تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

دو الگوی بازی در رکود بورس

بازار سهام دیروز تحت‌تاثیر فشار سیاسی ناشی از نگرانی‌های برجامی به کار خود ادامه داد تا سهامداران شاهد ریزش بیش از نیم پله‌ای شاخص کل باشند. افت ۵۱۲ واحدی نماگر سهام در شرایطی رخ می‌دهد که مهم‌ترین‌ عامل اثرگذار بر وضعیت معاملات سهام مباحث مربوط به برجام است. سیطره ریسک برجام بر فضای تالار شیشه‌ای موجب شده است سهامداران پیش‌بینی دقیقی از وضعیت آتی سهام نداشته باشند و با علم به این موضوع فعالیت خود در دادوستدها را به کمترین میزان ممکن رسانده‌اند.

 

 

در این شرایط اما استراتژی معامله‌گران باید چه باشد؟ با توجه به اصلاح اخیر قیمت‌ها در روزهای اخیر ورود به چه صنایع و نمادهایی پیشنهاد می‌شود؟ به نظر می‌رسد این دو پرسش مهم‌ترین‌ موضوع پیش‌روی معامله‌گران در شرایط فعلی باشد. بسیاری معتقدند در وضعیت پرریسک فعلی نباید به سمت سهم‌هایی رفت که نسبت قیمت بر درآمد بالایی دارند. برخی معتقدند در شرایط اصلاح قیمتی اخیر باید به سراغ سهم‌هایی رفت که سود نقدی مطلوبی تقسیم می‌کنند. عده‌ای نقدشوندگی سهام را معیار تعیین سهام می‌دانند و برخی می‌گویند باید شرکت‌ها را با وضعیت بنیادی مطلوب مد‌نظر قرار داد. تکنیکالیست‌ها شاید رفتن به سوی سهامی را پیشنهاد دهند که جریان سفته‌بازی در آن داغ است و می‌توان از آن بازدهی مطلوبی را به‌دست آورد. برخی نیز می‌گویند به دلیل حجم کم معاملات و پرریسک بودن وضعیت فعلی، تنها باید معاملات را رصد کرد و تا زمان مشخص شدن وضعیت برجام منتظر ماند. «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش به بررسی دو پرسش مزبور از منظر ۷ کارشناس بازار سهام پرداخته است.

در مجموع این کارشناسان معتقدند در شرایط فعلی و تا زمان مشخص‌شدن نظر ترامپ در مورد برجام باید منتظر ماند و در صورت ورود به بازار باید وضعیت بنیادی و سودآوری آن را مد‌نظر قرار داد، در ادامه و با مشخص شدن نظر ترامپ در مورد برجام در یک شرایط با‌ثبات‌تر برای ورود به بازار سهام تصمیم‌گیری کرد. در ادامه نظرات این کارشناسان را با هم می‌خوانیم.

سهامداران احتیاط کنند نیما آزادی: در شرایط کنونی پیشنهاد می‌شود که سهامداران در سمت خرید محتاط باشند و منتظر بمانند که وضعیت تا حدودی با‌ثبات شود. به عبارت دقیق‌تر به دلیل سیطره ریسک سیستماتیک در شرایط فعلی توصیه خرید به سهامداران نمی‌شود. هر‌چند این ریسک در ماه‌های قبل نیز در بازار سهام وجود داشت اما صعود نرخ دلار به‌عنوان محرک سهام شرکت‌های صادراتی موجب صعود شاخص کل می‌شد. امری که پس از تعیین دستوری نرخ دلار توسط بانک مرکزی حالا از معاملات رخت بربسته است.

در شرایط فعلی نرخ دلار به هر عددی هم برسد باز‌هم ممکن است اثری در وضعیت سودآوری شرکت‌های فعال در بورس تهران نداشته باشند. از این‌رو تا مشخص‌تر شدن فضای پیرامون بازار و همچنین رصد تصمیم بانک مرکزی در مورد بازار ارز پیشنهاد می‌شود، معامله‌گران احتیاط بیشتری اتخاذ کنند. چرا‌که باید در نظر داشت استراتژی خرید در یک قیمت بالاتر اما در شرایط با‌ثبات‌تر، تصمیم عاقلانه‌تری است. سهامداران از خرید و فروش متوالی پرهیز کنند شهرام صفوی: به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود که با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور و ریسک‌های سیستماتیک پیش‌رو و ریسک برجام، دارایی‌های خود را تقسیم‌بندی و در بخش‌های مختلف اقتصاد از جمله بخش مسکن، سپرده بانکی، پیش خرید سکه از بانک مرکزی و سهام سرمایه‌گذاری کنند. سرمایه‌گذاری در هریک از دارایی‌ها هر چند بازده متفاوتی دارد ولی ریسک آنها نیز متفاوت است.

این موضوع می‌تواند سرمایه‌گذاران را در هر شرایطی حفظ کند و همزمان بازده معقولی نیز به همراه داشته باشد. سرمایه‌گذارانی که در بازار سهام فعالیت می‌کنند، بهتر است از خرید و فروش‌های متوالی پرهیز کنند تا کارمزد معاملات، بازده آنها را کاهش ندهد، همچنین توصیه می‌شود در شرکت‌هایی که زیان انباشته قابل‌توجهی دارند سرمایه‌گذاری نشود زیرا در شرایط فعلی ریسک‌های سرمایه‌گذاران بیش از پیش افزایش می‌یابد. همچنین توصیه می‌شود که سهامداران توجه خود را به شرکت‌های سودآور کامودیتی که صادرات انجام می‌دهند و شرکت‌های خدماتی داخلی معطوف کنند. با عنایت به اینکه قیمت ارز تک‌نرخی حدود ۵ درصد بالاتر از میانگین قیمت سال گذشته است و میانگین قیمت‌های جهانی نیز همچنان بالاتر از سال پیش است، شرکت‌های گروه فولاد، معادن و فلزات رنگی از سود‌آوری بیشتری نسبت به سال قبل برخوردارند و می‌توانند گزینه‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری باشند.

 

 

 

 

منبع خبر: شعار سال
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics