تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

تخفیف و انواع تخفیفات

تخفیف در اصطلاح عامیانه به معنی کم کردن قسمتی از بهای کالا به درخواست خریدار و با توافق فروشنده است .

 

به گزارش مجله حسابداری و حسابرسی، تخفیف در اصطلاح عامیانه به معنی کم کردن قسمتی از بهای کالا به درخواست خریدار و با توافق فروشنده است . در تجارت تخفیفات به دسته های مختلف طبقه بندی می شوند .

 

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

مهمترین نوع تخفیفات در موسسات تجاری عبارتند از :

• تخفیفات تجاری

• تخفیفات بر اساس توافق طرفین

• تخفیفات به دلیل عیب و نقص کالا

• تخفیفات نقدی خرید یا فروش

 

تخفیفات تجاری معمولا موسسات تجاری برای بالا بردن میزان فروش ، در زمانهای مختلف ، تخفیفاتی برای مشتریان خود در نظر می گیرند .

برای مثال ، اعلام می کنند ، کلیه خریدهایی که در ماه مهر انجام پذیرد ، مشمول 15% تخفیف می گردد . یا اینکه تخفیفاتی در مورد قیمت های اعلام شده در کاتالوگهای خود و یا خریدهایی که بیش از حد معینی باشد ، در نظر می گیرند . مثلا یک آهن فروشی اعلام می دارد ، هر موسسه ای که بیش از چهار تن آهن خریداری نماید ، مشمول 30% تخفیف خواهد شد .

 

این گونه تخفیفات ، که ممکن است در مورد مشتریان مختلف متفاوت باشد ، تخفیفات تجاری نامیده می شود . تخفیفات تجاری در دفاتر ثبت نمی گردند زیرا فعالیتهای مالی به قیمت تمام شده در دفاتر ثبت می شوند و نه به قیمت روز در بازار .

 

تخفیفات بر اساس توافق طرفین گاهی خریدار و فروشنده بر سر قیمتی با یکدیگر توافق می کنند به عبارت عامیانه بر سر تعیین قیمت با هم چانه می زنند ، تا به توافق نهایی برسند . این نوع تخفیفات نیز در دفاتر ثبت نمی گردند .

 

تخفیفات به دلیل عیب و نقص کالا گاهی خریدار پس از دریافت کالای خریداری شده ، متوجه عیب یا نقصی در آن می شود و یا در می یابد که با نمونه سفارش داده شده ، مطابقت ندارد . در این صورت یا کالا را به موسسه فروشنده آن برگشت می دهد و یا به جای این کار ، از همان کالا استفاده می کند و در عوض تخفیفی دریافت می دارد .

این تخفیف در دفاتر خریدار کالا در حساب برگشت از خرید ثبت می شود و در نتیجه به این حساب برگشت از خرید و تخفیفات گفته می شود . حساب برگشت از خرید و تخفیفات یک حساب کاهنده حساب خرید است ، در نتیجه افزایش در آن بستانکار و کاهش در آن بدهکار می گردد .

 

بنگرید:

با عضویت در پورتال جامع تخصصی مالی و حسابداری تیم متفکران نوین مالی، یاد بگیرید و یاد بدهید(کلیک کنید)

با دعوت از دوستان خود در تیم متفکران، در اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری سهیم باشید (کلیک کنید)

هدف ما در دسترس قرار دادن اخبار کاربردی می باشد؛ سایر خبرهای مرتبط با این حوزه را در اختیار شما می گذاریم

در دفاتر فروشنده کالا تخفیف داده شده در حساب برگشت از فروش ثبت می گردد و در نتیجه به این حساب برگشت از فروش و تخفیفات می گویند . این حساب کاهنده حساب فروش است و افزایش در آن بدهکار و کاهش در آن بستانکار می باشد . مانده عادی حساب برگشت از خرید و تخفیفات بستانکار و مانده عادی حساب برگشت از فروش و تخفیفات بدهکار می باشد .

 

تخفیفات نقدی در موسسات تجاری همواره قسمتی از خرید و فروش به صورت نسیه انجام می پذیرد . معمولا در فروش نسیه ، فروشندگان کالا مدتی را برای دریافت طلب ناشی از فروش کالا به طور نسیه برای مشتریان خود تعیین می نمایند ، که به آن شرط فروش می گویند .


در هنگام انجام معاملات غیر نقدی ( نسیه ) معمولا فروشنده مایل است طلب خود از خریدار را زود تر از موعد مقرر دریافت نماید ، از این رو امتیازاتی را برای خریدارانی که زودتر از موعد مقرر بدهی خود را پرداخت می نمایند قائل می شود که از آن جمله تخفیف می باشد ، به این گونه تخفیفات ، تخفیفات نقدی فروش گفته می شود .

 

این حساب هم همانند حساب برگشت فروش و تخفیفات حسابی موقت و کاهنده فروش و همواره داری مانده بدهکار می باشد .

 

برای ثبت تخفیفات نقدی 3 راه وجود دارد که عبارتند از :

1- فروش پس از کسر تخفیفات نقدی در دفاتر ثبت می شوند ، در این روش عملا تخفیفات نقدی ثبت نمی گردند .(مانند تخفیفات تجاری ، تخفیفات توافقی و تخفیفات نقدی نوع 1 ، باید عرض شود از آنجایی که مبالغ این تخفیفات از مبلغ فروش کاسته می شوند لذا نباید سطر جداگانه ای در اسناد فروش درج نمایند ، از این رو با استفاده از گزینه مربوطه در منوی سند ” تخفیفات مستقیم از مبالغ فروش کاسته شود ” می توان به این مسئله دست پیدا کرد و مقدار تخفیفات عملا در سیستم فروش قابل رویت و در سیستم حسابداری انعکاسی ندارند . )

 

2- تخفیفات نقدی به عنوان هزینه در دوره مالی شناسایی می شوند و ثبت میگردند .

- تخفیفات نقدی به عنوان کاهنده حساب فروش ناحالص ثبت می شوند و در دفتر نشان داده می شوند .

 

شرط فروش به صورت ( ن/30 یا ن /60 یا …. ) یعنی « نسیه سی روزه ، نسیه شصت روزه و…. ) نوشته می شود . منظور از شرط فروش اینست که خریدار باید بدهی خود را در ظرف سی روز ، شصت روز و … بپردازد . اما ممکن است که فروشندگان کالا برای تشویق مشتریان خود به پرداخت زودتر از موعد و پیش گیری از عدم پرداخت به موقع وجه ، تخفیفاتی در نظر بگیرند .

 

به عنوان مثال شرط نمایند که اگر خریدار به جای سی روز ، در ظرف مدت ده روز بدهی خود را بپردازد ، مشمول 2% تخفیف خواهد شد . این شرط را به این صورت می نویسند ( ن / 30 – 2 / 10 ) و به این معنی است نسیه سی روزه که اگر ظرف مدت ده روز پرداخت گردد مشمول 2% تخفیف خواهد شد . این تخفیف از نظر فروشنده تخفیف نقدی فروش و از نظر خریدار تخفیف نقدی خرید به حساب می آید .

 

منبع خبر: accpanel
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics