تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

شکل‌گیری ائتلاف نفتی جدید هند و چین/اوپک در معرض تهدید است؟

وقتی گزارش‌هایی از این‌که چین و هند در حال مذاکره برای تشکیل کلوپ خریداران نفت هستند، منتشر شد، اوپک درگیر برگزاری اجلاس ۲۲ ژوئن خود بود و نتوانست به این اتحاد خطرناک توجه کند.

 

به گزارش لحظه نگر مالی تیم متفکران به نقل از خبرگزاری مهر، وقتی گزارش‌هایی از این‌که چین و هند در حال مذاکره برای تشکیل کلوپ خریداران نفت هستند، منتشر شد، اوپک درگیر برگزاری اجلاس ۲۲ ژوئن خود بود و نتوانست به این اتحاد خطرناک توجه کند.

 

گردش چند دقیقه ای:
مسیر خدمات مالی و حسابداری را مجازی طی کنید

اما حالا زمانی است که باید در این مورد نگران شد.تایمز آو ایندیا به نقل از یکی از مقامات هندی گفت: زمان‌بندی این کار درست است. شکوفایی تولید نفت و گاز آمریکا به ما اهرم فشار بزرگتری در برابر اوپک داده است. به هر حال این دوکشور روی هم ۱۷ درصد از نفت دنیا را مصرف می‌کنند و از بالا رفتن قیمت نفت تحت تاثیر اقدامات اوپک، بیشترین ضربه را خواهند دید.

 

آن‌چه این بار تفاوت می‌کند این است که این کشورها این بار برای محدود کردن قدرت اوپک در بازار نفت جهان، تنها نیستند. طبق گفته کارل پاپ از بلومبرگ، اروپا و ژاپن هم که قبلا برای شرکت در هر پروژه ضد اوپک بی‌میل بودند، حالا احتمالا به این اقدام ملحق شوند. یک دلیل این امر این است که بر خلاف چرخه‌های قیمت قبلی، حالا جایگزین‌هایی برای سوخت فسیلی وجود دارند. الکتریکی‌سازی یکی از چالش‌های است که اوپک در برابر گروه خریداران نفت، با آن مواجه خواهد شد.

 

چین، هند و اروپا، همگی در استفاده از خودروهای الکتریکی گام‌های بزرگی برداشته‌اند و ژاپن در تولید باتری در جهان پیشتاز است. اگر این چهار بازیگر مهم با هم ائتلاف کنند می‌توانند بازار نفت را به شکل موثری تغییر دهند و اوپک را ناتوان کنند. البته این بهترین سناریوی ممکن برای این گروه است و همیشه چنین مسائلی به راحتی به واقعیت تبدیل نمی‌شوند.

 

برای نمونه در نظرسنجی اخیر هند معلوم شد که ۹۰ درصد رانندگان هندی در صورتی‌که دولت ایستگاه‌های شارژ مناسب ایجاد کند، عوارض جاده‌ها را کاهش دهد و سوبسیدها را افزایش دهد، مایل هستند خودروی خود را الکتریکی کنند. البته مشکلاتی مانند قیمت بالا و محدودیت برد، باعث شد که هند هدف جاه‌طلبانه خود برای این‌که تا سال ۲۰۳۰ تمام خودروهای این کشور را الکتریکی کند، را اصلاح کند و تنها تبدیل ۳۰ درصد از کل خودروها به خودروی الکتریکی را هدف جدید خود قرار داد.

 

بنگرید:

با عضویت در پورتال جامع تخصصی مالی و حسابداری تیم متفکران نوین مالی، یاد بگیرید و یاد بدهید(کلیک کنید)

هدف ما در دسترس قرار دادن اخبار کاربردی می باشد؛ سایر خبرهای مرتبط با این حوزه را در اختیار شما می گذاریم

چین رهبر بلامنازع جهان در استفاده از خودروهای الکتریکی است. در سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کل فروش خودروهای الکتریکی جهان در چین بوده است. هرچند این به لطف سوبسیدهای سخاوتمندانه دولتی انجام شده است، درحالی‌که قرار است از سال ۲۰۲۰ دیگر سوبسیدی در این زمینه پرداخت نشود. این آینده فروش خودروی الکتریکی پس از ۲۰۲۰ را مبهم کرده است.

 

چین، هند، اروپا و ژاپن، روی هم رفته تولید بیش از ۶۵ درصد خودروهای جهان را در اختیار دارند. این چهار بازیگر جهانی ۳۵ درصد از نفت خام دنیا را هم مصرف می‌کنند و درنظر دارند این رقم را کاهش دهند.

 

منبع خبر: خبرگزاری مهر
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

دیدگاه کاربران

اخبار مرتبط

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics