایند. والدین می‌توانند قسمتی یا هر میزان از اموال و املاک خود را به یک یا چند نفر از فرزندانشان یا هر کس دیگری در قالب عقود دیگری مانند هبه، صلح، هدیه، فروش یا به اشکال حقوقی دیگری واگذار نمایند. همچنین می‌توانند وصیت کنند که بعد از فوت آنها، قسمتی از اموال را به کسی دیگر غیر از فرزندان آنها واگذار شود.

 

البته اگر در قالب وصیت باشد این وصیت فقط تا ۳/۱ (یک سوم )کل ارثیه نافذ است، مگر اینکه کلیه وراث آنرا تنفیذ و تایید نمایند (والا نسبت به مازاد ۳/۱ وصیت باطل و بلا اثر است).پدر و مادر می‌توانند ارثیه خود را حتی به غیر از ورثه وصیت نمایند، مثلا برای امور خیریه یا یکی از همسایگان و...بنابراین اگر والدین قبل از فوت برای جلوگیری از هر گونه نزاع احتمالی قصد دارند که به یکی از روش‌هایی که گفته شده اقدام نمایند، بایستی از طریق ثبت و صدور سند رسمی اقدام کنند (برای استحکام رابطه حقوقی و جلوگیری از هر گونه طرح دعوا احتمالی).

منبع خبر: بنیاد وکلا
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics