تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیرایرانی:

سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان، گفت: در حال حاضر دانشجویان از ۱۳۳ کشور جهان در دانشگاه های ایران مشغول تحصیل و زبان آموزی هستند.

به گزارش لحظه نگر حسمان به نقل ازگزارش روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، افشین آخوندزاده با تشریح روند افزایشی جذب دانشجوی بین المللی در ایران در دولت های دهم و یازدهم افزود: در سال ۹۲ و در دانشگاه‌های وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی تعداد ۱۸ هزار و ۶۸۴ دانشجوی بین المللی مشغول به تحصیل بودند. این تعداد در سال ۹۹ به ۵۷ هزار و ۶۷۵ دانشجو افزایش یافت.

 

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

 

 

 

 

وی ادامه داد: از این تعداد حدود ۳۰ هزار و ۶۰۰ دانشجو در دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم (حدود چهار هزار بورسیه، ۱۶ هزار و ۶۰۰ غیربورسیه و ۱۰ هزار دانشجوی پذیرفته شده از طریق آزمون سراسری)، ۲۵ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی و حدود ۲ هزار دانشجو در دانشگاه های تحت پوشش وزارت بهداشت مشغول به تحصیل هستند.

 

 

وی تعداد دانشجویان بین المللی بورسیه وزارت علوم را در سال ۹۲ تعداد ۴۵۲ دانشجو ذکر کرد و گفت: در سال ۹۹ تعداد دانشجویان بورسیه دانشگاه های وزارت علوم چهار هزار و ۱۲۶ دانشجو بوده است. همچنین، در سال ۹۲ تعداد دانشجویان غیر بورسیه وزارت علوم ۲ هزار و ۸۵۰ نفر بودند که در سال ۹۹ به ۲۶ هزار و ۶۰۶ دانشجو افزایش یافت.

 

 

سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی اظهار داشت: ۵۷ درصد دانشجویان بین المللی شاغل به تحصیل در ایران در دوره تحصیلی کارشناسی ارشد، ۲۷ درصد در دوره کارشناسی، ۱۵ درصد در دوره دکتری و یک درصد در بقیه مقاطع تحصیل می کنند.

 

 

 

وی حقوق، زبان و ادبیات فارسی و مهندسی کامپیوتر را سه رشته تحصیلی پرمتقاضی دانشجویان خارجی در ایران بیان کرد و گفت: مهندسی عمران، مدیریت بازرگانی، علوم سیاسی، زبان و ادبیات انگلیسی، علوم قرآن و حدیث، روابط بین الملل و مهندسی برق دیگر رشته های پر طرفدار دانشجویان غیر ایرانی به شمار می روند.

 

 

سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان با تشریح عملکرد این اداره کل در سال ۱۳۹۹ گفت: این اداره کل با بررسی تقاضاهای صورت گرفته، در این سال با اعطای بورس به ۶۶۰ متقاضی موافقت کرد و ۱۷۶ مورد حکم بورس دانشجویان غیر ایرانی که پذیرش نهایی شدند صادر شد. مجوز تحصیل به صورت غیربورسیه برای چهار هزار و ۷۵۰ دانشجو نیز صادر شد.

 

وی اظهار داشت: از جمله اقدامات اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی در سال ۹۹ بازدید از دانشگاه های مختلف و صدور مجوز مراکز آموزش زبان فارسی به غیر ایرانیان بود که در راستای تسهیل و توسعه جذب دانشجوی بین المللی صورت گرفت.

 

سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان افزود: در بخش امور کنسولی نیز این اداره کل در سال ۹۹ فعالیت زیادی داشت که ۳۴۶ مورد صدور اقامت و ۲ هزار و ۴۰۰ مورد تمدید اقامت، هماهنگی برای ۴۸۳ خروج قطعی و ۹۹۵ خروج و بازگشت، بخشی از این فعالیت ها به شمار می رود.

 

 

آخوندزاده با تشریح روند جذب دانشجوی بین المللی در فاصله سال های ۹۲ تا ۹۹ گفت: در ابتدای این دوره تعداد دانشجویان غیر ایرانی بورسیه بیشتر بود، ولی در سال های بعد به سمت جذب دانشجویان خارجی با دریافت شهریه جهت گیری شد؛ به نحوی که در سال ۹۲ ایران به هزار و ۱۹۰ دانشجوی غیرایرانی بورس تحصیلی می داد و این تعداد در سال ۹۹ به ۶۶۰ دانشجو کاهش یافت.

 

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۲ تعداد ۵۷۴ دانشجوی خارجی برای تحصیل به صورت شهریه پرداز از دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم پذیرش گرفته اند که با یک افزایش فوق العاده این تعداد در سال ۹۹ به هفت هزار و ۳۰۶ دانشجو رسیده است.

 

سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی با بیان اینکه با مجوز این اداره کل در سال ۹۲ تعداد ۳۵ مرکز آموزش عالی می توانستند در زمینه جذب دانشجوی خارجی فعالیت کنند گفت: با افزایش مجوزهای صادره در سال ۹۹ تعداد این مراکز به ۷۷ مرکز آموزش عالی افزایش یافت.

 

آخوند زاده یکی از برنامه های مهم سال ۱۴۰۰ اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی را راه اندازی پرتالی برای هدایت پذیرش دانشجویان غیرایرانی اعم از بورسیه، غیربورسیه و کنکوری به صورت جامع بیان کرد.

 

وی تداوم تمرکز زدایی امور کنسولی و آموزشی و واگذاری امور به دانشگاه‌ها و همچنین ایجاد بستر الکترونیکی برای انجام فرایندهای مرتبط با پلیس گذرنامه را از دیگر اهداف این اداره کل در سال ۱۴۰۰ نام برد.

منبع خبر: جمهوری اسلامی
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics