تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

افزایش دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه ها، گسترش فناوری ها و اینترنت سبب شده مرز دانشگاه ها در آموزش گسترش پیدا کند و روش های نوینی را تا حد امکان ارایه دهند.

 

یکی از اجزای آموزش اینترنتی، تولید محتوای آموزشی و چگونگی ارایه آن است. از جمله مهم ترین انواع محتواهای آموزشی می توان به کتاب های خودآموز، نوارهای ویدیویی، برنامه های رادیویی و تلویزیونی، استفاده از لوح های فشرده، شبکه اینترنت و .... اشاره کرد که همگی برای ارایه یک مطلب درسی به کار برده می شوند.

 

جالب است بدانید آموزش اینترنتی کتاب محور است. در این نوع آموزش متخصصان با همکاری متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات، ویراستارها و ... کتاب، نوارهای صوتی و تصویری، CD و ... را تولید می کنند. هم چنین در این سیستم می بایست خود فرد خودآموز بوده و از طریق ارتباطات اینترنتی سوالات و ابهامات خود را برطرف کند.

 

یکی از مهم ترین ویژگی های آموزش اینترنتی امکان توسعه آن در سطح گسترده است. اگر پراکندگی مکانی افراد شرکت کننده زیاد است و یا این که برخی افراد در نقاط دورافتاده زندگی می کنند و یا دارای معلولیت های جسمی هستند، می توانند برای ادامه تحصیل از این روش استفاده کنند.

 

با توجه به گستردگی اینترنت و دریافت و انتقال مفاهیم از این طریق، آموزش به روش سنتی رو به کاهش بوده و استفاده از ابزارهای مختلف که با فناوری در حال پیشرفت هستند می تواند یادگیری را تسهیل کند.

 

نظام آموزش اینترنتی یک نگاه سیستماتیک است، به این منظور که مجموعه ای از اجزا با یکدیگر کار کرده و هدف خاصی را دنبال می کنند با این شرط که هر یک از اجزا وظیفه ای مشخص و تعیین شده دارند و می بایست از چارچوب کاری خود خارج نشوند به همین علت مشخص بودن نقش ها امری ضروری به شمار می آید.

 

همچنین دانشجویان می توانند از طریق اینترنت به صورت فردی و یا گروهی به رفع اشکال بپردازند و این موضوع موجب می شود تا با تلاش خود به مطلبی دست پیدا کنند و ماندگاری آن در ذهنشان بیشتر خواهد شد. در این قسمت اساتید و یاددهندگان نقش تسهیل کننده مطالب را بر عهده دارند و یادگیری باید به صورت خود جوش صورت گیرد

در برخی دانشگاه های کشورهای دیگر همچون اسپانیا، ترکیه، تایلند، آفریقای جنوبی و ... این متدها پیاده سازی شده است.

 

این موضوع از گذشته های دور نیز در دانشگاه های ایران وجود داشته که می توان به سال 1350 و دانشگاه های ابوریحان بیرونی اشاره کرد. این دانشگاه اولین بار در ایران به منظور استفاده از آموزش از راه دور ایجاد شد و کار خود را با چهار رشته تحصیلی آغاز کرد که بعدها آن را به هفت رشته شیمی- طبیعی، فیزیک- ریاضی، زبان، ادبیات فارسی، آموزش و پرورش ابتدایی، اقتصاد و تعاون روستایی، مدیریت خدمات بانکی و مدیریت خدمات فنی گسترش داد. حال بعد از گذشت چند سال در ایران دانشگاه پیام نور را به عنوان دانشگاهی پیاده سازی کرده اند که در آن از آموزش باز استفاده می شود.

 

منبع

تبیان

 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics