تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

" بورس انرژی " و سایر اخبار مربوط به آن را در هفته ای که گذشت، دنبال کنید

بورس انرژی بازاری است که در آن کالاهای مرتبط با انرژی از جمله نفت و گاز کشف ، قیمت و معامله می شود. بورس انرژی نسبت به سایر بورس های فعال در ایران بورس جوانی محسوب می شود که در آن حامل های انرژی (نفت، گاز، برق و سایر حامل های انرژی) و اوراق بهادار مبتنی بر کالاهای ذکر شده معامله می شود. با رویکرد سواد مالی و جهت شناخت بهتر و سرمایه گذاری صحیح و کارآمد در این بازار، اخبار هفتگی آن در ادامه مرور می شود.

 

عرضه و داد و ستد انواع فرآورده‌های هیدروکربوری در بورس انرژی ایران

 

امروز دوشنبه مورخ 1400/4/28، کالاهای آیزوفید پالایش نفت تبریز، حلال 410 پالایش نفت اصفهان، میعانات گازی پتروشیمی رازی، اکستراکت سنگین DAE40 شرکت نفت ایرانول، متانول پتروشیمی زاگرس ، متانول و نیتروژن مایع شرکت متانول کاوه، آیزوریسایکل و حلال 402 پالایش نفت بندرعباس، سی اس او پالایش نفت شازند، متانول و بلندینگ نفتا حلال 410 پالایش نفت شیراز، گاز مایع صنعتی، برش سنگین  و MTBE پتروشیمی بندر امام، سوخت کوره سبک، برش سنگین و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز و نفتای سبک پالایش نفت کرمانشاه در رینگ داخلی و اکستراکت نفت سپاهان و نفتای کامل پالایش نفت لاوان در رینگ بین الملل بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرارگرفت. طی معاملات امروز بیش از 44،973 تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از 5،780 میلیارد و 467 میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت. 


دوشنبه مورخ 1400/5/4، کالاهای اکسیژن مایع شرکت متانول کاوه و زغال سنگ شرکت زغال سنگ پروده طبس در رینگ داخلی و هیدروکربن سبک حاصل از برش دوم میعانات گازی پارس جنوبی با کد 351380153 شرکت پتروپالایش نیک یزد در رینگ بین الملل بورس انرژی ایران عرضه خواهد شد.

 

معامله بیش از111 میلیون کیلووات ساعت در بازار برق بورس انرژی ایران

 

در جلسه معاملاتی امروز( 1400/04/28)، در بازار فیزیکی برق بورس انرژی ایران20،000قرارداد معادل 1،056،000 کیلووات ساعت به ارزش628 میلیون و 320هزار  ریال توسط شرکت تولید نیروی برق پرند مپنا، برای دوره تحویل هفتگی و روزانه مرداد1400 عرضه و مورد معامله قرار گرفت.
بازار سلف مصرف کنندگان بزرگ برق بورس انرژی ایران شاهد معامله 85،900 قرارداد معادل 59،301،600 کیلووات ساعت به ارزش 45 میلیارد و 689 میلیون و 112 هزار ریال بود. شایان ذکر است در روز جاری، متوسط قیمت معامله 788 ریال بود.


همچنین در بازار عمده فروشی برق بورس انرژی ایران شاهد معامله 178،000 قرارداد معادل 51،038،800 کیلووات ساعت به ارزش36میلیارد و 782 میلیون و156 هزار و 800ریال بود. شایان ذکر است در روز جاری، متوسط قیمت معامله 721 ریال بود.
خاطر نشان می گردد، در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق(بازار خرده فروشی برق)  نمادهای بارپیک روزانه، بارپایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه و نمادهای بار پیک ماهانه،بار پایه ماهانه،میان باری ماهانه و کم باری ماهانه 1400/05/01گشایش یافتند.همچنین در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق (بازار خرده فروشی برق) نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 1400/05/ 27پایان جلسه معاملاتی امروز متوقف شده و فرآیند تحویل آن ها آغازگردید.


همچنین امروز در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، در نماد (سنفت010) 48،350 قرارداد با ارزشی بالغ بر 768 میلیارد و 281میلیون و 500هزار ریال و در نماد (سنفت009) 1،900 قرارداد با ارزش 29میلیارد و 987 میلیون و700 هزار ریال معامله گردید.
همچنین در جلسه معاملاتی آتی ( دوشنبه 1400/05/04) در تابلوی برق بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، 420،000کیلووات در هر ساعت برق توسط شرکت‌ تولید برق پرند مپنا و شرکت تولید نیروی برق آبادان-نیروگاه آبادان (توبا)  برای دوره تحویل روزانه مرداد 1400 عرضه خواهد شد.

 

بورس تعطیل شد

 

نایب رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، بازار سرمایه ایران را در روزهای (سه‌شنبه، شنبه و یک‌شنبه) تعطیل اعلام کرد؛ روز کاری آتی بورس در دوشنبه (چهار مردادماه) خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی بورس انرژی، صبح امروز (دوشنبه) خبری در رسانه‌ها مبنی بر تعطیلی ۶ روزه تهران و البرز منتشر شد که در این خبر علی ربیعی، سخنگوی دولت اعلام کرد: «به منظور پیش‌گیری و کنترل شیوع ویروس کرونا در جامعه، تمامی ادارات استان‌های تهران و البرز از فردا سه شنبه تا یک‌شنبه هفته آینده تعطیل است».


در این راستا، طبق اعلام بازار سرمایه، نایب رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از تعطیلی سازمان بورس هم‌گام با تعطیلی یک هفته‌ای بانک‌های استان تهران در روزهای (سه‌شنبه 1400/04/29 شنبه 1400/05/02 و یک‌شنبه 1400/05/03خبر داده است.

 

مزیت‌های بورس انرژی

 

گفت وگوی علی نقوی مدیرعامل بورس انرژی ایران با روزنامه دنیای اقتصاد:
 وجود بازار رقابتی، عرضه انرژی الکتریکی موردنیاز جوامع بشری را به شکلی کارآتر میسر می‌سازد، زیرا در بازار رقابتی، شرکت‌های تولیدکننده انرژی الکتریکی سعی می‌کنند سهم بیشتری از بازار را کسب کنند و به این منظور ناچار به ارائه برق با کیفیت بهتر و با قیمت مناسب‌تر هستند. هم‌راستا با این حرکت، جست‌وجو برای یافتن روش‌های بهتر تولید انرژی الکتریکی و دستیابی به فناوری برتر و کارآتر برای تولید آن به‌ ضرورتی بدل می‌شود که به نوبه خود، نیروی محرکه‌ای برای شکوفایی فعالیت‌های تحقیق و توسعه و ایجاد منابع جدید برای تامین این دست از نیازها خواهد شد. مروری بر تجربه کشورهای مختلف حاکی از اهتمام به راه‌اندازی بازار برق در قالب بورس‌های انرژی است.


به‌دنبال تصویب قانون جدید انرژی کشور نروژ در سال ۱۹۹۱، بازار برق این کشور تشکیل شد که بعدها با پیوستن تدریجی سوئد، فنلاند، دانمارک و برخی ایالات شمالی آلمان، به بازار NordPool فعلی تبدیل شد که از معتبرترین و بزرگ‌ترین بازارهای برق در دنیاست.
در اتحادیه بورس‌های برق اروپا (Europex)، ۲۹ بورس از کشورهای مختلفی چون هلند، انگلستان، آلمان، لهستان، اسلوونی، ایتالیا و...، عضویت دارند. در آسیا نیز کشورهایی چون ژاپن، هند، ترکیه و سنگاپور اقدام به راه‌اندازی بازار برق کرده و در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۰ درصد معاملات برق ترکیه در بورس انرژی این کشور انجام شده است.


بازار برق بورس انرژی ایران نیز همزمان با آغاز معاملات حامل‌های انرژی در بورس انرژی ایران، از اسفند ماه ۱۳۹۱ به‌منظور فراهم آوردن فضای رقابتی جهت کشف قیمت منصفانه کالای برق شروع به فعالیت کرد و از همان ابتدا معاملات برق در این بورس به‌طور پیوسته و مستمر در حال انجام بوده است. با توجه به نقش و اهمیت کالای برق در این بورس و به‌منظور جلب مشارکت حداکثری فعالان این حوزه بازارهای متعددی در این بورس به‌منظور معامله کالای برق و اوراق‌بهادار مرتبط با آن طراحی شده است که از جمله آنها می‌توان به بازار قراردادهای سلف موازی استاندارد برق شرکت‌های توزیع نیروی برق (بازار عمده‌فروشی)، بازار سلف موازی استاندارد برق مصرف‌کنندگان بزرگ برق (بازار خرده‌فروشی)، بازار فیزیکی کالای برق، اوراق سلف موازی استاندارد با سررسید یک‌سال و بیشتر، بازار گواهی‌های سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری پروژه و بازار اوراق گواهی ظرفیت اشاره کرد. تنوع این بازارها و فراهم آوردن بستر مشارکت فعالان حوزه برق در این بورس سبب حضور ۳۸ عرضه‌کننده خصوصی، ۳۶ عرضه‌کننده دولتی، ۳۹ شرکت توزیع نیروی برق، ۳۹۳ مصرف‌کننده بزرگ برق و ۳۶ شرکت خرده‌فروشی برق شده است.


حجم کل معاملات برق در کشور بین سال‌های ۹۲ تا پایان سال ۱۳۹۹ بالغ بر ۲۲۹۸ میلیارد کیلووات ساعت بوده است که سهم بورس انرژی از این معاملات ۷۲ میلیارد کیلووات ساعت بوده که حدود ۳ درصد کل معاملات را به خود اختصاص می‌دهد. طی سال‌های فعالیت این بورس به‌رغم تلاش‌های فراوان جهت توسعه و تعمیق این بازار، این سهم همچنان کم است که عمده‌ترین چالش‌های آن عبارتند از: ساختار دولتی حاکم بر صنعت برق؛ نظام تعرفه‌ای حاکم بر بخش برق و عدم‌کشف صحیح قیمت برق با استفاده از سازوکار مبتنی بر بازار؛ تشویق مصرف‌کنندگان بزرگ برق به استفاده از ساختارهای غیرشفاف خارج از بورس؛ عدم‌تامین منابع مالی جهت انجام معاملات برق در بازار عمده‌فروشی بورس انرژی ایران و عدم‌اجرای قوانین و مقررات وضع شده در راستای توسعه بازار برق بورس انرژی ایران.


ساختار دولتی حاکم بر صنعت برق یکی از چالش‌های موجود در زمینه توسعه بازار برق بورس انرژی ایران است؛ به‌نحوی‌که درحال‌حاضر بیش از ۹۰ درصد از معاملات برق در بازار عمده‌فروشی شرکت مدیریت شبکه برق ایران که ساختار دولتی بر آن حاکم است، صورت می‌پذیرد و در کنار این موضوع، شرکت‌های توزیع نیروی برق به عنوان یکی از مشارکت‌کنندگان اصلی در بازار برق به‌رغم ساختار خصوصی خود کماکان به صورت دولتی (بودجه‌ریزی دولتی) مدیریت می‌شوند و این موضوع سبب شده تصدی‌گری دولت در بخش قیمت‌گذاری کالای برق افزایش پیدا کند.


نظام تعرفه‌ای حاکم بر بخش برق و عدم‌کشف صحیح قیمت برق با استفاده از سازوکار مبتنی بر بازار، چالش دیگر حاکم در این بخش است. متاسفانه به‌علت تاکید بر ساختار دولتی حاکم بر بخش برق و همچنین عدم‌اصلاح ساختار نظام پرداخت یارانه در بخش برق، شاخص قیمت تولید‌کننده (مبلغ دریافت شده توسط تولید‌کننده از خریدار) با وجود نوسانات بااهمیت در نرخ ارز طی دهه گذشته نه‌تنها افزایش نداشته است، بلکه با کاهش همراه بوده است. این موضوع علاوه بر در معرض ریسک قراردادن صنعت برق از نظر جذب سرمایه‌گذار به‌منظور انجام طرح‌های توسعه‌ای جهت پوشش تقاضای برق سبب هدر رفت منابع موجود نیز شده است. در واقع روند قیمت فروش برق در مقایسه با تغییرات سطح عمومی قیمت‌ها در کشور هماهنگی ندارد. عدم‌اصلاح قیمت برق متناسب با افزایش سطح عمومی قیمت‌ها سبب شده هزینه‌های وزارت نیرو افزایش یافته و درآمد دریافتی ناشی از فروش برق تغییری نداشته باشد. این امر سبب افزایش بدهی‌های وزارت نیرو به بخش‌خصوصی شده است که اثر آن در کاهش برنامه‌های توسعه‌ای و تعمیر زیرساخت‌های موجود تولید برق قابل مشاهده است.


تشویق مصرف‌کنندگان بزرگ برق به استفاده از ساختارهای غیرشفاف خارج از بورس، موضوع دیگری است که به چالش‌های این بخش دامن زده است. در قوانین بالادستی، وزارت نیرو موظف به تعیین قیمت خرید برق با توجه به سازوکار بورس شده و هدف قانون‌گذار از تعیین قیمت از طریق سازوکار بورس استفاده از مزایای معامله در بورس برای طرفین و مهم‌تر از همه شفافیت حاصل از معامله در بورس و کشف نرخ بوده است، این در حالی است که با تسهیل شرایط معاملات مصرف‌کنندگان بزرگ برق از طریق قراردادهای دوجانبه خارج از بورس (از جمله راحت‌تر بودن تخصیص ظرفیت به نیروگاه‌ها و نبود کارمزد معاملات) شرایطی به‌وجود آمده است که مصرف‌کنندگان بزرگ برق تمایل زیادی به استفاده از بسترهای شفاف بورس انرژی ایران به‌منظور معاملات کالای برق ندارند.


معضل بعدی در این بخش به عدم‌تامین منابع مالی برای انجام معاملات برق در بازار عمده‌فروشی بورس انرژی ایران بازمی‌گردد. این درحالی است که در سال ۱۳۹۴ سهم معاملات برق در بورس انرژی ایران به ۷ درصد رسید که این موضوع ناشی از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توسط شرکت توانیر به‌منظور تامین اعتبار شرکت‌های توزیع نیروی برق جهت خرید برق از این بازار بود که متاسفانه پس از آن، این اقدام تداوم نیافت و در سال‌های بعد به‌علت کاهش تامین اعتبار شرکت‌های توزیع نیروی برق، حجم و ارزش معاملات آن در بورس انرژی ایران کاهش چشمگیری پیدا کرد. به‌رغم مکاتبات متعدد و پیگیری‌های فراوان، تاریخ آخرین اعتبار تخصیصی در این خصوص مربوط به هجدهم دی ماه سال ۹۷ بوده است.


از دیگر مشکلات اساسی در زمینه عدم‌توسعه بازار برق بورس انرژی ایران به اجرا نشدن صحیح قوانین و مقررات بالادستی در این زمینه بازمی‌گردد. در راستای پویا‌سازی صنعت برق، مشارکت بیشتر بخش‌خصوصی در این بخش و همچنین تامین بخش اعظم برق مصرفی کشور از طریق بورس انرژی قوانین و مقررات متعددی تصویب و ابلاغ شده که اهم این قوانین عبارتند از: ماده ۱۸ قانون «توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید در راستای تسهیل اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم قانون‌اساسی» مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ ۲۵/ ۹/ ۱۳۸۸؛ بند ۱۲ مصوبات هیات محترم وزیران مورخ ۱۹/ ۵/ ۹۳، بند «ج» ماده قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مصوب مورخ ۱۵/ ۱۰/ ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی، بند ح ماده ۴ و بند (ب) ماده ۴۴ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران (مصوب ۱۴/ ۱۲/ ۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی)، تبصره یک ماده ۱۳ قانون خروج غیرتورمی از رکود مصوب ۰۱/ ۲/ ۹۴ مجلس شورای اسلامی، بند ۵ ماده ۷ دستورالعمل بند «و» ماده ۱۳۳ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه، مصوبه شماره ۸۲۳۵۷/ ت ۵۷۴۶۷ هـ مورخ ۲۰/ ۷/ ۹۹ هیات محترم وزیران اما به‌رغم مصوبات قانونی فوق، بسیاری از این مقررات به درستی اجرا نشده‌اند یا با تفاسیر متفاوتی که از سوی مجریان قانون بیان شده است از هدف اصلی قانون‌گذار دور شده‌اند.


با توجه به موارد طرح شده، پیشنهادهای زیر برای توسعه بازار برق می‌تواند مدنظر قرار گیرد: اجرای قوانین و مقررات بالادستی طبق نص صریح قوانین و عدم‌تفسیر به رای آنها؛ خروج مصرف‌کنندگان بالای دو مگاوات از نظام قیمت‌گذاری و الزام این دسته از مشترکان به تامین برق صرفا از طریق ابزارهای بورسی همچون بورس انرژی ایران؛ ارائه سازوکاری به‌منظور شفافیت و فرموله کردن کلیه پارامترهای اثرگذار بر قیمت برق نظیر حق ترانزیت و حق بهره‌برداری با مشارکت ذی‌نفعان؛ ارائه زمان‌بندی منظم جهت تزریق نقدینگی به شرکت‌های توزیع نیروی برق به‌منظور خرید برق از طریق بورس انرژی ایران و تعهد به انجام آن توسط توانیر؛ جلوگیری از انعقاد قراردادهای دوجانبه خارج از بورس در اجرای مصوبه شماره ۸۲۳۵۷/ ت۵۷۴۶۷ﻫ هیات محترم وزیران؛ حضور نیروگاه‌های تولید پراکنده و نیروگاه‌های تجدیدپذیر در بورس انرژی ایران و شکل‌گیری بازار محلی برای این تولیدکنندگان؛ انجام صادرات برق وزارت نیرو طبق مکانیزم بورس و اجازه صادرات به نیروگاه‌های بخش‌خصوصی از طریق رینگ صادراتی بورس انرژی مشروط به تامین خوراک از مکانیزم بورس و با قیمت رقابتی و رعایت پایداری شبکه؛ ارائه تضامین لازم و معتبر از سوی توانیر و شرکت‌های توزیع برای انجام معاملات غیرنقد از طریق مکانیزم بورس؛ فروش برق به استخراج‌کنندگان رمزارزها طبق مکانیزم بورس، توسط بخش‌خصوصی و خروج دولت از این بازار.

 

داد و ستد بیش از6میلیون کیلووات ساعت در بازار برق بورس انرژی ایران

 

 در جلسه معاملاتی امروز(1400/04/27)، بازار سلف مصرف کنندگان بزرگ برق بورس انرژی ایران شاهد معامله 9،150 هزار قرارداد معادل 6،807،600 کیلووات ساعت به ارزش 5میلیارد و439میلیون و 272هزارو 400 ریال با قیمت پایانی 799 ریال بود.
خاطر نشان می گردد، در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق(بازار خرده فروشی برق)  نمادهای بارپیک روزانه، بارپایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 1400/05/26 گشایش یافتند.همچنین در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق (بازار خرده فروشی برق) نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 1400/04/31پایان جلسه معاملاتی امروز متوقف شده و فرآیند تحویل آن ها آغازگردید.


همچنین امروز در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، در نماد (سنفت010) 152،400 قرارداد با ارزشی بالغ بر 2،420 میلیارد و 112میلیون ریال و در نماد (سحرا021) 46،300 قرارداد با ارزش 139 میلیارد و 824 میلیون و611 هزار ریال و در نماد(سنفت009) 44،500 قرارداد با ارزش 699 میلیارد و 451 میلیون ریال و در نماد (سنفت007) 8،740 قرارداد با ارزش 140 میلیارد و 714 میلیون ریال معامله گردید.
همچنین در جلسه معاملاتی آتی ( دوشنبه 1400/04/28) در تابلوی برق بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، 50،000کیلووات در هر ساعت برق توسط شرکت‌ تولید برق پرند مپنا  برای دوره تحویل روزانه مرداد 1400 عرضه خواهد شد.

 

عرضه قریب به 118 هزار تن انواع فرآورده‌های هیدروکربوری در بورس انرژی ایران

 

امروز یکشنبه مورخ 1400/4/27، کالاهای حلال 402 پالایش نفت تبریز، حلال 410 پالایش نفت اصفهان و زغال سنگ شرکت زغال سنگ پروده طبس در رینگ داخلی و حلال 402 پالایش نفت کرمانشاه در رینگ بین الملل.عمده بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرارگرفت. طی معاملات امروز بیش از 32,292 تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از 4،683 میلیارد و 804 میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت. 


فردا دوشنبه مورخ 1400/4/28، کالاهای میعانات گازی پتروشیمی رازی، اکستراکت سنگین DAE40، اکستراکت سبک DAE11 و اکستراکت سبک DAE10 شرکت نفت ایرانول، متانول پتروشیمی زاگرس، متانول و نیتروژن مایع شرکت متانول کاوه، آیزوریسایکل و حلال 402 پالایش نفت بندرعباس، سی اس او پالایش نفت شازند، متانول و بلندینگ نفتا حلال 410 پالایش نفت شیراز، گاز مایع صنعتی، MTBE و برش سنگین پتروشیمی بندر امام، سوخت کوره سبک، برش سنگین و نیتروژن مایع پتروشیمی تبریز و نفتای سبک پالایش نفت کرمانشاه در رینگ داخلی و اکستراکت نفت سپاهان، نفتای کامل پالایش نفت لاوان، حلال 402 پالایش نفت اصفهان و نفتای سبک شرکت نفت ستاره خلیج فارس در رینگ بین الملل بورس انرژی ایران عرضه خواهد شد.

 

داد و ستد انواع فرآورده‌های هیدروکربوری در بورس انرژی ایران

 

امروز شنبه مورخ 1400/4/26، کالاهای حلال 502، حلال 400 و حلال 402 پالایش نفت اصفهان، حلال 402، آیزوفید و ریفورمیت پالایش نفت تبریز، حلال 404 و آیزوریسایکل پالایش نفت شیراز و نفتای سبک پالایش نفت آبادان در رینگ داخلی و ته مانده تصفیه شده برج تقطیر (ATR-140) پالایش نفت شازند و هیدروکربن های هیدروژنه سبک (A80) پتروشیمی شازند در رینگ بین الملل بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرارگرفت. طی معاملات امروز 22،520 تن انواع فرآورده هیدروکربوری به ارزش بیش از 30،063 میلیارد و 315 میلیون ریال در بازار فیزیکی بورس انرژی ایران مورد دادوستد قرار گرفت. 


فردا یکشنبه مورخ 1400/4/27، کالاهای حلال 410 پالایش نفت اصفهان و زغال سنگ شرکت زغال سنگ پروده طبس در رینگ داخلی و حلال 402 پالایش نفت کرمانشاه در رینگ بین الملل عمده بورس انرژی ایران عرضه خواهد شد.

 

داد و ستد بیش از310میلیون کیلووات ساعت در بازار فیزیکی برق بورس انرژی ایران

 

در جلسه معاملاتی امروز(1400/04/26)، در بازار فیزیکی برق بورس انرژی ایران،443،900 قرارداد معادل308،444،400 کیلووات ساعت به ارزش188 میلیارد و 189 میلیون و 256هزار  ریال توسط شرکت‌ تدبیرسازان سرآمد-نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه،شرکت تولید نیروی برق بندرعباس-نیروگاه بندرعباس،شرکت تولید نیروی برق پرند مپنا،شرکت تولید برق گناوه مپنا-نیروگاه سیکل ترکیبی گناوه،شرکت تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر،شرکت تولید برق سنندج مپنا-نیروگاه سنندج برای دوره تحویل ماهانه مرداد1401 عرضه و مورد معامله قرار گرفت.
بازار سلف مصرف کنندگان بزرگ برق بورس انرژی ایران شاهد معامله 3،000 هزار قرارداد معادل 2،232،000کیلووات ساعت به ارزش 1میلیارد و785 میلیون و 600هزار ریال با قیمت پایانی 800 ریال بود.


خاطر نشان می گردد، در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق(بازار خرده فروشی برق)  نمادهای بارپیک روزانه، بارپایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 1400/05/23، 1400/05/24 ،1400/05/25  و در نمادهای بار پیک هفتگی ،بار پایه هفتگی ،میان باری هفتگی و کم باری هفتگی 1400/06/20گشایش یافتند.همچنین در بازار عمده فروشی برق و بازار مصرف کنندگان بزرگ برق (بازار خرده فروشی برق) نمادهای بار پیک روزانه، بار پایه روزانه، میان باری روزانه و کم باری روزانه 1400/04/ 30پایان جلسه معاملاتی امروز متوقف شده و فرآیند تحویل آن ها آغازگردید.


همچنین امروز در تابلوی سلف موازی استاندارد برای قراردادهای با سررسید یکسال و بیشتر در بازار مشتقه بورس انرژی ایران، در نماد (سنفت001) 848 قرارداد با ارزشی بالغ بر 10 میلیارد و 4میلیون و 492هزار ریال و در نماد (سحرا021) 184،000 قرارداد با ارزش 548 میلیارد و 15 میلیون و480 هزار ریال معامله گردید.

 

منبع خبر: تیم تولید محتوا حسمان
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics