تبلیغ شماره 1
بازگشت به پورتال مرکزی

با توجه به پیشرفت سریع، نیاز به استاندارد ها یک امر ضروری است. زیرا استاندارد، باعث اطمینان مشتری از کیفیت محصول می شود. در میان استانداردهایی نیز وجود دارند که باعث محدودیت برای تولیدکنندگان می شود. اما در هر شرایطی وجود و ارتقای استانداردها در محصولات باعث سرعت بخشی و پیشرفت در زمینه های مختلف می گردد.

 

در زمینه آموزش الکترونیک: بحث استاندارد وجود داشته و از جمله موارد مهم در این شیوه آموزش می باشد. در راستای استاندارد سازی در آموزش الکترونیک، موسسه هایی مانند IEEE، AICC، IMS و ... تلاش های زیادی در زمینه آموزش و فراگیری مجازی انجام داده اند.


از دید خریدار و فروشنده : این افراد بر این عقیده می باشند که در محصولات نیز استفاده از استانداردها از انحصاری شدن محصولات جلوگیری کرده و از هزینه های اضافی جلوگیری می کند.


از دید تولیدکنندگان مطالب آموزشی: این افراد نیز وجود استاندارد را به منظور راحتی در تبدیل مطالب آموزشی، لازم می دانند. زیرا زمانی که محصول آموزشی را با توجه به استاندارهای هر زمینه  تولید می کنند و در بازارهای محتویات آموزشی با استقبال رو به رو می شود و میزان تولید افزایش می یابد، به لازمه وجود استاندارد، پی می برند.


افرادی که مورد تعلیم قرار می گیرند: بر این باور می باشند که وجود استاندارد ها باعث ایجاد گزینه های بیشتری برای اتنخاب، یادگیری، انتقال داده ها می باشد.

بطور کلی استفاده از استاندارد ها و توسعه سیستم ها بر مبنای آنها دارای مزیت های زیر است:
1- ماندگاری: در صورتی که نرم افزارها و مواد آموزشی بر اساس استانداردهای منظم و مدون ایجاد شوند. همگام با تغییر محتوا و شیوه ها براحتی قابل تغییر بوده و مدت زمان بیشتری می توانند مورد استفاده قرار گیرند. 


2- همکاری: در صورتی که سیستم های آموزشی منطبق بر استانداردها ایجاد شوند، این استاندارد می تواند بعنوان یک زبان مشترک، امکان همکاری بین انواع مختلف سخت افزار، سیستم عامل ها، مرورگرها و سیستم های مدیریت آموزشی را فراهم کند.


3- دسترس پذیری: چنانچه محتوای آموزشی بر اساس استاندارد مشخصی ایجاد شده و توصیف شود، یعنی فیلدهای توصیف کننده محتوا استاندارد و شناخته شده باشد، براحتی می توان آنرا شاخص بندی، جستجوکرده و توسط هر سیستم مبتنی بر استاندارد، ردگیری کرد و سریعتر به منابع مورد نیاز دسترسی خواهیم داشت.


4- استفاده پذیری مجدد: براحتی میتوان از منابع آماده شده استاندارد، در سیستم های آموزشی مختلف، یا در یک سیستم آموزشی برای اهداف و در دوره های مختلف، چندین بار استفاده کرد.


5- مبادله پذیری: امکان مبادله محتوا ومنابع آموزشی مختلف، بین سیستم های آموزشی که با استانداردها آشنا باشند، براحتی امکان پذیر خواهدبود. همچنین می‎توان در هر سیستم، امکاناتی برای ورود و صدور بسته های محتوایی قرار داد، تا براحتی امکان بسته بندی محتوا بر اساس استاندارد و صدور آن و ورود بسته محتوایی و تفسیر و استفاده از آن فراهم شود.


6- مدیریت پذیری: با داشتن اطلاعات مبتنی بر استاندارد در مورد دوره ها، معلم و فراگیر و نیز محتوای آموزشی، امکان مدیریت، سازماندهی و بکارگیری منابع راحت تر می شود.

 

 

منابع

تبیان

smartschool

 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

دیدگاه کاربران

 

 

هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی
Web Analytics