تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

ایجاد سامانه درآمدها و مصارف ارزی/ «یورو» جایگزین «دلار» می‌شود

ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی که به بررسی نوسانات و التهابات بازار ارز اختصاص دارد، در سخنانی با بیان اینکه عامل «انتظارات» در شرایط بازار بسیار موثر است، اظهار داشت: در خرداد ماه سال ۹۲ که انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد، نرخ ارز حدود سه هزار و ۸۰۰ تومان بود اما به محض اعلام نتیجه و بدون اینکه دولت تشکیل شده باشد، نرخ ارز روند نزولی گرفت و در مرداد ماه آن سال به زیر سه هزار تومان رسید.

 

وی افزود: به همین ترتیب، عوامل منفی هم باعث انتظارات منفی و بی اعتمادی می شود و البته دشمن هم این را خوب می داند و از او انتظاری جز دشمنی کردن نیست. رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: اما در داخل کشور باید روشی را در پیش بگیریم که التهاب ایجاد نشود چرا که ما در شرایط عادی نیستیم.

سیف با اشاره به تصمیم شب گذشته دولت گفت: تصمیم دولت این است که تمام امکانات کشور در خدمت تأمین واقعی نیازهای اقتصادی باشد و سامانه ای ایجاد شود که در آن تمام ارزهای نفتی و غیرنفتی وارد شده به کشور و نیز مصارف ارزی درج شود. وی عنوان کرد: بررسی های ما نشان می دهد که کشور در یک شرایط تعادل قرار دارد  و التهاب آفرینی های دشمن در فضای مجازی به این بی‌انضباطی دامن می زند.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: در سال های گذشته تا ۱۵ فروردین هیچ تحرکی در بازار ارز نبود و فقط در فضای مجازی تحرکاتی ایجاد می شد، امسال هم به خاطر همین پیش‌بینی ها، تیم اقتصادی ما بسیج شدند و از پنجم فروردین ماه به بازار، ارز ارائه می کردند.

سیف با انتقاد از معاملات غیرواقعی و تأثیر عوامل روانی در بازار تأکید کرد: اجازه ندهیم اقتصادمان تحت تأثیر این علائم غلط اقتصادی قرار گیرد؛ اخیرا برخی دوستان پیشنهاد افزایش نرخ سود سپرده را برای کنترل این وضعیت ارائه کردند که من به هیچ وجه آن را به نفع اقتصاد کشور نمی بینم و کار مشابهی هم که انجام شد، فقط برای یک بازه زمانی دو هفته ای بود. وی در ادامه گفت: تعادل لازم در منابع و مصارف ارزی کشور وجود دارد؛ نباید در این فضا نرخ ارز چنین نوساناتی داشته باشد. جای پاهایی از توطئه‌های کشورهای همسایه وجود دارد. در امارات و عربستان برای ایجاد التهابات در بازار ارز برنامه‌ریزی می‌شود. ما باید آرامش خود را حفظ کنیم و اجازه ندهیم دشمنانمان امید ببندند.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: در مدلی که تعادل منابع و مصارف وجود دارد و ۴۲۰۰ تومان مبنای نرخ ارز اعلام شده است، قرار نیست نرخ ۴۲۰۰ تومان ثابت بماند تا اشتباه گذشته تکرار شود. نرخ ارز با متغیرهای اقتصادی حرکت می‌کند و ممکن است ۶۰-۵۰ درصد هم نوسان داشته باشد.

وی نقطه قوت مدل دولت برای مدیریت بازار ارز را اولویت‌گذاری برای واردات خواند و گفت: واردات اولویت‌گذاری و طبقه‌بندی می‌شود و متناسب با توان تأمین ارز در کشور، ارز اختصاص می‌یابد. اگر وضعیت ارزی کشور متعادل باشد، دامنه اختصاص ارز افزایش می‌یابد.

سیف تصریح کرد: حیف است منابع ارزی کشور به واردات کالای قاچاق یا واردات مواد مخدر اختصاص یابد. چرا اجازه دهیم ثروت ملی بی‌حساب و کتاب از کشور خارج شود و نگران فشار تقاضا باشیم که قیمت را افزایش می‌دهد؟ چرا خود را موظف بدانیم که بدون اینکه مقصد ارز را بدانیم، خود را موظف به تأمین آن کنیم؟

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به سیف گفت: بنابراین شما نرخ ارز را ۴۲۰۰ تومان اعلام کرده‌اید، نرخ‌های مبادله‌ای در بازار چه می‌شود؟  سیف در پاسخ به این تذکر اظهار داشت: نرخ ارز ۴۲۰۰ تومان است، نرخ مبادله‌ای نیز ۴۲۰۰ تومان خواهد بود؛ با این نرخ همه نیازهای منطقی کشور تأمین می‌شود و بانک ارزهای مورد نیاز دانشجویان، بیماران و حتی مسافران را تأمین می‌کند. رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: صرافی‌های غیرمجاز همگی تعطیل می‌شوند، تعداد صرافی‌های مجاز نیز زیاد است. در ادامه لاریجانی گفت: وقتی شما همه نیاز کشور را تأمین می‌کنید، این صرافی‌های زیاد، باز مشکلی مانند مؤسسات اعتباری برای کشور ایجاد می‌کند.

هنوز تبادلات بانکی ما با دنیا مطلوب نیست. سیف در پاسخ به این انتقاد تصریح کرد: علیرغم گشایش‌های ایجاد شده در روابط بین‌المللی بعد از برجام، اما هنوز تبادلات بانکی ما مطلوب نیست؛ در بخش‌هایی که مشکل داریم، صرافی‌ها ورود می‌کنند. لاریجانی در ادامه گفت: وقتی شما نرخ ارز را فیکس می‌کنید و همه نیازها را نیز تأمین می‌کنید، ارزی که بیرون می‌ماند، ارز کمی است.

منبع خبر: خبر گزاری مهر
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics